Intervju med produktutvikleren

Finn ut mer om LSPX-P1

Denne projektoren med stort skjermbilde kan du ha med deg rundt i én hånd. Den er laget med inspirasjon fra atmosfæren i hyggelige rom.

 

TS Business Division, Consumer Experience Producer
Yusuke Murasawa

─ Fortell oss om ideene og konseptet bak den bærbare LSPX-P1-projektoren med svært kort bildeavstand.

Murasawa: Life Space UX-konseptet, som omfatter denne bærbare projektoren med svært kort bildeavstand, fokuserer på hvordan vi kan forvandle rom. 

Produktbilde av LSPX-P1.
Livsstilsbilde av LSPX-P1.

Ta for eksempel alle de som plasserer sofaen, spisebordet eller stolene i forhold til TV-en. Det virker nesten som at innredningen bestemmes av TV-en. I slike tilfeller blir det naturlig at folk samles foran TV-skjermen, og dette var noe vi stilte spørsmål ved. Vi ville at man skulle komme bort fra vanlig forbrukerelektronikk som man helt ubevisst føler seg bundet til, og få dem til å skape egne rom der de kunne se på filmer eller TV-serier med familien. Med disse ideene kom fokuset på kompakte projektorer. Med en bærbar projektor ville det bli mulig å se på videoinnhold fra hvor som helst i rommet. Dermed ville man få større frihet til å plassere møblene der man vil.

Livsstilsbilde av LSPX-P1.
Livsstilsbilde av LSPX-P1.

─ Hvordan anbefaler du at man bruker LSPX-P1? 

Murasawa: LSPX-P1 kobles til en ekstern inngangsenhet, slik at man kan se på TV og film eller spille spill akkurat på samme måte som med en vanlig projektor. Den har også en linse med svært kort bildeavstand, så den trenger ikke samme projiseringsavstand som vanlige projektorer krever. Dermed kan den brukes på flere forskjellige steder.

En av de nye funksjonene til projektoren er plakatfunksjonen. Med denne kan du projisere bilder og videoer hvor du vil, også på steder hvor dette tidligere ikke har vært mulig. I tillegg til at du aktivt kan se på vanlige TV-programmer eller filmer, kan du også vise passivt innhold, for eksempel videoer som viser gjeldende værforhold eller klokkeslett, som kan være fint å ha i en bestemt del av rommet. Andre funksjoner har også blitt innebygget, slik at det skal bli enklere å bruke plakatfunksjonen. Du kan for eksempel angi tidspunkt for av-/påslåing eller få projektoren til å slå seg på når du nærmer deg den, og slå seg av når du forlater den. Vi ønsker å la kundene våre få oppleve slikt «passivt» innhold.

Livsstilsbilde av LSPX-P1.
Produktbilde av LSPX-P1.

─ Var det noe som gjorde særlig inntrykk på deg under utviklingsfasen?

Murasawa: Et av kjennetegnene til Life Space UX-konseptet er at vi ikke bare fokuserer på selve produktet, men også på hvordan produktet passer inn i rommet. Da vi utarbeidet selve produktet og detaljene, tok vi disse faktorene i betraktning.

Vanlige projektorer har for eksempel en strømknapp og andre knapper for fokus, volum og andre innstillinger på hovedenheten. Selv om vi fokuserte på å lage en brukervennlig enhet, valgte vi å ha kun en strømknapp på LSPX-P1. Og siden projektoren har en svært kort bildeavstand, regner vi med at det er naturlig at kundene plasserer projektoren litt unna seg selv. Derfor valgte vi å plassere de ulike funksjonsknappene i en mobilapp. Vi har også designet en innstilling for autofokus som justerer fokuset dersom projektoren flyttes. Vi mener vi har laget et produkt som både er brukervennlig og har alle konseptene vi ønsket å formidle.

Et annet svært spesifikt element var å endre den tradisjonelle grønne LED-en, som vanligvis brukes for å vise at en elektronisk enhet er slått på, til en hvit LED. Vi testet den grønne lampen på LSPX-P1, men den stakk seg for mye ut på de ulike stedene. Vi dempet også lysstyrken til den hvite lampen, slik at kundene fortsatt kan se om enheten er på, uten at lyset er for skarpt. Disse elementene ble avgjort etter tester utført på ulike steder. 

Livsstilsbilde av LSPX-P1.
Diagram av LSPX-P1.

─ Det kompakte projektorhuset har alt, også batteri og høyttalere. Strevet dere med noe for å finne den ideelle størrelsen? 

Murasawa: Vi strev veldig med å lage en kompakt og bærbar projektor. Denne bærbare projektoren med svært kort bildeavstand er ca. 8 cm bred, som er størrelsen vi kom frem til er enkel å ta tak i med én hånd.

Det var svært vanskelig å få til den endelige, kompakte bredden på 8 cm. Selv om produktet er kompakt og klart, produserer laserlyskilden høy varme. Og for å opprettholde harmonien mellom rommet og videoinnholdet som vises, skjulte vi komponenter som luftehull og videoterminaler, som minner om AV-enheter og elektroniske produkter, ved å dekke dem i perforert metall. Denne prosessen reduserer spillvarmeeffektiviteten og holder driftsstøyen på nivåer under 22 dB, som tilsvarer lyden av raslende løv. 

Den nye projektoren er utstyrt med en funksjon for autofokus og har også den aller minste linsen fra Sony* med kort bildeavstand samt et nyutviklet SXRD-skjermpanel. Den har en innebygd laserlyskilde, og etter mye prøving og feiling og gjentatte forsøk har vi funnet frem til en kombinasjon av optimalisert avkjølt lufting og kanaler som gjør at vi kan skape en ny opplevelse av videoinnhold i den helt ideelle størrelsen.

*gyldig per januar 2016

Livsstilsbilde av LSPX-P1.
Produktbilde av LSPX-P1.

─ I tillegg til at den bærbare projektoren med svært kort bildeavstand kan projisere bilder på en vegg, kan enheten plasseres 90 grader på siden, slik at den kan projisere bilder på bordplater eller gulv. 

Murasawa: Den bærbare projektoren med svært kort bildeavstand kan også kobles til en datamaskin og vise bilder på skrivebordet. På denne måten kan bilder og digitale datadokumenter vises sammen med papirdokumenter. Vi tror at ved å kunne vise innhold på slike plasser, som frem til nå ikke har vært mulig, vil vi se nye og kreative måter å bruke disse plassene på. Dessuten kan den bærbare projektoren med svært kort bildeavstand bæres rundt i én hånd, slik at du kan plassere den der du vil, og så se på innholdet umiddelbart uten å måtte justere fokuset. Når du finner en god plassering, kan du vise så mye innhold du vil. Vi håper mange finner nye måter og steder å bruke projektoren på.

LSPX-P1

Bærbar projektor med svært kort bildeavstand

LSPX-P1

Projekter filmene, bildene og annet innhold du liker på en vegg eller et gulv hjemme.