Musikkfestivaler høsten 2016

Den ultimate overlevelsesguiden

Hvis du planlegger en tur til en av høstens musikkfestivaler, er det bare å gjøre seg klar! Musikkfestivaler er en anledning til å se favorittbandene dine, møte nye mennesker, spise herlig mat og skaffe seg mange nye minner.

Nøkkelen til en fantastisk festivalopplevelse er å være forberedt. Heldigvis for deg har vi satt sammen en liste over det viktigste for å hjelpe deg å finne ut hva du bør ha på deg, hva du bør ha i sekken og hvordan du kan forberede deg så du får en opplevelse for livet.

Ta en titt på denne overlevelsesguiden for festivaler før du drar avgårde til årets beste opplevelse.

Slik kler du deg

Til forskjell fra Coachella, Lollapalooza og andre festivaler midt på sommeren er det mye kjøligere vær nå på høsten.

Det er fremdeles mulig å kjøre en bohemsk stil på høsten. Prøv en mønstret kimono eller en solhatt. Og det er best å la magetoppen ligge igjen hjemme, med mindre du har veldig lyst til å tilbringe helgen kald og elendig.

En lett flanellskjorte eller en lue hjelper når du vil holde varmen. Lag på lag er nøkkelen her. Det gjør det enklere å regulere temperaturen når du hopper rundt i et dansetelt.

Og den viktigste regelen for alle er å bruke behagelige sko. Flate tennissko som Vans og Converse er supre etter en lang dag med dansing og løping fra scene til scene.

Hva bør du ha med deg?

Vi føler oss trygge på at du får med deg det grunnleggende (så som billett/armbånd, telefon og ekstra kontakter), men her er noen andre viktige ting å ha med på musikkfestival som du ikke vil være uten:

Solkrem

Solkrem med høy solfaktor er et must når du danser under solen hele dagen. Du må ikke drømme om å droppe den. Hvis du gjør det, er det overveldende sannsynlighet for at du kommer solbrent på jobb eller skole neste dag.

Billige solbriller

Musikkfestivaler er ikke stedet der du bør vise frem yndlingsparet med dyre designersolbriller. Hvis du har tenkt å leke deg med crowdsurfing (eller til og med hvis du bare vil prøve å trenge deg fram gjennom folkemengden), er det store muligheter for at de blir ødelagt eller at du mister dem.

Vannflaske som kan brukes om igjen

Husk at dehydrering faktisk er en greie. Hvis det er tillatt på festivalen, bør du ta med en vannflaske som du kan fylle opp igjen på stedet – og prøv å finne ut hvor vannstasjonene er før du kommer dit. Kroppen din kommer til å være deg evig takknemlig.

Våtservietter

Mobile toaletter ... vi sier ikke mer.

Bærbar lader

Når du legger ut alle de minneverdige blinkskuddene dine på Instagram og snapper videoer av favorittartistene dine, er det stor sannsynlighet for at telefonen din kommer til å gå tom for strøm. En bærbar lader er din venn i nøden, spesielt hvis du blir adskilt fra gjengen din.

Trådløse høyttalere

Hvis du planlegger å telte på festivalområdet, må du huske å ta med trådløse høyttalere slik at festen kan fortsette der. Vi kan anbefale en Bluetooth®-høyttaler med høyoppløselig lyd fra SONY for klar lyd med flott kvalitet. Du blir nok overrasket over at musikken ligner så mye på liveopptredener du nettopp har sett.

Slik forbereder du deg

Planlegg dagen rundt de artisten du har lyst til å se.

Planlegg turen eller last ned festivalappen et par dager i forveien. Mest sannsynlig kommer noen av bandene du har lyst til å se, til å opptre samtidig slik at du må velge bort noe. Men hvis du planlegger på forhånd, er det mye enklere å få tid til mer.

Skriv ned telefonnummeret til alle vennene dine.

Før dere drar avgårde, bør du notere deg telefonnummeret til alle vennene dine på en lapp som du kan legge i lommeboka. Da blir det enklere å få tak i dem når mobilen dør tidlig på kvelden og du må låne noen andres.

Avtal et møtepunkt.

Du kommer garantert til å bli adskilt fra resten av gruppen din en eller annen gang i løpet av festivalen. Og siden mobildekningen kan være ustabil, er det best å avtale et møtepunkt hvor dere kan treffes etter at bandet er ferdig.

Lag en spilleliste før du drar.

Det er den perfekte måten å bli bedre kjent med alle de som skal opptre på festivalen på. Og husk å gi de mindre kjente bandene en sjanse også! Musikkfestivaler er en flott anledning til å oppdage nye artister.