Gjør Xperia tilgjengelig for alle

Hjelper sansene

Målet vårt er å levere tilgjengelige produkter som hvem som helst kan bruke til å kommunisere fritt, uansett hvilke behov de har. Vi fokuserer på tre områder innen tilgjengelighet: Vision Assist – gjør innholdet enklere å se eller konverterer det til lyd; Hearing Assist – gjør innholdet enklere å høre eller konverterer det til tekst; og Action Assist – gjør det lettere å betjene Xperia-enheten.

En ung kvinne med briller, ansiktsmaske og hodetelefoner fra Sony som ser nøye på en Xperia-skjerm
Tilgjengelighet for alle, uansett hvilke behov man har

For å sikre at produktene og tjenestene våre kan brukes av så mange som mulig, ber vi personer med tilgjengelighetsutfordringer om å hjelpe oss å utvikle dem. I utviklingsprosessen utfører vi intervjuer og anvendelighetstester med personer som har funksjonsnedsettelser. Vi får innspill og tilbakemeldinger til de ferdige produktene.

Den internasjonale tilgjengelighetsdagen

Den internasjonale tilgjengelighetsdagen (GAAD) blir holdt den tredje torsdagen i mai hvert år og er en dag som brukes til å snakke om, reflektere over og lære mer om tilgjengelighet og inkludering for de som trenger det.

Bilde av tre personer med ulike tilgjengelighetsbehov
Hør hva som står på skjermen

Skru på TalkBack og hør at Xperia gir deg muntlige tilbakemeldinger, leser opp teksten på mobilskjermen og veileder berøringene dine hvis du har problemer med å se skjermen.

Snakk via tekst

Med Live Transcribe kan du lettere delta i samtalene rundt deg. Den viser tale som tekst på skjermen, varsler deg når noen sier navnet ditt og lar deg skrive inn svar på skjermen mens du ser på transkripsjonen. 

Vær oppmerksom på viktige lyder

Slå på lydvarsler, så vil telefonen varsle deg om viktige lyder i hjemmet ditt, for eksempel når brannalarmen går, det ringer på døra eller babyen gråter.

Enkel kontroll

Tilgjengelighetsmenyen er en stor skjermmeny med ikoner som gjør det lettere å låse enheten, kontrollere lyd og lysstyrke, ta skjermdumper med mer.

Énhåndsmodus

Smarttelefoner er større og kan være vanskelige å bruke med én hånd. Énhåndsmodus løser dette ved å flytte skjermen ned slik at du enkelt kan få tilgang til det øvre området som er vanskelig for tommelen å nå.

Aktiver den ved å gå til Innstillinger > Avanserte funksjoner > Énhåndsmodus.

Slik bruker du énhåndsmodus

Android™ 12-brukere har to alternativer for å aktivere énhåndsmodus: dobbelttrykk på hjemknappen for 3-knappers navigasjon [A], sveip nedover startlinjen for bevegelsesnavigasjon [B].

Dobbelttrykk på hjemknappen hvis du bruker Android 11 eller eldre.

For å gå tilbake til vanlig modus, trykker du på et sted øverst på skjermen .


Logo for GARI – Global Accessibility Reporting Initiative
Finn oss på GARI

GARI-databasen – Global Accessibility Reporting Initiative – er en katalog for mobiltelefon- og nettbrettbrukere som har nedsatt hørsel, syn, fingerferdighet eller andre former for nedsatt funksjonsevne. Den gir en rask og enkel sammenligning av tilgjengelighetsfunksjoner på telefoner, herunder alle Xperia-enhetene.

Tilgjengelighet for Android 12

Android 12 er designet for å være enda mer tilgjengelig med nye synlighetsfunksjoner, og hjelper deg med enkelt å se og bla gjennom favorittinnholdet ditt. Xperia 1 IV Gaming Edition, Xperia 5 IV, Xperia 1 IV, Xperia 10 IV, Xperia PRO-I, Xperia 1 III og Xperia 5 III.

Android 12-logo
Tilgjengelighetsikon
Hjelpemiddelteknologi på Xperia

Smarttelefonene våre har hjelpemiddelteknologi for syn, hørsel og mobilitet.

Hvilke funksjoner som er tilgjengelige, vil variere med produktet.
Noen funksjoner krever at man installerer en app fra Google Play™, avhengig av hvilket produkt det gjelder.