Xperia: laget for musikk

Fra vanlige lyttere til seriøse hi-fi-entusiaster: oppdag hva som gjør Xperia til det perfekte valget for musikkelskere.


Konstruert for lyd

Oppdag noen av de viktigste funksjonene og teknologiene bak den eksepsjonelle Xperia-lytteopplevelsen.

Verdens første smarttelefon som spiller og gjengir 360 Reality Audio på stereohøyttalerne

Tidligere måtte du ha hodetelefoner for å oppleve 360 Reality Audio på smarttelefonen din – men de nyeste Xperia-modellene lar deg nå nyte det på de innebygde stereohøyttalerne med konsertkvalitet. Så du kan omgi deg selv med lyd, nesten som om du er der på en konsert eller sammen med artisten som spiller inn i et studio.

Opplev 360 Reality Audio selv

For å få en følelse av hvordan 360 Reality Audio kan sammenlignes med konvensjonell stereolyd, kan du spille av videoen, ideelt sett med hodetelefonene på. Og husk, selv om du ikke har 360 Reality Audio, kan Xperia fortsatt mikse stereospor til oppslukende lyd med 360 Spatial Sound.

Overlegen maskinvare

Nylige forbedringer av maskinvaren i Xperia-enheter har forbedret den generelle lydkvaliteten betydelig, enten du lytter gjennom de innebygde høyttalerne eller favoritthodetelefonene dine.

Sammensatt bilde av en Xperia-smarttelefon omgitt av musikkartister, med blå lydbølger som kommer fra telefonens innebygde høyttalere.
Lytt gjennom de innebygde høyttalerne

Stereohøyttalerne med konsertkvalitet som er innebygd på forsiden av Xperia, er designet både for å øke lydtrykket og eliminere vibrasjoner. Lydstyrken er forbedret med rundt 40 prosent, og klarheten er også forbedret. 

Lytt gjennom hodetelefoner

3,5 mm-lydkontakten er nå en kjent funksjon på Xperia-smarttelefoner, og gir enestående lydkvalitet. Lydstyrken gjennom hodetelefoner med ledning har økt med omtrent 40 prosent, og lydforvrengning er også redusert. 

Bilde av to Xperia-smarttelefoner – den ene viser grensesnittet for musikkavspilleren, den andre ligger med forsiden ned ved siden av en 3,5 mm lydkontakt
Gjør stereomusikken din om til mektig 360-graders lyd

Vil du nyte lyd av høyere kvalitet når du strømmer musikk? Nye 360-graders lyd gjør det mulig for Xperia å mikse komprimerte filer og 2-kanals stereospor til en oppslukende lydopplevelse, i sanntid. Teknologien fungerer med lokale lydfiler og strømmetjenester for å forbedre lytteopplevelsen din ytterligere.

Sette opp 360-graders lyd

Å sette opp 360-graders lyd på Xperia kunne ikke være enklere. Bare gå inn på lyd, deretter lydinnstillinger, og bruk bryteren til å aktivere 360-graders lyd.

Hvordan fungerer 360-graders lyd?

Se videoen for å lære hvordan 360-graders lyd forbedrer lytteopplevelsen din.Artistreaksjoner – lytt med Xperia

Hvem er bedre til å bedømme musikkavspilling på Xperia enn artistene selv? Vi ba noen av dem om å dele tankene sine.

Alexis Ffrench prøver ut Xperia 1 III

Pianist og komponist Alexis Ffrench deler sine tanker om Xperia 1 III.

Ben Jackson-Cook opplever Xperia-lyd

Oppdag hva låtskriver og produsent Ben Jackson-Cook likte med Xperia 1 III.

Citizen Queen satte Xperia på prøve

Se hva den amerikanske jentegruppen Citizen Queen fikk ut av Xperia-musikkopplevelsen.

idom prøver lyd på Xperia

Se videoen for å finne ut hva idom hadde å si om Xperia-lyd.Laget i samarbeid med Sony Music Entertainment

For å levere den lyden som artisten ønsket fikk vi med Mark Wilder, lydmasteringtekniker hos Sony Music Entertainments Battery Studios, til å justere og gå gjennom Xperias høyttaler- og hodetelefonkvalitet.

Bilde av Mark Wilder som sitter ved en miksepult i et lydstudio
Møt lydlegenden Mark Wilder

Mark Wilder er senior masteringtekniker hos Battery Studios, som er en del av Sony Music Entertainment i New York, og er en sann legende innen lyd. I løpet av en karriere som strekker seg over mer enn tre tiår, har han jobbet på over 3000 album og blitt nominert til 11 Grammy-priser og vunnet seks. Ingen er bedre kvalifisert til å kommentere på Xperia-lytteopplevelsen.

«Lyden har farge, dimensjon og føles forankret.»

Hva er helhetsinntrykket ditt av Xperia-lyden?


Mark:
For det første har lyden farge, dimensjon og føles forankret (solid, jordnær). Detaljene i etterklang, forsinkelser og andre effekter skiller seg ut og fyller rommet. Dynamikken til hver av lydene i miksen blir mer avslørt. Rytmiske elementer føles som om de jobber sammen, så musikken er mer spennende. Dette er en veldig musikalsk telefon, og høyttaleropplevelsen er fantastisk.

Det er et stort skritt fremover innen lydkvalitet. Høyttaleravspillingen er veldig jordnær og solid med den rikeste tonen så langt. Det er en glede å høre på musikk gjennom høyttalerne. Hodetelefonutgangen var også veldig imponerende. Dynamisk med et komplett lydbilde, det var vanskelig for meg å slutte å lytte.

Nærbilde av noen ved en miksepult som setter en hodetelefonkontakt i 3,5 mm-kontakten på en Xperia-smarttelefon
Bilde av Mark Wilder som undersøker Xperia 1 II-smarttelefonen

Så hvordan høres høyttaleren ut?


Mark:
Det jeg virkelig la merke til med denne Xperia-telefonen er at den har en veldig klar stemme. Detaljrikdommen, stemningen og romsligheten mellom instrumentene er mye klarere enn noe jeg har hørt tidligere fra noen annen mobiltelefon. Den er kraftigere og mer slående, og er mer spennende. Variasjonen i dynamikk, fra de minste endringene i styrkegrad til de mer dramatiske, tilsvarer de som lyder fra en stor høyttaler med hele frekvensområdet. Det er imponerende fordi denne lyden er forbundet med en mye større lytteopplevelse.

Hva med når du lytter gjennom hodetelefoner?


Mark:
Da jeg lyttet gjennom hodetelefoner med ledning for første gang, ble jeg virkelig overrasket over det akustiske inntrykket til denne Xperia-en. Lydkvaliteten, rommet, klarheten, volumet – alt med den virker mye bedre sammensatt enn det jeg husker fra noe annen mobiltelefon. Jeg er typen som reiser med en Walkman®, og jeg har gledet meg til den dagen da jeg kunne velge om jeg ville lytte til musikk på min Walkman eller på smarttelefonen når jeg er på farten. Jeg tror den dagen har kommet.

Noen tanker om 3,5 mm-lydkontakten?


Mark:
Jeg liker hodetelefoner med ledning. Jeg føler meg på en merkelig måte mer tilkoblet. Jeg ønsker virkelig forsterkningen som kommer fra telefonen, og da jeg først så at denne telefonen hadde en hodetelefonkontakt, måtte jeg smile.

Perfeksjonerer Xperias akustiske opplevelse

Se hvordan Mark Wilder og Kenichi Matsumoto, lydtekniker hos Sony Corporation, samarbeidet om Xperia-lyden.

Prøv en musikktjeneste gratis med Xperia

Med utvalgte Xperia-modeller kan du nyte en gratis prøveperiode med en av følgende musikktjenester – Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net – som gir deg den perfekte muligheten til å oppleve 360 Reality Audio selv. 

Din sjanse til å oppleve 360 Reality Audio 

Du kan velge en gratis 3-måneders prøveperiode med 360 by deezer eller nugs.net, eller en gratis 4-måneders prøveperiode med Amazon Music . Alle tre støtter 360 Reality Audio, slik at du kan prøve denne unikt oppslukende lytteopplevelsen. 

Hvilken Xperia-modell trenger jeg?

For å kvalifisere for en gratis prøveperiode trenger du en av følgende Xperia-modeller.

Hvordan gjør jeg krav på min gratis prøveperiode med en musikktjeneste?

Det er enkelt å gjøre krav på din gratis prøveperiode, bare følg disse enkle trinnene.

Vilkår

360 Reality Audio gratis prøvekupong krever at du registrerer deg hos en av de oppgitte musikktjenestene.

Kupongen gir deg rett til en gratis 3-måneders prøveperiode med enten 360 by deezer eller nugs.net, eller en gratis 4-måneders prøveperiode med Amazon Music. Tilbudet utløper 31. mars 2023.

Kupongen er kun gyldig for nye musikktjenestekontoer, og flere kontoer er ikke tillatt.

Musikktjenester krever at du registrerer kredittkort eller andre betalingsmåter.

Ved slutten av din gratis 3-måneders prøveperiode (Amazon Music: 4 måneder), vil tjenesten fornyes og belastes automatisk.

Musikktjenester krever Internett-tilkobling.