Lag innhold på neste nivå med Xperia og Videography Pro

Enten du er filmskaper, youtuber eller vlogger, tar Xperia kvaliteten på innholdet til et nytt nivå med Videography Pro.

Xperia PRO-I viser bilde av rulleskøyteløper og Videography Pro-brukergrensesnitt
Arbeide med Videography Pro

Med Videography Pro har du alle de kreative innstillingene du trenger, rett i hånden. Videography Pro-grensesnittet bygger videre på Sonys ekspertise på tvers av en hel serie video- og filmkameraer. Du kan skreddersy manuelle kontroller etter eget behov eller bruke automatisk modus.

En filmskapers mening om å filme med Xperia

Den velrenommerte britiske filmskaperen Philip Bloom kommer med sine tanker om å jobbe med Xperia PRO-I.Portrett av filmskaper Philip Bloom
Møt Philip Bloom

Philip Bloom er en regissør og filmskaper som har spesialisert seg på å skape utrolige filmaktige bilder, uansett hvilket kamera han bruker. Han er kjent for sin bruk av digital speilrefleks, blogging og kursvirksomhet, og han har også arbeidet som filmfotograf og kameramann i TV- og filmbransjen.

Stor 1.0-type bildesensor for utmerket bildekvalitet

Philip:
Det som umiddelbart gjorde meg entusiastisk var størrelsen på sensoren – det er en 1.0-type, som har nesten fire ganger overflateområdet til en standard mobiltelefonsensor. Og siden den har større sensor, gir den mulighet for grunnere dybdeskarphet. Du har større piksler, noe som betyr at den fanger opp mer lys, som igjen betyr at den er bedre i lite lys. Og ved å ha større piksler på et større område, innebærer det rett og slett at bildet har mindre støy.

Nærbilde av hender som holder Xperia PRO-I og filmer en video av London i lite lys.
Blader på et tre i skarp fokus med en uskarp bakgrunn med fotgjengere og syklister.

Filmet med Xperia

Dobbel blenderåpning for maksimal kreativitet

På hovedkameraet finner du to separate blenderåpninger. Du har F2,0, så du får lukker med dybdeskarphet, og som slipper inn mer lys, men du kan også gå ned til F4,0, som er en mindre blenderåpning, noe som betyr at du har større dybdeskarphet.

Øye-AF får det beste ut av motivene dine

Det fantastiske øyeautofokuset i videoer følger dyrenes øyne, som er helt utrolig, og det var nok den funksjonen jeg var mest entusiastisk til da jeg først hørte om den. Den fungerer også på mennesker, hvis du ønsker å filme mennesker.

Xperia PRO-I brukes til å filme en video av en katt.
Se intervjuet med Philip
En youtubers meninger om å arbeide med Xperia

Bli med youtuberen Sara Dietschy mens hun tester ut Xperia PRO-I.Portrett av youtuber Sara Dietschy.
Møt Sara Dietschy

Sara Dietschy er en youtuber og innholdsskaper som bor i Dallas, Texas. Hun har over 800 000 abonnenter på kanalen som bærer hennes navn, der hun skaper og laster opp dokuserier, tekniske anmeldelser og vlogger. Gjennom arbeidet sitt utforsker Sara krysningen mellom teknologi og kreativitet, og deler den kreative prosessen sammen med andre filmskapere, fotografer og kunstnere.

En enestående filmeopplevelse

Sara:
Xperia har en helt ny løsning som heter Videography Pro, som kombinerer alle funksjonene som en filmskaper på farten som jeg trenger. Jeg har tilgang til ulike objektiver, filmuttrykk og kan bytte blenderåpning mellom F2,0 og F4,0. Jeg kan arbeide automatisk eller manuelt og alle kontrollene er intuitive og reagerer raskt.

Sara Dietschy som filmer seg selv utendørs med Xperia PRO-I, med filmegrep, ekstern mikrofon og vlogg-skjerm.
Nærbilde av Xperia PRO-I-smarttelefon utstyrt med en vlogg-skjerm som viser video filmet av Sara Dietschy.
Få enda bedre resultater med Vlog Monitor

Den kan by på en mengde tilbehør: en ekstern mikrofon på toppen, et flerfunksjonelt grep for å zoome inn og ut samt en bærbar vlogg-skjerm. Dette er veldig bra, for du kan fortsatt bruke kameraene bak og jeg kan fortsatt se meg selv. Det er faktisk helt vilt at jeg filmer dette på en telefon, for det ser ut som en film. Så bra er det!

Monomikrofon og vindfilter for overlegen lyd

Man tror kanskje at bildet betyr alt for en youtuber, noe det gjør, men lyd er også like viktig … det er veldig forstyrrende hvis den er dårlig.

Xperia har lagt til en tredje ensrettet mikrofon og den gjør at man nesten føler at du er der sammen med personen som snakker. Den har også en lydkildeskiller, som bruker et intelligent vindfilter. Det betyr at de har funnet ut av hvordan de skal håndtere det største problemet for lyd ute i feltet, vind!

Nærbilde av Xperia PRO-I som viser kameraobjektivene og monomikrofonen.
Sara Dietschy filmer seg selv i en by med Xperia PRO-I med filmegrep.
Optisk bildestabilisering for stabile bilder

Og akkurat som når jeg filmer med mine Sony Alpha-kameraer, har den optisk bildestabilisering. På den måten kan jeg være sikker på at bildet blir stabilt, det vil ikke være ustødig. Ustødige videobilder er alltid svært forstyrrende.

Se intervjuet med Sara
En vloggers bedømmelse av Xperia-videografi

Hør hva vloggeren AUXOUT har å si om å skape innhold med Xperia PRO-I.Portrett av vlogger AUXOUT
Møt AUXOUT

AUXOUT bor i Tokyo og er en helgefilmskaper/-fotograf med en lidenskap for å skape «filmaktige vlogger» – hverdagsopplevelser filmet med en filmaktig tilnærming.

Videography Pro gjør det enkelt å filme

AUXOUT:
Vanlige apper for smarttelefonkameraer er veldig enkle og lette å bruke for alle, men kan være frustrerende for profesjonelle og de som er godt kjent med kameraer. Videography Pro får frem det beste for videoopptak med smarttelefoner. Denne var enkel å bruke og gjør det mulig å endre innstillinger raskt, slik som ISO og bildehastighet, slik at det passer til situasjonen. Du kan bytte til AUTO-modus med et enkelt trykk, og det er veldig praktisk når du skal filme tilfeldig.

Nærbilde av noen som justerer videoinnstillingen på Xperia PRO-I-smarttelefonen
En kvinne på en strand som plasker med føttene i vannet.

Filmet med Xperia

Fang følelser ved å filme med en bildefrekvens på 120 bps

Filming med 4K 120 bps var ærlig talt også overraskende. Scener som skjer på et øyeblikk som er vanskelig å se, gjøres om til en følelsesmessig scene med 5x sakte film.

Den perfekte stand-in for et kompaktkamera

Det er fantastisk at en smarttelefon kan erstatte det kompakte digitalkameraet som jeg pleide å ha med meg som et ekstrakamera.

Mange «kreative» mennesker er veldig kravstore til kvaliteten på arbeidet sitt, selv når det gjelder privat innhold. Så jeg tror at Xperia PRO-I vil være et utmerket hovedkamera for disse menneskene.

Solnedgangsbilde av en kvinne i silhuett, som ser utover havet.

Filmet med Xperia

Se intervjuet med AUXOUT


Se et utvalg av innholdet filmet med Xperia 

Vil du se hva som skjer når du legger Xperia og Videography Pro i hendene til profesjonelle filmskapere? Ta en titt på disse kortfilmene og gjør deg klar til å bli inspirert.En kortfilm av Philip Bloom

Ta en nærmere titt på severdighetene og lydene i London i denne sjarmerende filmen av Philip Bloom, som er filmet i sin helhet på Xperia PRO-I.


En filmaktig vlogg fra AUXOUT

Ta en tur til Japans Rabbit Island i denne vakre filmaktige vloggen fra AUXOUT, filmet med Xperia PRO-I.