Xperia 10 IV

Introduserer Xperia 10 IV: en ny ultralett smarttelefon med stor kapasitet og fantastisk batterilevetid

11 mai, 2022

Sony annonserer den nye smarttelefonen Xperia 10 IV, utviklet med stort batteri, fullstappet med Sonys unike teknologi – alt i et ultralett, kompakt design. Xperia 10 IV er en eksepsjonell smarttelefon i mellomsjiktet av prisklassene, som har blitt designet med forbedret ytelse, kvalitet og bærbarhet.

Ytelse og design

Xperia 10 IV kombinerer et stort, kraftig batteri i et lett design som passer i hånden med batterikraft hele dagen og rask ytelse. Det er verdens letteste smarttelefon med 5G, med batterikapasitet på 5000mAh eller mer. Det gir deg alt du trenger for å nyte din Xperia 10 IV fra moren til kveld, og lenger enn det.[ii] Takket være Xperia Adaptive Charging, kan du også stole på batteriet ditt, selv etter tre års bruk[iii]. Dette funker ved å holde oversikt over batteriet når mobile lader, for å passe på at det ikke blir overbelastet – og dermed holder batteriet enda lenger.

Med kun 161 gram, er Xperia 10 IV lett og enkel å håndtere, enten du skal ta bilder, videoer, spille, surfe på nett, tekste eller ringe. I tillegg har rammen blitt kuttet med 1 millimeter, som gir et naturlig og komfortabelt design med 67 millimeter bredde, som passer perfekt i hånden.

Xperia 10 IV har IP65/68 vann- og støvebestandighet[iv], og er bygget for hverdagen, slik at du kan bruke den uten bekymringer – enten du er ute på løpetur eller slapper av ved bassenget. Xperia 10 IV-skjermen har Corning® Gorilla® Glass Victus®, som gjør at det er vanskeligere å ripe opp skjermen. Snapdragon® 695 5G Mobile Platform håndterer alle apper, filmer, spill og mer med høy ytelse og kraftig effektivitet for overlegen tilkobling.

Xperia 10 IV kommer i fire forskjellige farger[v]; svart, hvit, mint og lavendel.

Bilder og video blir enkelt

Med kamera som har tre objektiver og en rekke nyttige funksjoner for stillbilder og video, har det aldri vært enklere å fange livets øyeblikk med kameraobjektiver. Når du ser en bildemulighet hjelper Xperia 10 IV deg å få det beste bildet på første forsøk med Superior Auto, som bruker motivforhold- og motivgjenkjenningsteknologi. Xperia 10 IV velger deretter automatisk de ideelle innstillingene med ISO og lukkerhastighet for å ta det beste bildet. Med tre forskjellige objektiver på 16, 27 og 54 millimeter har du objektiver for alle typer fotografering.

Shake-Free bilder og videoer med avansert uskarphetsreduksjon

Når du tar bilder, spesielt på kvelden eller i rom med lite lyst, kan den minste bevegelsen på hånden gjøre at bildet blir uskarpt. Men Xperia 10 IV gjør at bildene forblir skarpe, også når det er dårlige lysforhold – takket være Optical Image Stabilistation-teknologi. Den tillater også lengre lukkerhastighet for å ta et lydløst opptak ved å fange mer lys. Optical Image Stabilistaion (OIS) er ikke bare for stillbilder, men brukes også på video. Når du tar opp video på farten, sørger Optical Steady Shot-teknologien og hybrid bildestabilisering for at resultatene blir skarpe og fri for risting.

Vakre detaljer i hvert bilde, og mindre støy i dårlig lys

Når bilder blir tatt i dårlig lys, vises lyse områder som overeksponerte og mørke områder blir mørklagt, og du går glipp av detaljene i bildet. Xperia 10 IV oppdager dette, og tar automatisk bilder i HDR, og gjengir alle detaljene med eksepsjonell klarhet. I tillegg kan du ta enda klarere bilder med forbedret nattmodus. Ved fotografering om natten eller i lite lys kan bildekvaliteten lide av den visuelle støyen. Xperia 10 IV har imidlertid forbedret nattmodusen ved å bruke RAW-data i sin interne prosessering.

Moderne smarttelefon-kameraer må yte like godt, enten de tar stillbilder eller video. Takket være et dynamisk område, tar Xperia 10 IV opp video med bemerkelsesverdig klare detaljer og mindre whiteout eller blackout, selv under høykontrast-forhold som sterkt dagslys.[vi]

Tydelige nærbilder og fantastiske selfies

Vanligvis når du fotograferer et motiv på avstand ved å bruke smarttelefonens kamera, vil bildekvaliteten bli kompromittert når du zoomer inn med digital zoom. Men takket være den høyoppløselige zoomfunksjonen på Xperia 10 IV, kan du ta klare bilder selv ved lange brennvidder.[vii] Når du tar en selfie, spesielt innendørs i dårlig lys, prøver konvensjonelle kameraer automatisk å redusere støy, som igjen fører til at detaljer som hår, øyebryn og øyevipper går tapt. Men bruken av AI-teknologi hos Xperia 10 IV betyr at selfiene blir enda klarere og bedre.

Eksepsjonell bildekvalitet på OLED-skjerm med høy kontrast

Med en vakker 6-tommer OLED-skjerm med 21:9-forhold, uten hakk eller kamerahull som svekker sikten, lar Xperia 10 IV deg dypdykke i filmer, spill og mer. Skjermen er 15 prosent lysere[viii] under visninger enn forgjengeren, og gjengir fantastiske bilder med livlige farger og ekte svarte farger. Ved å bygge på Sonys TV-ekspertise, forbedrer unike TRILUMINOS®DISPLAY for mobil og videobildeoptimalisering skjermen for filmvisninger og reprodusering av utsøkte, levende bilder.

21:9-skjermen deler seg enkelt i to seksjoner, eller med ett vindu som dukker opp over det andre. Det gjør det enkelt å både surfe på nettet samtidig som du ser på film. I flervindusmodus kan du raskt bytte mellom de sist brukte og anbefalte appene dine, som gjør det enda raskere å finne appene du vil ha i topp- og bunnvinduet.

Fordyp deg i førsteklasses lyd

Med en rekke førsteklasses lydteknologier, tilbyr Xperia 10 IV en eksepsjonell lytteropplevelse. Med høyoppløselig lyd kan du koble til favoritthodetelefonene dine via lydkontakten på 3,5 millimeter og høre musikk som gjengir hele lydspekteret, med dynamikk og detaljer akkurat som artistene hadde tenkt.[ix] Høyoppløselig lyd er også tilgjengelig for trådløse hodetelefoner. LDAC overfører omtrent tre ganger mer data (ved maksimal overføringshastighet på 990 kbps) enn konvensjonell Bluetooth®-lyd gjør, slik at du kan nyte høyoppløselige lydinnhold av utmerket kvalitet, så nært kablet tilkobling som mulig.[x]

Oppgrader musikkens lydkvalitet

DSEE Ultimate forbedrer lydkvaliteten til den digitale musikken. Den jobber i sanntid, og bruker AI-teknologi for å reprodusere detaljert akustisk finesse og klare høyfrekvente lyder som ofte går tapt under lydkomprimering. Den fungerer med kablede og trådløse hodetelefoner[xi], på lokale filer og på strømmetjenester.[xii] Når Xperia 10 IV er koblet med Sony-hodetelefoner får du enkelt tilgang til Sony Headphones Connect-appen.

Oppgrader stereomusikk til flerdimensjonal lyd

Xperia 10 IV er designet for 360 Reality Audio for å optimalisere lydkvaliteten når du hører på musikk med hodetelefoner hos Amazon Music, Deezer, nugs.net og TIDAL.[xiii] 360 Reality Audio Upmix gjør at Xperia 10 IV kan oppgradere to-kanals stereospor til en oppslukende lydopplevelse med hodetelefoner i sanntid. Teknologien fungerer med lokale lydfiler og strømmetjenester for å forbedre lydopplevelsen ytterligere.[xiv]

Tilbehør

Hvis du ønsker, kan du få Xperia 10 IV med et deksel med innebygd stativ. Det tynne dekselet er dekket med anti-bakterielle materialer[xv], og er laget for å passe perfekt i hånden din med Sonys kvalitet og holdbarhet. Dekselet kommer i fire stilige farger for passe perfekt sammen med din Xperia 10 IV.

«Road to Zero»

Sony Group har laget en miljøplan kalt «Road to Zero» med mål om null miljøavtrykk innen 2050. Som en del av dette har Sony satt et mellommål fra regnskapsåret 2021 til 2025, kalt «Green Management 2025» (GM2025). I GM2025 er ett mål å «fullstendig eliminere plastemballasje-materialer» i nyutviklede små produkter, og Xperia har så langt redusert bruken av plast i emballasje, ved å eliminere plastkomponenter eller erstatte dem med papirmateriale. For eksempel ved å erstatte plastfilmlaminering med slitebestandig lakk. Som en del av Sonys bærekraftsarbeid, bruker ikke Xperia 10 IVs emballasje[xvi] plastikk. Boksen er omtrent 50 prosent slankere enn tidligere modeller, hvor laderen og kabelen er ekskludert fra esken[xvii], som optimaliserer transporteffektiviteten.

Pris og tilgjengelighet

[i] The Xperia 10 IV med 161g er verdens letteste 5G smarttelefon med batteri på 5000mAh eller høyere kapasitet. Verifisert av Strategy Analytics’ SpecTRAX Service mot publiserte videospesifikasjoner for >20,800 smarttelefoner. Verifisert per 11. mai 2022.

[ii] Lader og kabel er ikke inkludert i esken. 30W Fast Charger XQZ-UC1 anbefales.

[iii] Simulert resultat av Sony Corporation, basert på faktiske brukerprofiler som bruker same type batteri og USB-lading. Livstiden til batteriet avhenger av broken.

[iv] Enheten er vannresistent og beskyttet mot støv. Alle innganger og tilhørende deksler bør være ordentlig lukket. Ikke putt enheten fullstendig under vann eller eksponer den for sjøvann, saltvann, klorvann eller flytende væske. Mishandling eller ugunstig bruk ødelegger forsikringen. Enheten har blitt testet under Ingress Protection IP65/68. Sony-enheter som er testet for vannresistens blir plassert i en boks fylt med springvann og senket til 1,5 meters dyp. Etter 30 minutter i boksen, blir enheten fjernet, og funksjoner og innstillinger blir testet. Vennligst notert deg at denne modellen har USB-inngang og lade-inngang uten lukkefunksjon. USB-inngangen må være fullstendig tørr før du lader.

[v] Avhenger av marked.

[vi] Tilgjengelig kun med Telephoto (54mm) og Wide (27mm) objekt.

[vii] Tilgjengelig kun med Telephoto (54mm) og Wide (27mm) objekt.

[viii] Sammenlignet med Xperia 10 III. Skjermens lysstyrke varierer avhengig av innstillinger, bruk og innhold.

[ix] Krever kompatible hodetelefoner.

[x] Krever kompatible hodetelefoner.

[xi] Krever kompatible hodetelefoner.

[xii] Funksjonens effekt varierer avhengig av musikktjenesten.

[xiii] Tredjeparts vilkår, bruker og avgifter kan oppstå. Tjenestens tilgjengelighet avhenger av markedet. Tilbudet kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser. Det kan endres eller avbrytes til enhver tid, og det kan kreves gebyrer eller betalingsinformasjon. Kun ett tilbud per person. Må være tilkoblet trådløst nettverk.

[xiv] Noen funksjoner kan hende ikke er tilgjengelig for alle tjenester og innhold., Effekten kan avhenge av ulike innhold.

[xv] Materialet er antibakterielt, men ikke antivirus. Det har ingen garantert effekt mot virus som COVID-19. Antibakteriell effekt basert på JIS Z 2801-testing.

[xvi] Innpakning refererer til de individuelle produktpboksene, i tillegg til innhold som boks-skillere etc.

[xvii] Det anbefales å bruke tilhørende lader/kabel for lading.

Om Sony Corporation

Sony Corporation er et heleid datterselskap av Sony Group Corporation og er ansvarlig for Entertainment, Technology & Services (ET&S)-virksomheten. Med visjonen om å “fortsette å levere Kando og Anshin* til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer”, vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkommunikasjon.

For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/

*Japanske ord, hvor Kando betyr følelser, og Anshin har flere betydninger som for eksempel ro i sinnet, beroligelse, pålitelighet og tillit.

About Sony Group Corporation

Sony Group Corporation is a creative entertainment company with a solid foundation of technology. From Game & Network Services to Music, Pictures, Electronics Products & Solutions, Imaging & Sensing Solutions and Financial Services – Sony’s purpose is to fill the world with emotion through the power of creativity and technology.

For more information, visit: www.sony.com

Meld deg på for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Du er registrert for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Ferdig!
Ugyldig e-postadresse