Xperia PRO-I

Sony redefinerer mobilkamera med introduksjonen av smarttelefonen Xperia PRO-I

26 okt., 2021

Nye Xperia PRO-I er verdens første smarttelefon med 1,0-type bildesensor med Phase Detection-autofokus [i], og bringer bransjeledende bildeteknologi til Sonys innovative smarttelefon.

 Sony annonserer i dag en ny Xperia-smarttelefon, utviklet spesielt for dagens innholdsskapere: Xperia PRO-I. Xperia PRO-I kommer med en 1,0-type-sensor, 24 mmZEISS® Tessar Optics, avansert bildebehandling og AF (autofokus), 4K 120p videoopptak og mye mer. I tillegg leverer smarttelefonen profesjonell bildekvalitet fra en ultratynn 8,9 mm formfaktor.

– Vi er fortsatt opptatt av å bygge verktøy som gir skapere mulighet til å fange, lage og dele innhold som de aldri før har vært i stand til, sier Nobuki Asahina, leder for Mobile Product Marketing i Sony Europe.

– Egenskapene til Xperia PRO-I er unik sammenlignet med andre smarttelefoner på markedet. Telefonen kombinerer kraften til 1,0-bildesensoren som finnes i vårt RX100 VII-kompaktkamera, hastigheten til våre raske Alpha-utskiftbare objektivkameraer som blir enda mer forsterket av Xperias høyhastighetsbehandling, og en lignende videoopptaksopplevelse som vår Professional Video Line. Alt dette i en enhet som passer i lommen din.

Asahina fortsetter:

Profesjonell fotografering

Xperia PRO-I er utviklet med den avansert bildeteknologien fra Sonys prisbelønte speilfrie Alpha-kameraer, og er verdens første smarttelefon som inneholder en sensor av 1,0-type med Phase Detection AFi. Smarttelefonen inneholder en 1,0-type Exmor RS® sensor med 2.4µm pikselhøyde[vi] for fantastisk ytelse i lavt lys, 12-bit RAW-fotografering for utrolig dynamisk spekter og dobbel blenderåpning (F2.0/F4.0)vii for å enkelt endre dybdeskarpheten i tråd med fotografens intensjon. I tillegg til en sensor av 1,0-typen har Xperia PRO-I en BIONZ X for mobil bildeprosessor og en front-end LSI. Denne avanserte prosessoren lar enheten levere hastighet uten sidestykke og forbedret bildekvalitet i et bredt spekter av scener.

Xperia PRO-I inkluderer tre linser, alle forbedret med ZEISS® T* antireflekterende belegg og en 3D iToF-sensor for total kreativ frihet. Det nyutviklede 24 mm-objektivet bruker ZEISS® Tessar Optics og leverer bilder med høy oppløsning, mindre perifer bildeforvrengning, og mer intens kontrast og skarphet. Xperia PRO-Is 24 mm linse kompletteres med ytterligere to objektivalternativer, 16 mm og 50 mm, som gjør at brukeren kan utfordre kreativiteten knyttet til komposisjon. Enhetens 3D iToF-sensor beregner øyeblikkelig avstanden mellom kameraet og motiver, og sikrer rask og nøyaktig autofokus i alle scener.

I tillegg har Xperia PRO-I 315 Phase Detection AF-punkter som dekker 90 prosent av rammen, industriledende AF-teknologi inkludert Real-time Eye-AF hos mennesker og dyrvii, Real-time tracking[vii], 20 bps AF/AE burst[viii], og anti-forvrengningslukker for et renere bilde av objekter i rask bevegelse.

Med Photography Pro på Xperia PRO-I kan brukere tilpasse manuelle innstillinger eller enkelt få tilgang til automatiske innstillinger og ta bilder i RAW-.format. Når man fotograferer i RAW, støtter Xperia PRO-I 12-bitvii som skaper en jevn og rik tonegradering av farger. Photography Pro tilbyr også Basic modus for rask tilgang til en rekke brukervennlige fotofunksjoner, inkludert en touch-lukkerknapp. Som tidligere Xperia-enheter støtter også Xperia PRO-I Imaging Edge™ Mobile.

Xperia PRO-I har en egen lukkerknapp som har samme lukkemodul som Sonys RX100-kameraer, og som krever samme knappeslag for å operere AF og utløseren. Man kan også trykke lenge på lukkerknappen for å starte Photography Pro og starte opptak umiddelbart, selv når displayet er slått av. Hos denne nye modeller er det også et stropphull[ix] for å sikre enheten selv i utfordrende miljøer.

Avanserte muligheter for videoopptak

Den nye Xperia PRO-I leverer videoytelse av høy kvalitet og brukervennlige post produksjonsfunksjoner for en stressfri arbeidsflyt. For større kreativ fleksibilitet er Xperia PRO-I verdens første smarttelefoniii som gjør at du kan ta videoopptak av høy 4K 120 bps-kvalitet, som gjør at du kan filme og spille av scener i rask modus og sakte modus video opp til 5x. Takket være den nyeste Optical SteadyShot™ med FlawlessEye™v kan er det enklere enn noen gang å ta opp jevn, rystelsesfri video. Xperia PRO-I er den første i Xperia-serien som introduserer enestående Eye AF-teknologi og objektsporing i videofremstilling, slik at brukeren kan holde skarpt fokus på motivet og bruke mer tid på å komponere bildene sine.

I tillegg til stereomikrofoner har Xperia PRO-I innebygd mono-mikrofon ved siden av hovedkameraet, slik at man kan ta opp tydelig tale, mens andre lyder forblir i bakgrunnen. I tillegg inkluderer Xperia PRO-I Sonys bransjeledende lydseparasjonsteknologi for å effektivt filtrere vindstøy, både for stereo- og mono-mikrofoner.

Xperia PRO-I inkluderer også to nye videofunksjoner for video og filmskaping. Den nye Videography Pro-funksjonen inkluderer kreative innstillinger på ett sted, for raske videoer og vlogging av høy kvalitet. Brukerne kan intuitivt og nøyaktig justere innstillinger som fokus, eksponering og hvitbalanse mens de tar opp en film, slik at det passer til opptaksmiljøet. For filmskaping tar Cinematography Pro funksjonerf ra Sonys profesjonelle videokamerateknologi for å enkelt lage et kinematisk utseende med åtte forskjellige fargeinnstillinger inspirert av Sonys VENICE digitale kinokamera.

Xperia PRO-I lar brukeren redigere og dele videoinnhold direkte fra enheten. Med sin brede 6,5-tommer 4K HDR OLED-skjerm og nøyaktige og profesjonelle fargegjengivelse er redigering fra mobilen enklere enn noensinne. I tillegg får man utmerket hvit uniformitet og stabilitet ved å korrigere fargeskiftet på skjermen. Som en ekstra fordel kan fargeinnstillingen på skjermen justeres i henhold til brukerens andre skjermer og utskrevne bilder. Deling av videofiler er også en lek gjennom 5G-nettverk[x] eller ved å koble Xperia PRO-I til en datamaskin med USB 3.2 Gen 2 for å overføre data dobbelt så raskt fra Xperia PRO-I til en PC[xi].

Vlog Monitor for å oppgradere mobilvlogging

Brukere kan forbedre sitt mobile vlogg-sett med den nye Vlogg Montior-skjermen, et nytt tilbehør med 3,5 tommer LCD (1280×720)-skjerm med 16:9-forhold, som kan kobles til Xperia PRO-I. Dette nye tilbehøret er magnetisk og avtakbar som gjør det enkelt å koble til og fra holderen.

Når du fotograferer med Xperia PRO-I og vlogg-skjermen kan brukeren enkelt koble til et Bluetooth-fotograferingsgrep, som for eksempel GP-VPT2BTxiii for å enkelt starte og stoppe opptaket uten å trykke på noen knapper på selve Xperia PRO-I.

Vlogg Monitor har også en 3,5 mm 3-polet mikrofonkontakt[xii] som gjør det mulig for brukeren å koble sin egne mikrofon ved å montere mikrofonen på tilbehøret på toppen av kontakten.

Brukerne kan også se skjermen når man bruker Photography Pro eller Videography Pro ved å koble Vlogg Monitoren til en smarttelefon med den medfølgende tilkoblingskabelen. I tillegg er den utstyrt med en USB Type-C-inngang for å levere strøm fra en ekstern strømkilde, og derfor kan man gjøre opptak mens du leverer strøm til både smarttelefonen og tilbehøret.

Ingen kompromiss for filmer, musikk og spill

Brukere kan glede seg over å se favorittinholdet sitt på den nye Xperia PRO-I takket være 4K HDR 10-bits-ekvivalent OLED-skjerm emd 120 Hz oppdateringsfrekvens. Xperia PRO-I inkluderer også Dolby Atmos for en oppslukende lydopplevelse av høy kvalitet. Når du ikke bruker hodetelefoner, leverer enhetens Full-stage stereohøyttalere en kraftig og balansert stereolyd. Xperia PRO-I er kompatibel med 360 Reality Audio og 360 Spatial Sound med tre gratismåneder hos TIDAL[xiii], og den støtter høyoppløselig lyd og høyoppløselig lyd trådløst via LDAC. Den nye enheten har også DSEE Ultimate, som tar hvert spor så nære høyoppløselig lydkvalitet.

Xperia PRO-I gir mobilspillere et forsprang på konkurrentene sine med en skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens[xiv] med 240Hz motion blur-reduksjon, slik at objekter i rask bevegelse gjengis tydelig. Enheten tilbyr også Game Enhancer for å forbedre spillingen med overlegen berøringsrespons og hjelpefunksjon for å vinne. Ved å bruke Heat Suppression strømkontroll driver Xperia PRO-I telefonsystemet direkte i stedet for å gå utover batteriet, for å redusere termisk belastning og holde batteriet sunt. Xperia PRO-I er også optimalisert med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ prosessor[xv] for overlegen spillytelse.

Ytelse og design

Xperia PRO-I har en slank form med omtrent 166 mm høyde, omtrent 72 mm bredde og omtrent 8,9 mm tykkelse. Den har frostet glass på baksiden og en matt finish, for en autentisk kamerafølelse, og en blastbehandlet metallramme for styrke og stil. Den er vann- og støvresistent[xvi] med IP65/68-klassifisering og har Corning® Gorilla® Glass Victus™, det hardeste Gorilla®-glasset hittil.

Med batteri på 4,500mAh-batteri tilbyr Xperia PRO-I rikelig med strøm for å fortsette dagen. Brukeren kan raskt lade opp til 50 prosent på bare 30 minutter, med den medfølgende 30W laderen XZQ-UC1. Xperias ladeteknologi holder også batteriet friskt lenger[xvii], selv etter tre års bruk, ved å forhindre at enheten overlades.

Xperia PRO-I drives av Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobilplattformxvii. Xperia PRO-I har også et stort internt minne med 12 GB RAM for å håndtere intensive databehandlingsoppgaver, og 512 GB ROM som gir rikelig med lagringsplass for bilder, videoer og andre filer for å støtte mikro SDXC-medier opptil 1 TB.

Den nye enheten tilbyr optimalisert tilkobling med den nyeste 5Gxi eller Wi-Fi 6[xviii], samtidig som den bruker smart tilkobling for å kontinuerlig analysere og vurdere Wi-Fi-signalkvaliteten for å prioritere bruk av Wi-Fi eller mobildata, basert på hva som har den beste tilkoblingen.

Road to Zero

Sony-gruppen har satt en miljøplan: «Road to Zero» som sikter på null miljøbelastning innen 2050. Som en del av dette har Sony satt et delmål fra 2021 til 2025 som kalles «Green Management 2025» (GM2025). GM2025 har blant annet et mål om å «totalt eliminere plastemballasje» i våre bærbare pdoukter, og Xperia har så langt redusert bruker av plast i emballasjen, eliminert plastkomponentene og erstattet dem med papirmaterialer. For eksempel å erstatte plastfilm med slitesterk lakk.

Som en kulminasjon å dette er Xperia PRO-I den første Xperia ™ som ikke bruker plast i den individuelle emballasjenvvi ved å bruke papir som emballasjemateriale . Sony vil fortsette å jobbe mot null miljøpåvirkning.

Pris og tilgjengelighet

Den nye Xperia PRO-I  blir tilgjengelig fra tidlig i desember, med veiledende pris fra €1,799 RRP. Den nye Vlog Monitor blir også tilgjengelig fra tidlig i desember, med veiledende pris fra €199 RRP.
De blir tilgjengelig hos utvalgte Sony-autoriserte forhandlere i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Nederland og i Norden. Det er planlagt lansering i flere europeiske regioner fra nyåret.

Lanseringsdato og lokale priser sammen med ett spennende lanseringstilbud for Norden blir kommunisert nærmere salgsstart.

For detaljert produktinformasjon, se:

 

[i] Xperia PRO-I features a 1.0-type Sony image sensor with phase detection auto focus. Verified by Strategy Analytics’ SpecTRAX Service against the published camera specifications for over 19,600 smartphones. Correct as of the 26th October 2021.

[ii] The subject may not be detected depending on the shooting environment

[iii] The Xperia PRO-I  supports high frame-rate internal 4K movie recording at up to 120fps, for smooth, expressive slow-motion playback at up to 5x. Verified by Strategy Analytics’ SpecTRAX Service against the published video specifications for over 19,600 smartphones. Correct as of the 26th October 2021

[iv] Situation varies depending on regions.

[v] Coating and adhesive materials excluded.

[vi] This feature is only available for the 24mm lens.

[vii] Accuracy of the feature may vary according to environmental circumstances. Some performance restrictions may apply.

[viii] Maximum fps will depend on shooting environment and settings. Up to 20fps continuous shooting with AF/AE is available for the 24mm lens. The 16mm and 50mm lenses can shoot up to 10fps AF/AE.

[ix] Strap sold separately

[x] Network availability may vary depending on country, carrier, and user environment.

[xi] When compared to the Xperia 1 III

[xii] Xperia PRO-I has also 3.5mm audio jack, which supports 4-pole plug of headset with monaural microphone. The 3-pole microphone plug does not work on the 4-pole 3.5mm audio jack on the Xperia PRO-I, and vice versa.

[xiii] Third party terms, conditions, account, and fees may apply. Service availability may vary by market. This offer may be subject to individual terms and conditions; it may be changed, interrupted, or discontinued at any time; and it may require fees, registration, and credit card information. Only one offer per person. Requires product to be connected to the wireless network.

[xiv] The feature may vary by content, game availability and compatibility.

[xv] Qualcomm and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries, used with permission. Snapdragon Elite Gaming is a trademark of Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.

[xvi] This device is water resistant and protected against dust. All ports and attached covers should be firmly closed. Do not put the device completely underwater or expose it to seawater, salt water, chlorinated water, or liquids such as drinks. Abuse and improper use of device will invalidate warranty. The device has been tested under Ingress Protection rating IP65/68. Sony devices that are tested for their water-resistant abilities are placed gently inside a container filled with tap water and lowered to a depth of 1.5 meters. After 30 minutes in the container, the device is gently taken out and its functions and features are tested. Note this model has a capless USB port to connect and charge. The USB port needs to be completely dry before charging.

[xvii] Simulated result by Sony, based on actual usage profile using the same type of battery and USB charging. The life span of the battery depends on the usage situation.

[xviii] Dependent on market availability, compatible equipment, and network.

Om Sony Corporation

Sony Corporation er et heleid datterselskap av Sony Group Corporation og er ansvarlig for Entertainment, Technology & Services (ET&S)-virksomheten. Med visjonen om å “fortsette å levere Kando og Anshin* til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer”, vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkommunikasjon.

For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/

*Japanske ord, hvor Kando betyr følelser, og Anshin har flere betydninger som for eksempel ro i sinnet, beroligelse, pålitelighet og tillit.

About Sony Group Corporation

Sony Group Corporation is a creative entertainment company with a solid foundation of technology. From Game & Network Services to Music, Pictures, Electronics Products & Solutions, Imaging & Sensing Solutions and Financial Services – Sony’s purpose is to fill the world with emotion through the power of creativity and technology.

For more information, visit: www.sony.com

Meld deg på for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Du er registrert for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Ferdig!
Ugyldig e-postadresse