Xperia 1 IV

Sonys nye Xperia 1 IV er perfekt for content creation med verdens første optiske zoomlinse og teknologi fra Alpha kameraer

11 mai, 2022

Xperia 1 IV tilbyr de mest avanserte video- og fotofunksjonene til en smarttelefon med 4K 120 fps slow-motion på alle linser[i], kombinert med sømløs strømming av spill og oppslukende musikklytting.

Sony annonserer den nye Xperia 1 IV-smarttelefonen, utviklet spesielt for de som leter etter det aller nyeste innen smarttelefonteknologi, inkludert banebrytende bildeteknologi, avanserte spillfunksjoner og kraftige lydfunksjoner, alt pakket inn i et kompakt og moderne design.

– Xperia 1 IV er en spennende videreføring av Xperia-serien, sier Nobuki Asahina, Head of Mobile Sales & Marketing.

– Vi i Sony tror at kreativitet ikke har noen grenser, og vårt nye flaggskip Xperia 1 IV er skapt ut fra denne filosofien. Xperia inspirerer brukere til å skape, og alle delene av innholdsproduksjon kan håndteres av Xperia 1 IV. Utover dette er telefonen rask, hvor alle aspektene ved enheten er designet for å maksimere hastigheten som brukes på oppgaveløsning. Enten det er kameraets hastighet eller responstiden når du spiller, tror vi bestemt at denne nye enheten vil glede kundene våre, sier Asahina.

Bildesensor og optisk zoom løfter fotografering og filming til et nytt nivå

Xperia 1 IV kommer med tre objektiver: et 16 mm ultra-vidvinkelobjektiv, et 24 mm objektiv og et nytt og unikt optisk telefotozoom 85–125 mm-objektiv, for å gi brukeren muligheten til å fange et bredt spekter av innhold.

Alle objektivene har 12 MP «Exmor RS™ for Mobile»-bildesensor med en avlesningshastighet på opptil 120 fps. Denne funksjonen gjør det mulig for enheten å ta opp på 4K 120fps for opptil 5x slow-motion videoopptak, Real-Time Eye AF og sanntidssporing for stillbilder med hvert objektiv. Xperia 1 IV kombinerer også dybdeinformasjon ved hjelp av 3D iToF-sensoren og AI-basert objektssensor for nøyaktig AF og tracking i omgivelser med lite lys. I tillegg har ZEISS-optikk blitt kalibrert spesielt for Xperia-smarttelefonen™. ZEISS T*-belegget bidrar til nøyaktig gjengivelse og kontrast ved å redusere refleksjoner.

Frontkameraet er også utstyrt med en «Exmor RS™ for Mobile»-bildesensor med 12MP, som er en større bildesensor enn hos den forrige modellen. Dette muliggjør støyreduksjon på mørke steder i tillegg til selfie-er i 4K HDR.

Skap fantastisk videoinnhold

Xperia 1 IV har videofunksjoner uten sidestykke. Basert på direkte tilbakemeldinger fra videoskapere utviklet Sony sin «Videography Pro»-funksjon, som sentraliserer innstillinger for video. Dette gjør det enkelt for brukere å justere innstillinger som fokus, eksponering og hvitbalanse – selv under opptak.

Brukere kan ta opp og spille av video med raske bevegelser og sakte film på opptil 5x. Dette er gjort mulig gjennom enhetens evne til å spille inn i 4K HDR 120fps-video på alle linsene. Å ta opp jevn og stødig video er enklere enn noen gang takket være den nyeste optiske SteadyShot™ med FlawlessEye™[vi]. Xperia 1 IV støtter også Eye AF-teknologi og object tracking for video, slik at brukeren kan få skarpt fokus på motivet og bruke mer tid på komposisjon.

Sonys nyeste smarttelefon har også multi-frame shooting for videoopptak[vii], noe som gjør at videoer kan spilles inn med et bredere dynamisk område uten å miste oppløsningen. I tillegg gir Xperia 1 IV sømløs zoom med sin ultra-vidvinkel til telelinse, som gir brukeren økt kreativ frihet.

Livestream når som helst, hvor som helst

Xperia 1 IV forbedrer kvaliteten på direktestrømming, samtidig som prosessen forenkles. Enheten aktiverer «Eye AF» og «Object Tracking» når du bruker Videography Pro under direktestrømming. Alternativt kan brukere strømme video av høy kvalitet fra et kompatibelt Alpha-kamera™ mens de bruker Xperia 1 IV som en ekstern skjerm[viii]. Ved å benytte Sonys Vlog Monitor, kan brukere strømme innhold med en enda høyere oppløsning ved å bruke de bakre kameraene.

Fotografering med teknologi fra Alpha™-kameraene

Xperia 1 IV kombinerer en kraftig optisk telefotozoomlinse med vakker bokeh og avansert autofokusteknologi for å produsere fantastiske bilder. Xperia 1 IV kommer med Real-Time Eye autofokus og 20fps burst med AE (auto eksponering)/ AF i HDR på alle de tre linsene for å ta portretter av både mennesker og dyr – selv når du fotograferer motiver som er i rask bevegelse og i utfordrende lysforhold. I tillegg bruker Xperia 1 IV AI-hvitbalanse for å fange opp og korrigere farger under utfordrende lysforhold, noe som gir livaktige resultater.

Cinematography Pro drevet av CineAlta

Xperia 1 IV gjør det enkelt for brukeren å lage innhold med et filmatisk utseende. Ved hjelp av Cinematography Pro «Powered by CineAlta»-funksjonen kan brukeren spille inn filmer med lignende parametere og fargeinnstillinger som profesjonelle filmskapere. Alle bakre kameralinser kan filme i 4K 120fps og opptil 5x slow-motion filmopptak. I tillegg, med nye multi-frame shootingx nå tilgjengelig selv for kinoopptak, er det mulig å spille inn videoer med bredere dynamisk område uten å miste oppløsningen.

Den ultimate telefonen for en god spillopplevelse

Med telefonens 120Hz-skjerm og 240 Hz reduksjon av bevegelseskarphet og berøringshastighet, har den flere avanserte funksjoner for spilling. I tillegg inkluderer Game Enchanger L-y (lav gamma)-forhøyer, lyd-equalizer og stemmechat-optimalisering for å gi en oppslukende spillopplevelse. Xperia 1 IV er optimalisert med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming for overlegen ytelse. Den har også en «Heat Suppression power control (H. S. power control)»-funksjon som unngår svekkelse av ytelse og batteri på grunn av høy temperatur, selv under spilling og når lader er tilkoblet.

Xperia 1 IV forenkler muligheten for å dele spillopplevelsen med «RT-record»-funksjonen som lar brukerne ta opp omtrent 30 sekunder før man trykker på knappen. Når du bruker Game Enhancer med den nye Xperia 1 IV, kan spillerne også livestrømme spillingen sin. En spiller kan sjekke publikums kommentarer under strømming, og kan derfor også kommunisere med dem i sanntid.

Den nye Xperia 1 IV muliggjør også livestrømming via PC. Telefonen mikser alle lyder, inkludert spillerens stemme, spillmusikk og stemmechat med andre spillere, og sender den via en enkelt kabeltilkobling til en PC. Xperia 1 IV er valgt som den offisielle enheten for PUBG MOBILE E-sports Global Tournament 2022.

Autentisk musikkopplevelse

Xperia 1 IV er utviklet for å levere en autentisk lytteropplevelse, og implementerer finjustert lyd i samarbeid med Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV har nye full-stage stereohøyttalere for å forbedre lyden av bass og basstrommer. Høyttaleren kan også spille av «360 Reality Audio (360RA)»-lyd. Den unike maskinvaredekodingen optimaliserer lydkvaliteten når du lytter til musikk som er riktig kodet på TIDAL og nugs.net[ix]. Den er utstyrt med «360 Reality Audio Upmix» som konverterer stereolydkilder til flerkanals lydkilder som 360RA[x]. Den støtter også DSEE Ultimate, som kan forbedre lydkvaliteten til strømmetjenester til nærmest høyoppløselig lydkvalitet. Xperia 1 IV støtter også Bluetooth® LE Audio, via en kommende programvareoppdatering, hvor formålet er å redusere lydforsinkelser.

Profesjonelle opptak med Music Pro

Den nye musikkopptaksfunksjon «Music Pro» gjør det mulig å bruke Xperia 1 IV til å produsere opptak på profesjonelt nivå, ved hjelp av unik skyprosessering. Music Pro konverterer vokallyder innspilt med Xperia 1 IV til å høres ut som om den ble spilt inn i et profesjonelt studio, slik at brukeren kan spille inn fullskala produksjoner hjemme eller på farten. Skyprosessering fjerner uønsket støy fra den innspilte lyden ved hjelp av sound source separation-teknologi. Den reproduserer deretter frekvensresponsen til Sonys førsteklasses kondensatormikrofoner, forså å produsere en etterklang som ligner på et profesjonelt studio[xi]. Når du synger og spiller akustisk gitar samtidig, kan Music Pro skille vokal og gitar, samt mikse og balanser dem etter ønske. Lydopptak og redigering er gratis, mens skyprosessering for lyd av høy kvalitet er tilgjengelig ved å betale en månedlig avgift.

Eksepsjonell og oppslukende underholdning

Med en fantastisk 4K HDR OLED 120Hz oppdateringsfrekvens[xii]-skjerm, uten notch som forstyrrer visningen på den 6,5-tommer skjermen med 21:9-forhold[xiii], tilbyr Xperia 1 IV en unik og oppslukende brukeropplevelse. Skjermen på Xperia 1 IV er 50 prosent lysere[xiv] og inkluderer en Real-time HDR-driver[xv] for forbedret synlighet av både lyse og mørke områder, selv under forhold med mye lys.

X1™ for mobile motorer fremhever alt innhold bruken ser med BRAVIA HDR remaster-teknologi. Selv strømmeinnhold vil ha mer kontrast, farge og klarhet. I kinoverdenen er det å se en film med Dolby Atmos® en oppslukende opplevelse med flerdimensjonal lyd som flytter seg. Nå kan brukere av Xperia 1 IV oppleve Dolby Atmos-lyd® utformet i samarbeid med Sony Pictures Entertainment.

Nyt eksklusivt innhold med «BRAVIA CORE for Xperia»

Xperia 1 IV tilbyr eksklusivt BRAVIA CORE for Xperia[xvi]xii, ment for å nyte filmer i 4K på Xperia 1 IVs 21:9-brede skjerm. Velg mellom hundrevis av Sony Pictures Entertainments nyeste utgivelser og klassiske storfilmer, gå bak kulissene med Studio Access og opplev IMAX® Enhanced-titler og oppslukende lyd av DTS, alt inkludert i BRAVIA CORE for Xperia.

Ytelse og design

Xperia 1 IV kommer med Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile-plattformen, som fungerer på 5G[xvii] og Wi-Fi 6E[xviii]. Den har 12 GB RAM og 256 GB ROM, sammen med et 5000 mAh-batteri med opptil tre års levetid[xix]. Hurtiglading gir 50 prosent batteri på 30 minutter[xx] og telefonen har også trådløse lademuligheter.

Xperia 1 IV har IP65/68[xxi] vann- og støvmotstand og bruker Corning® Gorilla® Glass Victus® foran og bak.

Xperia 1 IVs flate og matte design kommer i tre fargealternativer: svart, Ice White og lilla, og blander minimalistisk stil med materialer og håndverk av førsteklasses kvalitet. Den har en dedikert ergonomisk lukkerknapp, med en fremhevende finish for forbedret brukervennlighet.

«Road to Zero»

Sony Group har satt miljøplanen «Road to Zero» med et mål om null miljøbelastning innen 2050. Som sett i vår forrige modell, bruker Xperia 1 IV null plast i enhetens emballasje iv. I stede brukes papir som emballasjemateriale som direkte pakker inn selve produktet. Det er omtrent 50 prosent mindre emballasjestørrelse sammenlignet med tidligere modeller uten lader og kabeltilbehør, noe som reduserer fraktvekten og reduserer CO2-utslippene under transport med opptil 36 prosent[i] per enhet.

Pris og tilgjengelighet: Xperia 1 IV og tilbehør

Det matchende «Style Cover with Stand» har det samme innovative og moderne designet som smarttelefonen. Det har et innebygd stativ, er laget av antibakterielt materiale[xxiii] og er designet for å passe perfekt i hånden. Style Cover with Stand kommer i tre farger – svart, grå, lilla, og vil være tilgjengelig i utvalgte markeder fra midten av juni.

[i] Alle bak-objektiver.

[ii] Bruk denne funksjonen ved å følge vilkårene for bruk og kravene knyttet til direktesending som bestemmes av live streaming-tjenesten du bruker. Avhengig av direktesendingstjenesten du bruker, kan betingelsene og spesifikasjonene for direktesendinger legges til eller endres uventet. Begrensninger for direktesendinger kan gjelde.

[iii] Simulert resultat av Sony Corporation, basert på en faktisk bruksprofil ved hjelp av samme type batteri og USB-lading. Batteriets levetid avhenger av bruk

[iv] Emballasje refererer til den enkelte produktesken, samt komponenter som brett i esken, skillevegger, innpakning og sleeves.

[v] Xperia 1 IV HK-variant. Prosenten kan variere etter varianter,

[vi] Denne funksjonen er tilgjengelig for 24mm objektivet og 85-125mm objektivet.

[vii] Begrensninger for videoopptak kan gjelde. Tilgjengelig oppløsning på 4K 30 fps.

[viii] Sonys utskiftbare linsekamera eller kompakte digitale kamera med UVC-støtte anbefales.

[ix] Tredjeparts vilkår, betingelser, konto og gebyrer kan påløpe. Tjenestetilgjengeligheten kan variere fra marked til marked. Tidal-abonnementet har en varighet på tre måneder.

[x] Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige for alle tjenester og innhold. Effekten kan variere avhengig av innholdet.

[xii] Oppdateringsfrekvensen for skjerm kan variere avhengig av innstillinger, innhold og programmer som brukes.

[xiii] Visningsforholdene kan variere avhengig av innholdets formatering.

[xv] Gjelder bare for visning av HDR10-innhold.

[xvi] For detaljer om «BRAVIA CORE for Xperia», vennligst besøk her (https://www.sony.net/bravia-core-for-xperia). Tjenestetilgjengeligheten kan variere fra marked til marked.

[xviii] Avhengig av markedstilgjengelighet, kompatibelt utstyr og nettverk.

[xix] Simulert resultat av Sony Corporation, basert på en faktisk bruksprofil ved hjelp av samme type batteri og USB-lading. Batteriets levetid avhenger av bruken din.

[xx]  Vi anbefaler at du bruker ekte ladere og kabler som XQZ-UC1 (lader- og kabelpakke). Tilgjengeligheten kan variere.

[xxi] Denne enheten er vannavstøtende og beskyttet mot støv. Alle porter og tilkoblede deksler skal være godt lukket. Ikke legg enheten helt under vann eller utsett den for sjøvann, saltvann, klorert vann eller væsker som drikke. Misbruk og feil bruk av enheten vil ugyldiggjøre garantien. Enheten er testet under Inntrengningsbeskyttelsesrangering IP65/68. Sony-enheter som er testet for sine vannavstøtende evner, plasseres forsiktig inne i en beholder fylt med vann fra springen og senkes til en dybde på 1,5 meter. Etter 30 minutter i beholderen blir enheten forsiktig tatt ut og dens funksjoner og funksjoner testes. Vær oppmerksom på at denne modellen har en capless USB-port for å koble til og lade. USB-porten må være helt tørr før lading.

[xxii] HK-variant. Prosenten kan variere etter varianter

[xxiii] Dette materialet er antibakterielt, men ikke antivirus. Det er ikke garantert effekt på virus som COVID-19. Antibakteriell effekt basert på JIS Z 2801-testing.

Om Sony Corporation

Sony Corporation er et heleid datterselskap av Sony Group Corporation og er ansvarlig for Entertainment, Technology & Services (ET&S)-virksomheten. Med visjonen om å “fortsette å levere Kando og Anshin* til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer”, vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkommunikasjon.

For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/

*Japanske ord, hvor Kando betyr følelser, og Anshin har flere betydninger som for eksempel ro i sinnet, beroligelse, pålitelighet og tillit.

About Sony Group Corporation

Sony Group Corporation is a creative entertainment company with a solid foundation of technology. From Game & Network Services to Music, Pictures, Electronics Products & Solutions, Imaging & Sensing Solutions and Financial Services – Sony’s purpose is to fill the world with emotion through the power of creativity and technology.

For more information, visit: www.sony.com

Meld deg på for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Du er registrert for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Ferdig!
Ugyldig e-postadresse