Xperia PRO

Xperia PRO lanseres i Norge

06 mai, 2021

Den første smarttelefonen i verden med HDMI[i]-inngang, 5G-fart og effektiv arbeidsflyt for innholdsskapere.

Sony Europe annonserer i dag at de lanserer Xperia PRO, en ny profesjonell 5G kommunikasjonsenhet som gjør at innholdsskapere, videografer og fotografer kan jobbe raskere og smarte enn noensinne tidligere. Xperia PRO lanseres i Storbritannia, Tyskland og Norden[ii] etter stor suksess med lansering i USA og Japan i januar.

Verdens første smarttelefon med HDMI-inngang

Xperia PRO er verdens første smarttelefon med en dedikert HDMI-inngang – som gjør at brukere kan forbedre arbeidsflyten ved å koble enheten til et Alpha-kamera, eller til et annet HDMI-inngangsutstyrt kamera, for å aktivere en 5G-datakobling[iii], så du kan kringkaste video i sanntid. Ved å bruke kompatible tredjeparts direktestrømmings-apper[iv], kan Xperia PRO strømme videoinnhold fra et kamera som er koblet til HDMI-inngangen, til en RTMP-server eller direkte på populære sosiale medieplattformer.

Xperia PRO sin HDMI-inngang kan også endre enheten til en høykvalitets 6,5-tommer 4K OLED-monitor[v]gjennom den forhåndsinstallerte External Monitor-funksjonen. Denne funksjonen har en skjermlås-funksjon, justering av lysstyrke, zoomfunksjoner, justerbare rutenettlinjer og mer.

Stabil høyhastighets dataoverføring for en sømløs arbeidsflyt

En kablet Ethernet[vi]– eller USB-tilkobling forbedrer hastigheten og stabiliteten av bildefiler mellom enheten og kameraet. Brukere trenger kun å koble et Alpha-kamera til Xperia PRO-enheten gjennom en kablet Ethernet- eller USB-tilkobling, og stillbildene vil automatisk overføres til en FTP-server – slik at innholdsskaperne bruker mindre tid på manuell overføring, og mer tid på å fange det de beste øyeblikkene[vii].

Optimalisert design for pålitelig signalmottak

Network Visualiser-funksjonen som er utviklet for Xperia PRO gir lett og forståelig visualisering av signalmottaksstatus, kommunikasjonsmetode og kommunikasjonshastigheten til enheten, for å hjelpe kameraoperatører å finne det beste stedet for liveoverføringer[viii]. Denne funksjonen viser gjeldende signalmottak som indikerer mottaksstatus for 5G-signalet som mottas og gir gjennomstrømming av kommunikasjon. En hurtigtast er plassert på siden av Xperia PRO, som kan tilordnes å starte en ofte brukt funksjon – inkludert Network Visualiser.

Enestående bildebehandlingsteknologi for innholdsskapere

Xperia PRO inkluderer den samme bildebehandlingsteknologien som Xperia 1 IIsom gjør den til et kraftig verktøy for fotografering og videoinnhold – til og med som en frittstående enhet. Fordi Xperia PRO alltid er med deg, vil profesjonelle og andre innholdsskapere aldri gå glipp av muligheten til å lage innhold av høy kvalitet på et profesjonelt nivå, eller dele innholdet i sanntid – selv uten et profesjonelt kamera.

Xperia PRO er utviklet i kombinasjon med Sonys Alpha-kameraingeniører, og integrerer teknologi som sanntids-AF (autofokus) på både mennesker og dyr. Den har også et grensesnitt designet for å imøtekomme kravene til profesjonelle fotografer, men en rekke manuelle kontroller, mulighet til å ta opptil 20 bilder per sekund, med 60 autofokus/autoeksponeringsberegninger[ix] i sekundet, og RAW-støtte.

Xperia PRO bruker ekspertisen til Sonys Digital Cinema Camera-ingeniører, og tilbyr en rekke verktøy for å forbedre filmproduksjonen. Brukere kan utfordre kreativiteten med forhåndsinnstillinger for Look fargestyring, 21:9-filmopptak, 4K HDR i sakte film med 24p, 30p, 60p [SY1] og 120fps[x]og intelligent vindfilter. Den 6,5-tommer 4K HDR OLED-skjermen har et 21:9 CinemaWide-skjermforhold og støtter BT.2020 fargerommet[xi].

Med Creator-modus «powered by CineAlta”, og en egen spesielt kalibrert D65-hvitpunkt, refererer den til fargegjengivelsen på Sonys profesjonelle fargeskjermer.

Xperia PRO har ZEISS®-optikk som er kalibrert spesielt for Xperia med ZEISS T*-belegg for å redusere refleksjoner. Xperia PRO har også et tredobbelt objektiv med 16 millimeter vidvinkelobjektiv, 24 millimeter vidvinkelobjektiv og 70 millimeter teleobjektiv for ekte kreativ frihet.

Pålitelig ytelse

Xperia PRO er bade robust og tåler mye, og kombinerer IP65/68, som vurderer vann- og støvresistanse[xii] med Corning® Gorilla® Glass 6 på fremsiden for å beskytte.

Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplattform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-system styrker brukeren til å spille, gjøre flere ting på én gang og være tilkoblet, med flere gigabit 5G-fart, og forbedret ytelse fra en 25 prosent raskere CPU og GPU enn på den forrige Xperia-modellen.

Med et langvarig 4.000mAh-batteri får Xperia PRO jobben gjort. Den er kompatibel med valgfri UCH32C hurtiglader, for å raskt fylle på når batteriet er lavt. Den har også to teknologier for å holde batteriet sunt lenger. Battery Care forhindrer at telefonen lades for lenge, mens Xperia Adaptive Charging overvåker telefonen mens den lades, for å sikre at batteriet ikke overarbeides.

– Etter en suksessrik lansering i USA og Japan er vi spent når vi lanserer Xperia PRO på våre viktigste europeiske markeder, sier Tsutomu Sato, direktør hos Mobile Product Marketing, Sony Europe.

– Xperia PRO åpner opp brede muligheter for optisk teknologi for innholdsskapere som tidligere ikke har vært mulig. Vi fortsetter å bruke Sonys-ekspertise når vi utvikler innovasjonen fra Alpha-serien, og har innlemmet dette i et kraftig kommunikasjonsapparat for profesjonelle innholdsskapere, fotografer og videofrafer. Tilkobling og hastighet er nøkkelen, takket være 5G og HDMI-inngang. Xperia PRO er designet for å levere en ekstremt god arbeidsflyt, innholdsdeling i sanntid og distribusjon. Vi har skapt, og introduserer, en bærbar og profesjonell løsning for skapere på markeder som gradvis tar i bruk 5G-tilkobling, legger Sato til.

Pris og tilgjengelighet

Den nye Xperia PRO 5G-enheten blir tilgjengelig hos utvalgte Sony-forhandlere i hele Norge fra midten av mai 2021, til en veiledende pris fra 24.990 kroner.

For detaljert produktinformasjon, vennligst se www.sony.no

En produktvideo av Xperia PRO kan sees her: https://youtu.be/voZliZ6eJLk

Fotnoter:

[i] Xperia PRO har en dedikert Type D mikro HDMI-inngang. Bekreftet av Strategy Analycs sin SpecTRAX Service mot publiserte tilkoblingsspesifikasjoner for over 18 400 smarttelefoner. Korrekt per 26. januar 2021.

[ii] Nordisk tilgjengelighet inkluderer Sverige, Finland, Danmark og Norge

[iii] Nettverk/operatørtjeneste og tredjepartsleverandører og teknologi er ikke garantert. Endring eller avslutning av teknologi fra nevnte leverandører kan føre til at telefonen ikke støttes nå, eller i fremtiden. Kjøper må sikre kompatibilitet med tredjepartsleverandører.

[iv] Tredjeparts vilkår og betingelser kan forekomme.

[v] Visningsforhold kan variere avhengig av innholdsformatering.

[vi] I tillegg til USB-tilkobling vil Ethernet-tilkobling også bli aktivert av Android 11, som er tilgjengelig for EU-versjonen av Xperia PRO fra lanseringstidspunktet.

[vii] Alpha 1 og Alpha 7S III støtter både stillbilder og filmfiler ved FTP-overføring. Alpha 9/Alpha 9 II støtter ikke FTP-overføring av filmfiler. Kompatible Xperia-smarttelefoner er de som støtter Power Delivery.

[viii] Denne funksjonen støttes med programvareoppdatering. Utrulling av programvare er en trinnvis prosess – tidspunkt og tilgjengelighet vil variere avhengig av marked og/eller operatør.

[ix] Xperia 1 IIs kamera har opptil 20 fps AF/AE kontinuerlig fotografering med sporing. Xperia 1 II produserer fokuserte bilder med opptil 20 bilder i sekundet ved kontinuerlig beregning av AF/AE opptil 60 ganger i sekundet.

[x] Begrensninger på opptakstid kan forekomme. 4K HDR 120fps er tilgjengelig på Cinematography Pro på 24mm kameraet.

[xi] Xperia PRO dekker ikke BT.2020 fargerommet i sin helhet.

[xii] Ikke 100% garanti

Om Sony Corporation

Sony Corporation er et heleid datterselskap av Sony Group Corporation og er ansvarlig for Entertainment, Technology & Services (ET&S)-virksomheten. Med visjonen om å “fortsette å levere Kando og Anshin* til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer”, vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkommunikasjon.

For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/

*Japanske ord, hvor Kando betyr følelser, og Anshin har flere betydninger som for eksempel ro i sinnet, beroligelse, pålitelighet og tillit.

Meld deg på for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Du er registrert for å motta pressemeldinger fra Sony på e-post
Ferdig!
Ugyldig e-postadresse