Sony introduserer sin nyeste premium smarttelefon Xperia 5 V

  • Inkluderer den nyeste kamerasensorteknologien for å fange motiver på imponerende vis, når som helst på dagen eller natten
  • Eksepsjonell skjerm, front-stage stereohøyttalere og avansert lydteknologi
  • Kompakt størrelse med et langvarig batteri som forblir på mer enn 50 prosent etter aktiv bruk hele dagen

Sony introduserer Xperia 5 V, en premium smarttelefon utstyrt med den nyeste kamerasensoren «Exmor T for mobile», som tilbyr perfekt pek og skyt slik at hvert skudd blir et mesterverk. Den muliggjør et bredt utvalg av fotografering, for eksempel avansert bokeh-gjengivelse for portrettbilder ved bruk av AI, og et utvalg av forhåndsinnstillinger for farger for å skape din foretrukne stemning eller atmosfære for bildene dine. Med Xperia 5 V kan du hengi deg til en ekstraordinær musikk- og videoopplevelse takket være en eksepsjonell skjerm, front-stage stereohøyttalere og avanserte teknologier som vil løfte seer- og lytteropplevelsen din til en fortreffelighet uten sidestykke. I tillegg har batteriytelsen blitt forbedret med mer enn 50 prosent av batteriet igjen1 selv etter aktiv bruk hele dagen. Denne premium smarttelefonen kan trygt brukes hele dagen for fotografering, redigering og visning av innhold mens du er på farten.

Fang minner i HD uansett tid eller sted

Kameraet på Xperia 5 V bruker den nyeste sensoren «Exmor T for mobile», som også er å finne i flaggskiptelefonen Xperia 1 V. Den lar deg ta klare og høyoppløselige bilder uavhengig av om det er dag eller natt, om du er inne eller ute. I tillegg til å kunne fange portretter med naturtro detaljer, er det mulig å velge fra et utvalg fargeforhåndsinnstillinger kalt «Creative Look», slik at du kan matche forskjellige farger og toner i henhold til scenen du fotograferer uten noen etterbehandling. I tillegg er bokeh-modus2 kraftig forbedret fra den forrige modellen3, den utnytter AI-teknologi for å heve portrettbildene dine nærmere standardene til kameraer med utskiftbare objektiver.

Den doble kameralinsen på baksiden lar deg nyte fotografering med tre brennvidder på 16 mm, 24 mm og 48 mm. 48 mm tilsvarer 2x optisk brennvidde, slik at du kan fange motivene på bildene dine i større størrelse uten å bekymre deg for forringelse av bildekvaliteten.

Bli mester på video

Den nye Video Creator-appen har en automatisk redigeringsfunksjon som lar deg lage videoklipp enkelt. Når du har bestemt lengden på klippet, er det bare å velge bildene eller videoene sammen med musikken, og Video Creator vil gjøre det tunge arbeidet slik at den endelige filen er klar på omtrent ett minutt. Selv folk som ikke har erfaring med videoredigering kan enkelt lage originale klipp som er verdig å deles på sosiale medier. Du kan også angi dine egne preferanser manuelt, for eksempel klippjusteringer og filterbehandling basert på den kreative looken du er ute etter.

Xperia 5 V har også en dedikert mikrofon for stemmeopptak. Selv når du filmer en video i travle omgivelser hvor det er andre stemmer og miljølyder, blir stemmen til personen du spiller inn prioritert og kan tydelig fanges opp.

Underholdning som varer lenger enn en dag1

Xperia 5 V lar deg nyte kraftig lyd og fantastisk video uten behov for en ekstern høyttaler eller skjerm. I tillegg til en nyutviklet høyttalerforsterker med kraftig dypbass, har den en lyssterk OLED-skjerm som gir høy synlighet selv når det er lyst ute. Takket være Sonys TV BRAVIA®-motor for høy bildekvalitet, «X1™ for mobile», kan du fordype deg i innhold på sosiale medier eller se favorittprogrammene dine med vakre bilder. Du kan se over 24 timer fra én full lading4, og hvis du ikke skulle finne noe å se på, klikker du bare på BRAVIA CORE for Xperia, der du kan velge blant hundrevis av nye utgivelser og klassiske storfilmer i høy kvalitet5.

5000 mAh-batteriet har stor kapasitet og varer lenger enn andre smarttelefoner med samme batterikapasitet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å gå tom for strøm mens du ser på trendvideoer eller programmer. Med sin unike strømsparende teknologi reduseres strømforbruket med omtrent 20 prosent sammenlignet med forrige modell3. Resultater er at batteriet vil forbli på 50 prosent eller mer1, selv om du bruker telefonen aktivt hele dagen. I tillegg til å støtte trådløs lading og hurtiglading (opptil 50 prosent på 30 minutter6), forhindrer Xperias unike ladeoptimaliseringsteknologi forringelse av batteriet – selv etter tre år opprettholdes maksimal kapasitet på 80 prosent eller mer7.

Ytelsesmessig er Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform4 raskere og mer effektiv ved multitasking. I tillegg har størrelsen på varmediffusjonsarket økt med 40 prosent sammenlignet med forrige modell3 som et ekstremt effektivt varmespredningstiltak, og strømforbruket til CPUen har blitt forbedret. Den nye prosessoren, forbedret termisk styring og en 40 prosent økning i varmediffusjonsarkvolumet hjelper Xperia 5 V å holde seg kjølig under intens bruk, slik at du kan nyte all denne kraften maksimalt.

Forbedrede gaming-funksjoner

Game Enhancer, en funksjon som gjør spilling morsommere, har en ny temafarge, men beholder en rekke vinnende støttefunksjoner som L-γ (lav gamma) laser, lyd-equalizer, stemmechatmikrofon og skjermopptaksfunksjon, noe som er nyttig når du filmer og distribuerer innhold på YouTube™. I tillegg støtter Qualcomms Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform og Elite Gaming8 stabil spilling.

Design, funksjon, tilgjengelighet og bærekraft

Et annet element å elske med Xperia 5 V er kombinasjonen av svært pålitelig ytelse og design. Kameraet og bakpanelet er fargetilpasset med en estetisk tiltalende matt finish som skaper et gjennomført inntrykk. Den er tilgjengelig i tre fargealternativer for å passe stilen din – svart, platina sølv og blå.

Når du tar bilder i Photography Pro, gjør en ny tilgjengelighetsfunksjon det mulig å spille av en lyd9 som lar deg vite om skjermen er horisontal, slik at personer med synshemminger kan ta et rett bilde. Funksjonalitet og design er kombinert for å passe i håndflaten.

Emballasjen til Xperia 5 V bruker Sonys Original Blended Material, som er laget av bambus, sukkerrørfibre og resirkulert papir etter forbruk, og har oppnådd en individuell pakke som fullstendig eliminerer plast10. I tillegg bruker noen elementer, både interne og eksterne, i hovedenheten SORPLAS™, en flammehemmende resirkulert plast utviklet av Sony som bruker opptil 99 prosent resirkulerte materialer.

Style Cover med stativ for Xperia 5 V (XQZ-CBDE)

Det dedikerte dekselet til Xperia 5 V (tilgjengelig som valgfritt tilbehør – kjøpes separat) fungerer også som et praktisk stativ som kan plasseres både vertikalt og horisontalt. Den slanke formen som passer perfekt til smarttelefonen gjør den enkel å holde og bruke, ikke bare for å se videoer, men også for livestrømming og videochat. Tre farger er tilgjengelige for å matche Xperia 5 V11. Videre har vi også brukt SORPLAS™ som en del av materialene i Style Cover med stativ12.

Pris og tilgjengelighet

Xperia 5 V blir tilgjengelig fra 29. september 2023 til en anbefalt utsalgspris på 10.990 NOK.

Som et spesielt lanseringstilbud på det norske markedet får forbrukere de prisbelønnede hodetelefonene WH-1000XM5 (verdi 4500 NOK) fra Sony inkludert når de kjøper Xperia 5 V. Tilbudet varer i en begrenset periode.

En produktkunngjøringsvideo av nye Xperia 5 V kan sees her.

Full produktvideo kan sees her.

For detaljert produktinformasjon, trykk her.

Finn bilder her.

 

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.