Sony introduserer verdens minste og letteste1 vidvinkelzoomobjektiv G-Master FE 16-35 mm F2.8 GM II

Med introduksjonen av denne andre generasjons vidvinkelzoomen, sammen med andre generasjons standard- og telezoomobjektiver med maksimal blenderåpning på F2.8, forbedrer Sony det totale Alpha-systemet.

Sony lanserer vidvinkelzoomobjektivet G Master™ FE 16-35 mm F2.8 GM II som et 35 mm fullformat α™ (Alpha™) E-fatningsobjektiv som dekker brennvidder fra 16 mm til 35 mm, med en maksimal blenderåpning på F2.8 over hele zoomområdet.

FE 16-35 mm F2.8 GM II tilfredsstiller behovene til fotografer og videografer som ønsker høyytelsesobjektiver. Med den beskrivende kraften og det svært raske autofokuset som er unikt for G Master™ er det mulig å få frem den høyeste ytelsen til våre avanserte kamerahus. Som verdens minste og letteste1 vidvinkelzoomobjektiv er det også optimalt for smidig bildetaking.

Med utvidelsen av rekkevidden med dette vidvinkelzoomobjektivet vil en maksimal blenderåpning på F2.8 andregenerasjons2 zoomobjektiv være tilgjengelig, sammen med standard (24-70 mm) og telefoto (70-200 mm). Disse objektivene, som hver er verdens letteste3, har utmerket oppløsningsytelse, styrker Alpha-systemet ytterligere, og skaper rike og varierte opptaksmiljøer.

Verdens minste og letteste1 høyoppløselige F2.8 vidvinkelzoomobjektiv

Takket være ny optisk design som effektivt arrangerer XA-objektiv (ekstremt asfærisk) med ekstremt høy overflatepresisjon, oppnår FE 16-35 mm F2.8 GM II høy oppløsning med en maksimal blenderåpning på F2.8 over hele zoomområdet. Dette er muliggjort ved å skape en asfærisk form med en høyere grad av frihet enn tidligere. I tillegg til det fantastiske G Master bokeh-uttrykket med vidvinkel, tilbyr den en enestående nærbildeytelse i hele zoomområdet, den minste opptaksavstanden på 0,22 m og en maksimal opptaksforstørrelse på 0,32x. I tillegg undertrykker Sonys originale Nano AR Coating II skyggebilder og reflekser for å ta klare bilder selv når en sterk lyskilde kommer inn i rammen. Dette er verdens minste og letteste1 vidvinkelzoomobjektiv med en total lengde på 111,5 mm og en vekt på omtrent 547g, som er omtrent 20 % lettere enn forrige modell.

Ekstraordinært rask og presis AF som får frem det beste i avanserte kamerahus

FE 16-35 mm F2.8 GM II inkluderer de nyeste XD (ekstremt dynamiske) lineærmotorene som effektivt fungerer på høyhastighetsdrift. Den oppnår stillegående AF som passer for både stillbilder og filmer, og er opptil dobbelt så rask som konvensjonelle modeller4. Selv med videoer med høy bildefrekvens der fokusskift er merkbare, spores motivet med høy presisjon. Kombinert med α1-kamerahuset er høyhastighets serieopptak5 med opptil 30 fps mulig med høyhastighets-, høypresisjons- og stillegående fokusering.

Driftsdyktighet og pålitelighet for komfortabelt opptak av både stillbilder og filmer

FE 16-35 mm F2.8 GM II tilbyr komfortabel betjening og utmerket stillbilde- og filmopptaksytelse som tilfredsstiller behovene til profesjonelle og avanserte amatørbrukere. Ved å redusere fokuspusten under videoopptak, sammenlignet med tidligere modeller, er det mulig å oppnå bildeuttrykk av høy kvalitet uten svingninger i synsvinkelen. I tillegg undertrykker det bevegelsen av tyngdepunktet under zooming og muliggjør stabil fotografering, slik at du kan fotografere komfortabelt med gimbal. Betjeningen er også forbedret med funksjoner som en blenderring som kan klikkes av og på med en bryter, og to fokusholdknapper som kan tildeles en ønsket funksjon fra kamerahuset.

Fluorbelegg påføres frontlinsen, slik at smuss som fester seg til linseoverflaten lett kan fjernes. Den støvtette og sprutsikre designen lar deg bruke kameraet trygt også utendørs6, noe som gir deg større frihet ved fotografering.

Pris og tilgjengelighet

Nye FE 16-35mm F2.8 GM II blir tilgjengelig i oktober for omtrent 33.000 NOK, og vil bli solgt hos en rekke autoriserte Sony-forhandlere i hele Europa.

Se produktvideo her.

For mer informasjon, trykk her.

Finn bilder her.

 

_________________________

 

1 Fra og med produktkunngjøringen i august 2023. Sammenlignet med fullformat F2.8 16-35 mm zoomobjektiver som støtter autofokus. Sony-undersøkelse.

2 Standard zoomobjektiv “FE 24-70 mm F2.8 GM II” / Telezoomobjektiv “FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II”.

3 Fra og med produktkunngjøringen i august 2023. Sony-undersøkelse.

4 Sammenlignet med ”FE 16-35mm F2.8 GM”.

5 Med α1: "Hi+" kontinuerlig opptaksmodus. Gjelder 1/125 sek. eller høyere lukkerhastighet.

6 Ikke garantert å være 100 % støv- og fuktsikker.

 

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.