Sony lanserer den nye smarttelefonen Xperia 1 V

ucrWhRyvi

En nyutviklet bildesensor og teknologi i Alpha™-serien lar deg ta imponerende portretter med nøyaktige farger – dag og natt.

Sony introduserer Xperia 1 V, verdens førstea flaggskipsmarttelefon utstyrt med en nyutviklet stablet CMOS-bildesensor med 2-Layer Transistor Pixel. Xperia 1 V er fullpakket med Sonys banebrytende teknologi, som møter skapernes høye nivå av behov samtidig som den støtter fremtidige skapere som ønsker å fotografere eller levere innholdet sitt med stolthet.

– Behovene til kundene våre står alltid i sentrum av produktutviklingen vår, og mulighetene for å lage noe med både bilde og video med Xperia 1 V er uendelige. Som vår flaggskipsmarttelefon muliggjør det neste nivået av innholdsproduksjon, seeropplevelse, spillytelse, batterilevetid og lydegenskaper, sier Gildas Pelliet, Head of IP&S, Sony Europe.

Fang innhold på neste nivå

Xperia 1 V hever listen med sin nyutviklede bildesensor, som viser rike farger og teksturer både når det kommer til mennesker, landskap og til og med scener i mørke omgivelser. På grunn av kombinasjonen av ytelsen ved lite lys – som er omtrent det dobbelte sammenlignet med den forrige modelleni – og Xperia 1 Vs høyhastighets multi frame overlay prosesjonsteknologi, er det mulig å ta et støybestandig bilde med et bredere dynamisk område som tilsvarer et fullformatkameraii. 24 mm-objektivet på baksiden av Xperia 1 V er utstyrt med en 2-Layer Transistor Pixel stablet CMOS-bildesensor, «Exmor T for mobile», som er omtrent 1,7 ganger større enn den forrige bildesensoren. I tillegg muliggjør et 85-125 mm (F2.3-F2.8) optisk zoomobjektiv lyse portretter med lite forvrengning.

S-Cinetone, som kinematografer kjenner tiliii, har blitt justert og installert for mobil. Teksturen til den menneskelige huden kan uttrykkes på en vakker måte når du fotograferer. Det er mulig å fange dette som et imponerende filmatisk bilde – som den er, uten fargegradering. I tillegg har den nye sensoren omtrent tre ganger så mye metningssignalnivåii sammenlignet med den konvensjonelle sensoren, og unik bildekvalitetsbehandling undertrykker støy som har en tendens til å oppstå i mørke scener. Dette resulterer i vakre bilder med myke farger.

Xperia 1 V har en rekke funksjoner, inkludert fargeforhåndsinnstillinger som Creative Look, som også finnes i kameraer i Sonys Alpha-serie, samt høyytelse sanntidsautofokus (AF). Ulike fargeinnstillinger er forhåndsinnstilt, for eksempel fargerike blomster og klar blå himmel, eller å skape en myk, transparent finish. Xperias høyytelses Real-time Eye AFiv og Real-time trackingiv gjør det mulig å fotografere med fokus på øynene til en person eller et spesifisert motiv. Med AI-dybde som analyserer avstandsinformasjon kan selv fjerne motiver fokuseres tydelig. I tillegg har høyhastighets kontinuerlig fotografering på opptil 30 bilder pr. sekund med AF/AEv tracking nylig blitt tilgjengelig, så ingen øyeblikk vil glippe.

Forbedret vloggopplevelse
Xperia 1 V passer alle skaperes behov med Product Showcase-innstillingen – en populær funksjon i Sonys VLOGCAM-serie som flytter kameraets fokus på produktet istedet for anmelderens ansikt når du filmer. I tillegg er en ny stemmeprioritert mikrofon plassert nær det bakre kameraet. Selv når du er på et travelt sted utendørs registreres skaperens stemme tydelig, noe som gjør overgangen fra opptak til distribusjon av videoen enkel. Når du utfører en livestream på YouTube™ via videoopptaksfunksjonen «Videography Pro», kan du se chatter i kommentarfeltet samtidig, noe som gir mulighet for umiddelbar interaksjonvi med seerne i sanntid. Brukergrensesnittet støtter også vertikal fotografering og filming, slik at du kan fange innhold i alle retninger, enten vertikalt eller horisontaltvii.

Oppslukende opplevelse

Pakket inn i Xperia flaggskipsmarttelefonen er en 6,5-tommers 4K OLED-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hzviii og mindre uskarphet. Den kraftige og støysvake høyttalerforsterkeren forbedrer spredningen og dybden av lyden og utvidelsen av de lave og høyre frekvensene, og skaper en mer dynamisk og klar lyd. Xperia 1 V tilbyr en autentisk seeropplevelse av filmer og musikk uten behov for en ekstra høyttaler.

På baksiden har smarttelefonen et funksjonelt, taktilt design som bruker et unikt utviklet teksturglass. Kombinert med de fine spaltene på siden, får du et stabilt grep og unngår at den sklir når du fotograferer eller ser på noe på skjermen.

Langvarig batteri og kraftig CPU

Til tross for at smarttelefonen har 4K-skjerm, er omtrent 20 timerxi med kontinuerlig videoavspilling tilgjengelig takket være et kraftig 5000 mAh-batteri. Trådløs lading støttes, med 30 minutters hurtiglading opptil 50 prosentxii, og dessuten støtter Xperias unike ladeoptimaliseringsteknologi brukere med et batteri som opprettholder 80 prosent eller mer av maksimal kapasitetxiii, selv etter tre år.

Ved å forbedre strømforbruket og varmeavledningen, oppnår Xperia 1 V både høy ytelse og holdbarhet, og det er mulig å filme eller fotografere lenge samtidig som varmeutviklingen undertrykkes. Utstyrt med Snapdragon® 8 Gen2 Mobile Platform, har strømeffektiviteten til CPU-en blitt forbedret med omtrent 40 prosentxiv sammenlignet med forrige modell. Strømforbruket under kameradrift er forbedret med ca. 20 prosent og volumet på varmeavledningsarket har økt med ca. 60 prosent for varmeavledningsytelsen til hovedenheten.

Tilgjengelighet og bærekraft

Med fortsatt innsats for å tilby mer tilgjengelighet, inkluderer Xperia 1 V en funksjon i Photo Pro-funksjonen som bruker lyder for å informere brukerne om horisontal og vertikal måling av skjermen.

Sony Group har satt miljøplanen «Road to Zero», som tar sikte på null miljøbelastning innen 2050. For å oppnå dette tar vi grep, samtidig som vi setter mellomlangsiktige miljømål i flere steg. Som en del av disse miljømålene har vi som mål å eliminere plastemballasjematerialer for ny designede småprodukter innen 2025. Xperia 1 Vs plastfrie innpakningxv består av Sonys unike Original Blended Material, som er laget av bambus, sukkerrørfibre og resirkulert papir samlet inn fra markedet. Vi jobber også med å redusere mengden ny plast som brukes i hovedenheten. Noen elementer i hovedenheten, både interne og eksterne, bruker SORPLAS™, en flammehemmende resirkulert plast utviklet av Sony, som bruker opptil 99 prosent resirkulerte materialer. For mer informasjon, vennligst besøk: www.sony.net/xperia-eco

Style Cover med stativ for Xperia 1 VXQZ-CBDQ

Det eksklusive Xperia 1 V-dekselet har et grep på bunnen av hovedenheten for å forbedre opptaksopplevelsen. I tillegg til det konvensjonelle horisontale stativet, støttes vertikalt stativ, noe som gjør det enkelt å bruke – ikke bare for å se videoer, men også for livedistribusjon og videochat. Baksiden av dekselet inkorporerer den teksturerte designen på baksiden av Xperia 1 Vs kropp, slik at enhetens originale design er gjeldende selv når dekselet er på. Tre fargerxvi er tilgjengelig for å matche telefonen.

Pris og tilgjengelighet

Xperia 1 V blir tilgjengelig i slutten av juni med en anbefalt utsalgspris på 14990 NOK. Den vil være tilgjengelig i sort, platina sølv og kakigrønn.

Forhåndsbestilling av Xperia 1 V i Norden starter 12. juni 2023. I en begrenset periode vil kunder som forhåndsbestiller Xperia 1 V være kvalifisert til å motta Sonys nyeste prisbelønte støyreduserende hodetelefoner WH-1000XM5 (verdi: 4500 NOK) ved kjøp av smarttelefonen.

For mer informasjon om Xperia 1 V, vennligst besøk:

Xperia 1 V produktkunngjøringsvideo: https://youtu.be/UOo9szWkl-o

Xperia 1 V introduksjonsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=BDjAz7E7SFo

Xperia 1 V produktside: https://www.sony.no/smartphones/products/xperia-1m5

 

Merknader:

a Fra 10. mai 2023, Sony-undersøkelse.

i Sammenlignet med Xperia 1 IVs bildesensor installert i 24 mm-objektivet.

ii Når det gjelder støymotstandsytelse og dynamisk område for stillbilder i lysmiljøer på LV2 eller mindre. Sammenligning med et digitalkamera utstyrt med vår fullformatsensor.

iii Slik som det profesjonelle håndholdte videokameraet FX9 og videografenes tiltrukne Alpha-serie. ​

iv Noen ytelsesbegrensninger kan gjelde.

v Auto Focus / Auto Exposure.

vi Vennligst bruk denne appen i samsvar med YouTubes vilkår for bruk og krav til direktesending.

Vii «Videography Pro» og «Photography Pro» støtter «Product Review Shooting» og vertikalt grensesnitt.

x Qualcomm og Snapdragon er varemerker for Qualcomm Incorporated, registrert i USA og andre land, brukt med tillatelse.

Xi Betingelser under: videofiloppløsning 720p, 4K-oppskalering aktivert, innhold lagres til hovedenheten, lydutgang via Bluetooth, LTE eller Wi-Fi-tilkobling, og med automatisk justering av skjermens lysstyrke av. Faktisk videoavspillingstid avhenger av mange andre faktorer som nettverkstilkobling, innstillinger, videofilformat, skjermens lysstyrke og batteristatus.

xii Vi anbefaler å bruke ekte ladere og kabler som XQZ-UC1 (lading og kabelbunt). Tilgjengeligheten kan variere.

xiii Simulert resultat av Sony Corporation, basert på faktisk bruksprofil ved bruk av samme type batteri og USB-lading. Faktisk ytelse varierer basert på innstillinger, miljøforhold, lagring og bruk. Batterier er forbruksprodukter, og deres kapasitet reduseres over tid når de eldes. Sony garanterer ikke levetiden til batteriet.

xiv Sammenligning med Xperia 1 IV ved bruk av Photography Pro/Videography Pro.

xv Emballasje refererer til den enkelte produktesken, samt komponenter som innboksbrett, avstandsstykker, omslag og hylser. Omfatter ikke materialer brukt i belegg og lim.

xvi Farger og tilgjengelighet vil variere avhengig av region.

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.