Sony lanserer en bærbar datatransmitter for stabil og enkel dataflyt på opptakssteder.

​ PDT-FP1 er et kamera med ekstern søker som muliggjør livestreaming med lav latenstid og høyhastighets video- og stillbildeoverføring over 5G-nettverk.

VX9571_situation_231207_01-Mid.jpg

høyhastighets video- og stillbildeoverføring over 5G-nettverk.

Weybridge, 22. februar 2024 - Sony kunngjør lanseringen av en ny dedikert bærbar datatransmitter, PDT-FP1, som gjør det mulig å transportere video- og stillbildedata med høy hastighet og lav latens over 5G-nettverk. Når denne trådløse kommunikasjonsenheten kobles til et kamera*1 , kan den brukes i situasjoner der det kreves høy hastighet fra bildeopptak til levering, kringkasting og distribusjon, for eksempel ved nyhets- og eventfotografering og videoproduksjon. Den gir stabil mobil datakommunikasjon med høy hastighet og lav latenstid over 5G-nettverk, både utendørs og innendørs, der Wi-Fi-tilkobling ikke er tilgjengelig, noe som muliggjør effektive og enkle arbeidsflyter.

For dataoverføring har enheten en unik antennestruktur som støtter en rekke nasjonale, internasjonale og frittstående 5G-nettverk*2 . Den har en 6,1-tommers OLED-skjerm og en kjølevifte som sikrer stabil drift. Den leveres med en HDMI-inngang, en LAN-port, en USB Type-C®-port, en USB Type-C-ladeterminal og et skruehull for montering på et kamera. ​ ​

Bruksområdene for PDT-FP1 er mange, takket være de kraftige tilkoblingsmulighetene:

  • Overføring og levering av media når PDT-FP1 brukes som modem for å overføre media til en hvilken som helst FTP-destinasjon. Den kan også brukes sammen med Sony Creators Cloud for Enterprise-appen for å overføre media fra kompatible Sony-kameraer til PDT-FP1 og deretter laste opp til Sony Cloud-tjenester*3 som Ci Media Cloud og C3 Portal ved hjelp av sikre, robuste og pålitelige overføringsmekanismer. Dette frigjør media fra kameraet slik at det kan vises og lastes opp mens kameraet er pakket bort eller i bruk.
  • Direktestrømming fra alle tilkoblede kameraer ved hjelp av RTMP. For videodistribusjon vil PDT-FP1 gjøre det mulig å strømme direkte fra et kompatibelt kamera*1 til en YouTube™-kanal via USB-basert strømming og stabile trådløse 5G-nettverk, noe som frigjør operatørene fra begrensninger forårsaket av opptaks- eller produksjonssteder.
  • Nettverksovervåking: Med den dedikerte appen Network Visualiser kan brukerne visualisere nettverks- og kommunikasjonsforholdene mens de filmer - slik at innholdet blir levert til dem som trenger å se det.

Hovedtrekk

1. Kommunikasjon med høy hastighet og lav forsinkelse, også utenlands*.2

  • Med en unik antennestruktur som optimaliserer kommunikasjonen, støtter PDT-FP1 et bredt spekter av bånd*2 , for eksempel nasjonale og internasjonale 5G sub6/mm-bølger*1 , frittstående 5G-nettverk og lokale 5G-nettverk, noe som gir høyhastighetskommunikasjon med lav latenstid.
  • I tillegg til et fysisk nano-SIM-kort som kan plugges inn, støtter PDT-FP1 også eSIM for dobbel SIM-funksjonalitet. Det er også mulig å automatisk velge*2 en linje*3 som er enkel å koble til, avhengig av nettverksforholdene, og bytte SIM-kort for å overføre data.

2. Kjølevifte og kanalstruktur for stabil, kontinuerlig kommunikasjon

  • En nyutviklet kjølevifte forhindrer varmetap selv i omgivelser på opptil 40 grader*4 . Til tross for den slanke konstruksjonen har PDT-FP1 en kanalbasert struktur som effektivt leder bort intern varme, noe som bidrar til stabil og kontinuerlig kommunikasjon. Du kan velge mellom ulike driftsmoduser, auto, kjøleprioritet og stille prioritet, for å tilpasse den best mulig til omgivelsene.

3. En enkel arbeidsflyt for dataoverføring ved å koble til Sony-kameraer*.2

Innstillingsfunksjonen "kablet kameratilkobling" forenkler og forkorter installasjonstiden.

  • Den 6,1-tommers OLED-skjermen kan samtidig vise status for kommunikasjonskvalitet og filoverføring*5 . Overføringsstatusen kan overvåkes under opptak, slik at du ikke går glipp av en avgjørende opptaksmulighet.
  • PDT-FP1 er utstyrt med en LAN-port, en USB Type-C®-terminal og en HDMI Type-A-terminal som tilkoblingsterminaler for kameraer*2 . Ved å bruke Type-C-ladeterminalen og en ekstern strømkilde kan PDT-FP1 dessuten brukes til å strømme og overføre data samtidig.
  • Enhetens form er utformet som en kamerakompanjong, og i tillegg til et skruehull for å feste kamera og stativ, har den også et stropphull for å feste tilbehør til kabelfeste.
  • Innebygd minne på 8 GB (RAM)/256 GB (ROM) og microSDXC-støtte på opptil 1 TB muliggjør rask behandling og lagring av store datamengder.

Priser og tilgjengelighet ​
PDT-FP1 vil være tilgjengelig i utvalgte land i Europa (Tyskland/Storbritannia/Frankrike/Spania/Danmark/Norge/Sverige/Finland) fra mai 2024 for ca. 1300 euro. ​ Forhåndsbestilling av PDT-FP1 starter i dag.

Du finner detaljert produktinformasjon på: pro.sony/fp1


1 PDT-FP1 støtter n257, og tidspunktet for støtte for mm Wave-båndet i Europa avhenger av region og operatør.

2 Det kreves innstillinger for automatisk bytte av SIM-kort for data.

3 Krever en kontrakt med en annen operatør. I tillegg garanterer ikke Sony tilkobling eller kommunikasjonshastighet i alle miljøer.

4 PDT-FP1 støtter n257, og tidspunktet for støtte for mm Wave-båndet i Europa avhenger av region og operatør.

5 Det kreves innstillinger for automatisk bytte av SIM-kort for data.

6 Krever en kontrakt med en annen operatør. I tillegg garanterer ikke Sony tilkobling eller kommunikasjonshastighet i alle miljøer.

7 ​ Ifølge undersøkelser fra Sony.

8 I tillegg til Transfer & Tagging omfatter målapplikasjonene Creators' Clouds mobilapplikasjon Creators' App og skybaserte videoproduksjonsløsning Creators' App for Enterprise.

 


Om Sony CorporationSony Corporation er et heleid datterselskap av Sony Group Corporation og er ansvarlig for forretningsområdet Entertainment, Technology & Services (ET&S). Med visjonen om å "fortsette å levere Kando og Anshin (*) til mennesker og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi

 

 


 


 

 

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.