Sony lanserer G Master FE 300 mm F2.8 GM OSS – verdens letteste teleobjektiv med stor blenderåpning

Fang dynamiske øyeblikk som sportsscener med høy smidighet og suveren bildekvalitet

Sony har gleden av å lansere verdens letteste1 300 mm teleobjektiv, G Master™ FE 300 mm F2.8 GM OSS, et 35 mm fullformat α™ (Alpha™) E-fatningsobjektiv med en maksimal blenderåpning på F2.8.

Dette objektivet tilbyr suverene detaljer, som er kjennetegnet til G Master, samt høyhastighets, høypresisjons AF-ytelse (autofokus). I tillegg lar det lette designet på ca. 1470g (ekskludert stativfeste) og utmerket vektbalanse deg fange skarpe, dynamiske og avgjørende øyeblikk, for eksempel av raske sporter eller smidige dyr med håndholdt skyting. Sammen med α9 III som lanseres samtidig, er høyhastighets serieopptak med AF/AE-sporing på opptil 120 bilder pr. sekund mulig2. Selv motiver med komplekse og varierte bevegelser kan spores med høy presisjon. Det er en ideell match for lette kamerakropper ved å redusere belastningen på fotografen og minimere tretthet under lange håndholdte fotograferingsøkter. Den er også kompatibel med en valgfri telekonverter3, slik at du kan fotografere i telefotoområdet på opptil 600 mm (tilsvarer 900 mm ved bruk med et APS-C-kamera).4

– Helt siden vi kunngjorde utviklingen av dette objektivet i januar i år, har vi mottatt mange positive kommentarer fra fotografer over hele Europa som ser frem til kommersialiseringen. Ved å legge til dette 300 mm-objektivet til de allerede tilgjengelige 400 mm/600 mm super-telefoto prime-objektivene5, støttes et bredt spekter av behov og opptaksmiljøer for profesjonelle og avanserte amatørfotografer, og mer spesifikt sports- og naturfotografer som trenger rekkevidde, portabilitet og fangsthastighet, sier Yann Salmon Legagneur, leder for IP&S Marketing, Sony Europe.

Hovedfunksjoner

G Master teleobjektiv som fanger avgjørende øyeblikk med høy oppløsning og vakker bokeh

G Master inkorporerer Sonys banebrytende teknologi. Dens høyoppløselige ytelse og vakre bokeh får motivet til å fremstå klart, og presis AF fanger avgjørende øyeblikk som sport, nyheter, arrangementer og natur. Et innovativt optisk design som inkluderer Super ED (Extra-low Dispersion) glasselementer og ett ED-glasselement, er effektivt plassert for å undertrykke kromatisk abberasjon og oppnå høy oppløsning og kontrast i hele rammen. Enestående oppløsning og kontrast opprettholdes helt ut til bildekantene, noe som også muliggjør mer fleksibel beskjæring og redigering.

Nydelig, kremaktig bokeh som er et kjennetegn på G Master-design, komplementerer ideelt sett objektivets brennvidde på 300 mm og maksimale blenderåpning på F2.8, noe som tillater bruk av smal dybdeskarphet for å få motiver til å skille seg ut fra bakgrunnen. Hvert objektiv er individuelt kalibrert under produksjonen for å optimalisere bokeh-kvaliteten. En 11-blads sirkulær blenderåpningsmekanisme bidrar til jevn kulebokeh.

Høyytelses AF som fanger dynamiske øyeblikk og høyhastighets serieopptak med AE/AF-sporing på opptil 120 bilder pr. sekund2

Kombinasjonen av de to nyeste XD (ekstremt dynamiske) Linear Motors og kontrollalgoritmer gir AF-ytelse med høy hastighet, høy presisjon og lav vibrasjon. Når dette kombineres med α9 III som lanseres samtidig, muliggjøres høyhastighets kontinuerlig fotografering med AF/AE-sporing på opptil 120 bilder pr. sekund. Dette lar deg fange dynamiske motiver uten å gå glipp av et øyeblikks mulighet, selv når du fotograferer scener der motiver beveger seg raskt, f.eks. sport eller dyr, eller scener der motivet beveger seg uberegnelig, slik som på arrangementer. I tillegg demonstreres høy AF-ytelse selv når den separate telekonverteren3 er festet.

Eksepsjonell mobilitet og komfortabel betjening som støtter fagfolk ute i feltet

Omfattende vektreduksjonstiltak gjør FE 300 mm F2.8 GM OSS til den letteste i sin klasse1, med sine omtrent 1470 g (eks. stativfeste), og den er designet med hensyn til vektbalanse. Linsen er bygd med en slitesterk magnesiumlegering for å oppnå både høy robusthet og lav vekt. Vekten er ikke konsentrert foran på linsen, noe som gjør den svært stabil og muliggjør smidig og nøyaktig panorering under håndholdt fotografering. I tillegg gjør MODE36, som gir forbedret søkerstabilitet og optimaliserer bildestabiliseringsalgoritmen, at du nøyaktig kan fange dynamiske scener.

I tillegg kan du, når du bruker α9 III, tilordne «forhåndsinnstilt fokus» til funksjonsringen som lar deg umiddelbart justere fokus til hvilken som helst posisjon7. Videre har kameraet komfortabel betjening som støtter profesjonell fotografering, inkludert fokusholdknapper plassert på fire steder som lar deg tilordne favorittfunksjonene dine fra kamerahuset.

Pris og tilgjengelighet

Den nye FE 300mm F2.8 GM OSS vil være tilgjengelig i januar 2024 for ca. 80 000 NOK. Den vil bli solgt hos en rekke autoriserte Sony-forhandlere i hele Europa.

Last ned bilder her

__________

 

1 Fra og med produktkunngjøringen i november 2023. Sony undersøkelse av utskiftbare 300 mm F2.8-objektiver for fullformat digitalkameraer.

2 Sony testforhold. Maksimal kontinuerlig bildefrekvens kan være lavere under enkelte opptaksforhold. Kontinuerlig opptakshastighet kan variere avhengig av objektivet som brukes i AF-C-fokusmodus. Besøk Sonys støttenettside for informasjon om objektivkompatibilitet. https://www.sony.net/dics/ilce9m3cnlns/

3 1,4x SEL14TC og 2x SEL20TC

4 Med SEL20TC

5 Brennvidde 400 mm "FE 400mm F2.8 GM OSS" / Brennvidde 600mm "FE 600mm F4 GM OSS"

6 MODE 3 støttes av den nyeste versjonen av body-programvare. Se de aktuelle støttenettsidene for informasjon om kroppskompatibilitet.

7 Funksjonene som er tilordnet funksjonsringen varierer avhengig av kameraet du bruker. Vennligst se kameraets hjelpeveiledning for detaljer.

Sony Norway

Nucleus AS

 

 

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.