Sony slipper Alpha 9 III – verdens første fullformat bildesensorkamera med et globalt lukkersystem1

Neste generasjon Alpha 9 III tar opptil 120 bilder pr. sekund høyhastighetsopptak, forvrengningsfrie og blackout-frie bilder, blitssynkronisering ved alle opptakshastigheter og mye, mye mer

Sony introduserer det banebrytende nye kameraet Alpha 9 III (α9 III), utstyrt med verdens første1 fullformats bildesensor med global lukker.

Den imponerende nye fullformats bildesensoren med global lukker gjør det mulig for kameraet å ta bilder med opptil 120 bilder pr. sekund uten forvrengning eller kamera-blackout. Ved å kombinere denne innovative sensoren med Sonys mest avanserte autofokussystem til dags dato – som kan skryte av AI-autofokus med opptil 120 ganger AF/AE fokusberegninger pr. sekund – samt muligheten til å synkronisere blits ved alle fotograferingshastigheter, åpner α9 III opp for en ny verden av muligheter for profesjonelle fotografer til å fange det avgjørende øyeblikket.

– Nye Alpha 9 III er en milepæl for Sonys bildevirksomhet. Det er designet med behovene og kravene til profesjonelle fotografer i tankene. Hver eneste oppdatering ved dette kameraet – fra sensoren og størrelsen til layouten på knappene og menyfunksjonene – blitt gjort for å imøtekomme spesifikke ønsker og tilbakemeldinger fra vårt bildefellesskap. Vi har lyttet og er begeistret for å gjøre de nye funksjonene til Alpha 9 III til virkelighet – funksjoner som gjør det mulig for fotografer å fange ting de aldri har kunnet fange før. Skapere overalt kan oppnå enda mer dynamiske uttrykk når Alpha 9 III kombineres med vprt rike utvalg av objektiver, spesielt med den nye 300 mm F2.8 G Master – verdens letteste2 teleobjektiv med stor blenderåpning, sier Yann Salmon Legagneur, Head of IP&S Marketing, Sony Europe

Hovedfunksjonene til α9 III

En ny dimensjon av stillbildeytelse skapt av verdens første1 bildesensor med global lukker:

Nye α9 III er utstyrt med en nylig utviklet stablet CMOS fullformats bildesensor med global lukker, med omtrent 24,6 effektive megapiksler3 og innebygd minne, kombinert med den nyeste bildebehandlingsmotoren BIONZ XR®. Den oppnår blackout-fri kontinuerlig fotografering med AF/AE-sporing4 på opptil omtrent 120 bilder pr. sekund4. Det nye α9 III er også utstyrt med fokalplan fasedeteksjons-AF med høy tetthet. En dedikert AI-behandlingsenhet bruker sanntids gjenkjennelses-AF for å gjenkjenne et bredt utvalg av motiver med høy presisjon. Ved å kombinere høyhastighetsytelsen på opptil 120 bilder pr. sekund med svært nøyaktig motivgjenkjennelsesytelse, er det mulig å enkelt fotografere avgjørende scener og øyeblikk som ikke kan fanges med det blotte øye4. AI-behandlingsenheten i α9 III støtter både filmer og stillbilder med nøyaktig gjenkjennelse av motivets form og bevegelse, og gir en betydelig forbedring i gjenkjennelsesytelsen til menneskelige øyne med sanntids gjenkjennelses-AF og sanntidssporing som automatisk gjenkjenner, sporer og fokuserer på øynene til et angitt motiv5. α9 III er utstyrt med en 8,0 trinns6 optisk 5-akse innebygd bildestabilisering, som gir høykvalitets bildegjengivelse.

Lukkerhastigheten er frigjort fra begrensningene til konvensjonelle mekaniske lukkerbildesensorer og oppnår en maksimal lukkerhastighet på 1/80000 sekund (1/16000 sekund under kontinuerlig opptak)7, noe som gjør det mulig å ta bilder med høy hastighet uten forvrengning. Når en kompatibel Sony blits8 er festet, slik som HVL-F60RM2 og HVL-F46RM (selges separat), er det mulig å synkronisere blitsen og ta bilder med alle lukkerhastigheter opptil 1/80000 sekund7. Tidligere ville lysmengden falle kraftig hvis brukeren utløste lukkeren med en hastighet som er raskere enn blitsens synkroniseringshastighet, men med fullhastighets blitssynkroniseringsfunksjon er det nå mulig å fotografere scener som ikke var enkle å fange med konvensjonelle teknologi. Når du tar stillbilder eller filmer under LED-belysning, kan Hi Frequency Flicker-funksjonen redusere problemer med høyfrekvent flimmer betraktelig ved å la lukkerhastigheten finjusteres for å matche flimmerfrekvensen mens du ser på skjermen.

α9 III har valgbare utløserforsinkelsesmoduser som lar brukeren prioritere utløserforsinkelse eller søker/skjermvisning9. Den nylig installerte Pre-Capture-funksjonen lar brukeren gå tilbake til 1 sekund og ta opp øyeblikket før du trykker på utløseren, en kontinuerlig Shooting Speed Boost10-endring under opptak, og forbedret utholdenhet sikrer at viktige øyeblikk fanges pålitelig på grunn av et stort bufferminne og økt total systemhastighet gjør at opptil ca. 390 fine JPEG-bilder11 kan tas i en kontinuerlig serie på 30 fps12.

Tilpassbare fokusområder er utvidet til å omfatte fra XS til XL i stedet for de tidligere S-, M- og L-størrelsene. Forhåndsinnstilt fokus/zoom-funksjon lar forhåndsinnstilte fokus- og zoominnstillinger lagres i kameraet for rask tilbakekalling ved behov13. I tillegg til den eksisterende egendefinerte rammestørrelsen for hvitbalanse, kan brukeren nå velge andre størrelser etter behov, noe som muliggjør finjustering av hvitbalansen etter at et bilde er komponert. α9 III har oppgraderte funksjoner som de nyeste AF-algoritmene for å oppnå høy AF-presisjon ned til lysnivåer så lave som EV-5 i AF-S-modus (ISO 100-ekvivalent, F2.0-objektiv), AF-sporing for kontinuerlig fotografering på F2214 og en sammensatt RAW-opptaksfunksjon som gir muligheten til å kombinere flere påfølgende bilder til en høykvalitetskompositt.

Avansert videoytelse uten forvrengning

Bildesensoren med global lukker gir forvrengningsfritt bildeuttrykk for videoer så vel som stillbilder. For eksempel kan brukeren enkelt ta bilder av natur i nærheten fra et kjøretøy i rask bevegelse, for eksempel en bil eller motiver i rask bevegelse. Dette kameraet er det første i Alpha™-serien som kan ta opp 4K 120p video med høy bildefrekvens uten å beskjære, slik at brukeren kan fotografere i den tiltenkte synsvinkelen. Det er også mulig å filme høyoppløselige 4K 60p-videoer med 6K oversampling.

α9 III har S-Cinetone™, skapt gjennom utviklingen av det digitale kinokameraet VENICE for videoproduksjon, som får menneskelig hud og motiver til å skille seg ut vakkert og skape naturlige høydepunkter. α9 III er utstyrt med den nyeste videoytelsen, inkludert rik graderingsytelse og S-Log3, og når den er i Log-opptaksmodus, kan den reflektere og vise brukerens favorittimporterte LUT. α9 III er kompatibel med mobilappen «Monitor & Control» for videoskapere.

Driftsdyktighet og pålitelighet for fagfolk

Sony har lyttet til profesjonelle fotografer, og skapt funksjonalitet og pålitelighet som støtter deres behov. Formen på håndgrepet er forbedret og ergonomisk utformet slik at det lett kan holdes i håndflaten til brukeren for å unngå belastning selv ved bruk av teleobjektiv eller over lengre perioder.

VG-C5 vertikale håndgrep (selges separat), tilbyr samme betjeningsevne og allsidighet når du fotograferer horisontalt, og gir komfortabel støtte for lange økter. Området med grep og utløserknapp deler samme design som hovedkamerahuset, og muliggjør bildefangst uten å føles ukomfortabelt, med samme betjeningsevne som kameraet. α9 III er utstyrt med en 4-akset flervinklet LCD-skjerm som kan betjenes med berøring, noe som muliggjør intuitiv betjening med den nyeste berøringsmenyen. Den elektroniske søkeren bruker en 9,44 millioner punkters Quad XGA OLED og oppnår høy synlighet med samme lysstyrke som α7R V og en forstørrelse på omtrent 0,9010. En egendefinert knapp er plassert foran på kameraet, og hastigheten for kontinuerlig fotografering kan endres ved å betjene den egendefinerte knappen som er tilordnet Continuous Shooting Speed Boost med fingeren som holder grepet, noe som gir svært umiddelbar betjening. Den støtter profesjonelle fotografer når de fotograferer i alle miljøer.

Høyhastighets arbeidsflyt og skalerbarhet for å støtte umiddelbar levering

Nye funksjoner for α9 III inkluderer et avspillingsbildefilter som lar brukeren effektivt velge et stort antall bilder ved hjelp av høyhastighets kontinuerlig fotografering, og en funksjonsmeny som kan brukes selv under bildeavspilling. Begge funksjonene støtter profesjonelle arbeidsflyter fra fotografering til levering.

En funksjonsmeny kan nå brukes under avspilling slik at brukeren effektivt kan velge et stort antall bilder ved hjelp av høyhastighets kontinuerlig fotografering. «Playback Function Menu» kan tildeles på forhånd, slik at brukeren kan utføre beskyttelse, smarttelefonoverføring, FTP-overføring osv. under bildeavspilling. Brukeren kan velge bilder som er begrenset med et avspillingsfilter og spille dem av fra funksjonsmenyen, noe som gir rask levering av spesifikke bilder. Kameraet er utstyrt med en dedikert mikrofon for talememoer på baksiden, og den innebygde mikrofonen som er plassert nær munnen tillater tydelig opptak av lyd selv i støyende omgivelser. De innspilte lyddataene kan overføres via FTP sammen med bildene. Kameraet lar brukeren sette inn opptil 20 forhåndsinnstillinger fra International Press Telecommunications Council (IPTC), et internasjonalt rådgivende organ hvor nyhetsorganisasjoner fra ulike land deltar.

α9 III kan overføre data opptil dobbelt så raskt som α9 II. 5 GHz-kommunikasjon tilbyr maksimal hastighet og stabilitet for nyhets- og sportsfotografer som trenger å levere umiddelbart via FTP, så vel som for studiomiljøer. α9 III lar stillbilder og filmer tas opp til minnemedier på en rekke måter, inkludert de to mediesporene som støtter CFexpress Type A-kort samt UHS-I og UHS-II SD-kort.

I tillegg er α9 III planlagt å støtte funksjonelle forbedringer som FTP-drift, reléavspilling og C2PA15-formatstøtte16 gjennom en kameraprogramvareoppdatering17.

Sony vil fortsette å utvide funksjoner som pustekorreksjon, reléavspilling og C2PA-formatstøtte for α1 og α7S III i fremtiden17 for å møte behovene til profesjonelle sammen med α9 III.

Pris og tilgjengelighet

α9 III-kameraet vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 8. november 2023 kl. 15:00 hos en rekke autoriserte Sony-forhandlere. Den estimerte utsalgsprisen for kun kamerahuset er omtrent 86 000 NOK.

VG-C5-håndgrepet vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 8. november 2023 kl. 15:00 hos en rekke autoriserte forhandlere, og er priset til ca. 5 550 NOK.

For detaljert produktinformasjon, vennligst besøk: https://www.sony.no/electronics/kameraer-med-utskiftbare-objektiver/ilce-9m3

https://www.sony.no/electronics/kameraer-med-utskiftbare-objektiver-annet-tilbehor/vg-c5

En produktvideo av α9 III kan sees her: https://youtu.be/85XZEAQVBuw

Last ned bilder her: https://www.sony.no/presscentre/media/album/5a110680-3d69-4abb-a4bb-98c8b120f3d6

 

__________

 

1 Sammenlignet med digitalkameraer med utskiftbare objektiver. Fra og med produktkunngjøringen i november 2023. Sony undersøkelse.

2 Fra og med produktkunngjøringen i november 2023. Sony undersøkelse av utskiftbare 300 mm F2.8-objektiver for fullformat digitalkameraer.

3 Omtrentlig, effektiv.

4 Sony testforhold. Maksimal kontinuerlig bildefrekvens kan være lavere under enkelte opptaksforhold. Kontinuerlig opptakshastighet kan variere avhengig av objektivet som brukes i AF-C-fokusmodus. Besøk Sonys støttenettside for informasjon om objektivkompatibilitet. https://www.sony.net/dics/ilce9m3cnlns/ En programvareoppdatering for selve objektivet kreves også. Programvaren er planlagt utgitt etter desember 2023.

5 Når motivgjenkjenning er PÅ under AF-opptak. Ansikts-, øye-, etc.-gjenkjenningsstatus kan overvåkes når motivgjenkjenningsrammevisning er PÅ.

6 CIPA-standarder. Bare pitch/yaw shake. FE 50mm F1.2 GM objektiv. Lang eksponering NR av.

7 Maksimal lukkerhastighet er 1/16000 sekund når F1.8 eller større blenderåpning brukes. 1/80000 sekunds hastighet er ikke tilgjengelig når du filmer, når du bruker Var. Lukkerfunksjon, eller når ingen linse er montert.

8 En programvareoppdatering er nødvendig. Programvareoppdateringen vil bli utgitt samtidig med α9 III. Noen variasjoner i lysstyrke og farge kan forekomme mellom bildene når du bruker lukkerhastigheter høyere enn 1/10000 sekund. Lysnivået når kanskje ikke innstillingen for manuell lyseffekt ved enkelte lukkerhastigheter, noe som resulterer i utilstrekkelig lysnivå. Se støttesiden på https://www.sony.net/dics/ilce9m3fl/ for detaljer.

9 Med standard [Auto/Off]-innstilling oppstår ingen blackout når fotografering startes, og utløsertiden kontrolleres for optimal visningsforsinkelse. [Fast Release/On]-innstillingen gir kortest mulig utløsertidsforsinkelse med blackout bare på det første bildet i en kontinuerlig serie. [Stabil utløser/på]-innstillingen minimerer variasjoner i utløserforsinkelse med blackout bare på det første bildet i en kontinuerlig serie, noe som gjør det lettere å utløse lukkeren i det tiltenkte øyeblikket.

10 Kontinuerlig opptak kan bli avbrutt når Kontinuerlig opptak Speed Boost brukes til å bytte fra en lav opptakshastighet til en opptakshastighet høyere enn 60 fps, eller når du bytter fra en høy opptakshastighet til en opptakshastighet lavere enn 30 fps.

11 Med Sony CEA-G160T CFexpress Type A-minnekort (selges separat). Sony testforhold.

12 Sony testforhold. Maksimal kontinuerlig bildefrekvens kan være lavere under enkelte opptaksforhold. Kontinuerlig opptakshastighet kan variere avhengig av objektivet som brukes i AF-C-fokusmodus. Besøk Sonys støttenettside for informasjon om objektivkompatibilitet.

13 Forhåndsinnstilt fokus fungerer med kompatible objektiver som FE 300mm F2.8 GM OSS. Forhåndsinnstilte fokus/zoominnstillinger kan ikke hentes frem mens utløserknappen er trykket halvveis ned. Kun fokus kan forhåndsinnstilles for førsteklasses objektiver. Hvis et zoomobjektiv uten motorzoom er festet, kan fokusposisjonen/zoomposisjonene kun registreres og hentes frem via fjernbetjening ved hjelp av programvaren Remote Camera Tool. For detaljer, se følgende nettsted. https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/remotecameratool/l/index.php Forhåndsinnstilt fokus/zoom kan bare hentes frem når objektivet som ble montert da innstillingene ble registrert, brukes. Ikke alle objektiver er kompatible.

14 Når [Aperture Drive in AF] er satt til [Focus Priority], kan blenderåpningen være mindre enn F22. Resultatene kan variere avhengig av opptaksforholdene og objektivet som brukes.

15 En standardorganisasjon som utvikler åpne standarder og tekniske spesifikasjoner for opprinnelsen og autentisiteten til digitalt innhold.

16 Vil være tilgjengelig i utvalgte land og regioner.

17 Programvareoppdatering tilgjengelig innen våren 2024.

Sony Norway

Nucleus AS

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.