Et smart valg for miljøet

Utvikler lyd for fremtidige generasjoner

Lydproduktene til Sony er utviklet for å levere eksepsjonell lyd, og med tanke på miljøet.
For å nå Green Management 2025-målene våre tar vi sikte på å redusere bruken av ny plast i alle produkt- og emballasjedesignene våre.

Resirkulerte materialer i produkter

Vi tar lyd og miljøet på alvor

Sony bruker mindre resirkulert plast i lydprodukter for hjemmet, som soundbarer og høyttalere, for å redusere mengden ny plast som brukes.
Materialvalget har stor innvirkning på lydkvaliteten, så vi har brukt flere år på å utvikle en unik resirkulert plast som er miljøvennlig, og som kan brukes i produksjonen av produkter med høy lydkvalitet.

Utvikler resirkulert plast

Vår resirkulerte plast gjenvinnes fra plater og vannkjølerflasker.
All film og belegg fjernes fra den gjenvunne plasten, og plasten brukes deretter som basismateriale. Vi tar sikte på kompromissløs lydkvalitet, og vi har testet en rekke kombinasjoner for å finne den beste mulige løsningen for lydprodukter.

[1] Plater [2] Vannflasker [3] Kutting [4] Resirkulert polykarbonatplast [5] Blanding med ny plast og andre tilsetningsstoffer [6] Pelleter

Illustrasjon av en soundbar over to stolpediagram som viser 45 % reduksjon i bruken av ny plast.
Reduserer bruken av ny plast i soundbarer

Vår nye soundbar inneholder resirkulert plast i en rekke komponenter. Derfor består den av ca. 45 % mindre ny plast enn den forrige modellen.

[1] forrige modell [2] ny modell

Mot en fremtid med mer resirkulert plast

Vi bruker resirkulert plast på innsiden og utsiden av en rekke lydprodukter. Vi planlegger å undersøke og utvikle nye måter å bruke resirkulert plast på, slik at vi kan levere produkter med høy lydkvalitet samtidig som vi støtter kampen for miljøet.

Bilde av ulike lydprodukter. Bilde øverst av en soundbar, bilde i midten av en bærbar trådløs høyttaler, og bilde nederst av en AV-mottaker.
Materiale laget av resirkulerte materialer

Materialet som brukes i HT-AX7, er resirkulerte plastflasker.
Materialet ble nøye utvalgt med tanke på god lydkvalitet, design, struktur og farge.

Miljøvennlig emballasje

Vi jobber for å redusere plastmengden i emballasje ved å bruke resirkulerte papirmaterialer i for eksempel demping og innlegg, og ved å bruke papirbaserte håndtak.

Redusert mengde ny plast i emballasjen for nye soundbarer

Emballasjen for vår nye soundbar inneholder 65 % mindre ny plast enn den forrige modellen. Vi bruker også mindre trykk, noe som har redusert blekkbruken med 65 %. Målet er emballasje som er både miljøvennlig, slitesterk og pen uten at det går på bekostning av funksjonaliteten.

[1] forrige modell [2] ny modell

Illustrasjon av emballasjen for en soundbar over to stolpediagram som viser 65 % reduksjon i bruken av ny plast.
Bilde av naturlige emballasjematerialer til venstre og emballasjen til Sony til høyre.
Originalt blandingsmateriale fra Sony

Vi utvider bruken av det miljøvennlige papirmaterialet vårt, Original Blended Material, til emballasjen for HT-AX7. Original Blended Material er et miljøvennlig papir laget av bambus, sukkerrørfiber og resirkulert papir.

Intervju med utvikler

Portrett av et intervjuobjekt, Yuko Fujihira.
Yuko Fujihira

Sony Corporation, Home Entertainment og Sound Products Business Group,
Divisjon for akustisk design, designavd. 2

Vi har jobbet med bruk av resirkulert plast i hjemmelydprodukter siden ca. 2010. Samtidig som vi forbedret ytelsen til plasten slik at den kom på samme nivå som ny plast, jobbet vi også med designaspekter som gjorde at den resirkulerte plasten kunne brukes i faktiske produkter. I 2016 utviklet vi resirkulert plast som brukes i interne deler i produktene våre, som også tar hensyn til lydkvaliteten.

 Men videre bruk av den resirkulerte plasten førte til at vi måtte utvide hvordan den kunne brukes. Materialet vi nylig utviklet, er brannhemmende. I løpet av utviklingsprosessen utforsket vi hvor nærme vi kunne komme lydkvaliteten til materialer vi brukte før. Ved å undersøke mange forskjellige konfigurasjoner og teste prototyper og styrker gjentatte ganger klarte vi å lage et materiale som tilfredsstilte lydkvaliteten og de fysiske kravene til produktet.