FE 12–24 mm F2.8 GM

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL1224GM

Veil. pris

kr 37 500,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
12–24
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
18-36
Objektivgrupper/elementer
14–17
Visningsvinkel (35 mm)
122゚-84゚
Visningsvinkel (APS-C)
99°–61°
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
9
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,28 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
-
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)
Zoomsystem
Manuelt
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
-
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
-
Hettetype
Bladformet, fastmontert

Størrelse og vekt

Mål (B x H x D)
97,6 x 137 mm (3-7/8 x 5-1/2 tommer)
Vekt
847 g

Hva finnes i esken?

  • Objektivdeksel foran: følger med
  • Objektivdeksel bak: ALC-R1EM
  • Veske: ja (myk bæreveske)
  • Filtermal
Placeholder

Funksjoner

Verdens videste konstante F2.8 12-24mm zoom

Svært bred F2.8 12–24 mm zoom

Den svært brede visningsvinkelen på 12 mm til dette allsidige objektivet gjør det mulig å fremheve avstand og skape dynamiske perspektiv som utfordrer det menneskelige øyet. Utvid din kunstneriske sans med dype, engasjerende bilder. Zoomobjektivet på 12–24 mm med en konstant maksimal blenderåpning på F2.8 er ideelt til fotografering av nattmotiver, stjernehimler og andre motiver i lite lys ved lav følsomhet uten å måtte bruke ekstremt langsomme lukkerhastigheter.

Ny optikk med det største XA-elementet

Ny optikk med det største XA-elementet

Tre XA-elementer (ekstremt asfæriske), samt det største noensinne laget for et α-objektiv, kombineres med ett asfærisk element i et nyskapende optisk design som gir god G Master-oppløsning i hele bildet.

Finn ut mer

Minimal aberrasjon forbedrer skarpheten

Minimal aberrasjon forbedrer skarpheten

To Super ED- (ekstra lav brytningsindeks) og tre ED-glasselementer demper kromatisk aberrasjon som kan forringe oppløsningen i denne typen objektiver med stor blenderåpning, noe som sørger for at farger ikke blandes sammen noe sted i bildet, slik at maksimal skarphet opprettholdes i hele bildet.

Finn ut mer

Illustrasjon som forklarer strukturen til det antireflekterende nanobelegget II

Skarpe bilder i vanskelige lysforhold

Et nytt antireflekterende nanobelegg II som kan påføres jevnt på store objektivelementer eller høybuede elementoverflater, er utviklet for å dempe indre refleksjoner som kan forårsake gjenskinn og dobbeltkontur. Resultatet er klare, skarpe bilder. Til tross for objektivets brede visningsvinkel, opprettholder det antireflekterende nanobelegget II høy klarhet og kontrast gjennom hele bildet, selv i vanskelige lysforhold.  ([A] Konvensjonelt belegg  [B] Antireflekterende nanobelegg II  [1] Konvensjonelt belegg  [2] Antireflekterende nanobelegg II  [3] Glass  [4] Høybuet glassoverflate  [5] Reflektert lys)

Overraskende liten og lett

Overraskende liten og lett

Et optisk design med fire asfæriske elementer, inkludert tre XA-typer, og et mekanisk design med de lineære XD-motorene med høy ytelse, i et kompakt 12–24 mm zoomobjektiv med en konstant F2.8-blenderåpning som veier kun 847 gram. Dette objektivet er ideelt for landskap, nattmotiver og arkitektur, samtidig som det gir ekstra mobilitet for aktive sportsfotografer som ønsker å ta vidvinkelbilder.

Finn ut mer

Flott G Master-bokeh

Flott G Master-bokeh

Den ekstremt høye overflatepresisjonen til objektivets XA-elementer demper effektivt løkringbokeh. Finjustering av dets sfæriske aberrasjonsegenskaper under både design og produksjon, og en nibladers sirkulær blenderåpning, bidrar i tillegg til utsøkt jevn, myk G Master-bokeh.

Finn ut mer

En flytende mekanisme sørger for god oppløsning fra uendelig til nær fokus

En flytende mekanisme sørger for god oppløsning fra uendelig til nær fokus

En flytende fokusmekanisme som deler objektivets fokusgruppe i to uavhengig kontrollerbare grupper, er ekstremt effektiv for minimering av avvik som varierer etter fokusavstand. Topp ytelse opprettholdes fra uendelig til nær fokus, gjennom hele zoomerekkevidden. Den flytende mekanismen bidrar ikke bare til enestående nærbildeytelse, men også enestående skarphet med motiver på alle avstander.

Finn ut mer

Konstant maksimal blenderåpning på F2.8 for fleksibel filmskaping

Konstant maksimal blenderåpning på F2.8 for fleksibel filmskaping

Med en konstant maksimal blenderåpning på F2.8 ved alle fokallengder, endres ikke blenderåpningen når du zoomer. Dermed kan eksponering, lukkerhastighet og ISO-følsomhet forbli jevn mens du tar opp video. Ved bruk på et APS-C-hus eller med en Super 35-visningsvinkel tilsvarer vidvinkelenden 18 mm på et fullformathus, noe som gir en svært nyttig zoomerekkevidde for videoopptak.

Designen tåler støv og fuktighet

Designen tåler støv og fuktighet

Et støv- og fuktbestandig design sørger for pålitelig bruk utendørs under utfordrende forhold.

Finn ut mer

Frontelement med fluorbelegg

Frontelement med fluorbelegg

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning. Dette gjør det enklere å tørke bort dette og fingeravtrykk hvis det skulle feste seg på objektivets overflate.

Finn ut mer

Naturlig og lineær manuell fokus

Naturlig og lineær manuell fokus

Linear Response MF gjør at fokusringen responderer direkte og lineært på subtil kontroll under manuell fokusering. Når fokusringen roteres, endres fokuset tilsvarende, noe som gjør at kontrollen føles umiddelbar og presis.

Finn ut mer

Rask, presis autofokus og sporing

Rask, presis autofokus og sporing

Totalt fire lineære XD-motorer, to for hver av objektivets fokusgrupper, bidrar til rask, presis autofokus og sporing som forbedrer de mange fordelene til objektivene fra Sony. Dette avanserte systemet får mest mulig ut av de høytytende kamerahusenes hastighetspotensiale, noe som gjør det lettere å fange inn viktige øyeblikk i de mest dynamiske idrettene eller andre typer handling. AF-betjeningen er også stillegående med minimal vibrasjon.

Finn ut mer

Bakre filterholder

Bakre filterholder

Standard gråfilter av filmtypen, fargekorrigeringsfilter og andre filtre kan settes inn i objektivets bakre filterholder for flere uttrykksmuligheter. En kuttemal for filmfiltre medfølger.

Enkel veksling mellom manuell/automatisk fokus

Enkel veksling mellom manuell/automatisk fokus

En bryter for fokusmodus som gjør at du umiddelbart kan veksle mellom automatisk og manuell fokus, kan være en stor fordel når du tar bilder av motiver eller scener som krever finjustert manuell fokus.

Justerbar fokusknapp

Justerbar fokusknapp

En praktisk plassert fokusknapp gir ikke bare enkel fokuskontroll, den kan også tilordnes en rekke andre funksjoner fra en meny via kamerahuset.

Finn ut mer

Integrert objektivhette med eget objektivdeksel

Integrert objektivhette med eget objektivdeksel

En integrert objektivhette blokkerer lys utenom aksen, som kan forårsake gjenskinn og dobbeltkontur. Objektivdekselet som følger med, dekker hetten, festes enkelt og låses sikkert med hetten i enhver vinkel.