FE 135mm F1.8 GM

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL135F18GM

Veil. pris

kr 21 168,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
135
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
202,5
Objektivgrupper/elementer
10–13
Visningsvinkel (35 mm)
18゚
Visningsvinkel (APS-C)
12゚
Maksimal blenderåpning (F)
1,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,7 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,25
Filterdiameter (mm)
82
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
Ikke kompatibel
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
Ikke kompatibel
Hettetype
Rund form, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
89,5 x 127 mm
Vekt
950 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH156
  • Frontobjektivdeksel: ALC-F82S
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Et F1.8 135mm-primeobjektiv med svært god oppløsning, bokeh og AF

Den mest avanserte optiske teknologien til Sony har produsert et primeobjektiv med telefoto og stor blenderåpning. Det gir enestående oppløsning, selv ved F1.8, og nydelig bokeh, som kjennetegner G Master-serien.

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

XA- og Super ED-elementer gir høy oppløsning, selv ved bruk av F1.8

XA-elementer (ekstremt asfæriske), Super ED-glass (ekstra lav brytningsindeks) og ED-glasselementer plassert presist i et avansert optisk design korrigerer aberrasjon på en effektiv måte. Et flytende fokussystem samarbeider med disse egenskapene for å gi høyest mulig oppløsning helt ut til bildekantene i objektivets fokusområde.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Stor, vakker og naturlig bokeh

XA-elementenes svært høye presisjon, nøyaktig kontroll av sfærisk aberrasjon på både design- og produksjonsstadiene og en 11-blads sirkulær blenderåpning kombineres for å gi deg en svært jevn og elegant G Master-bokeh som får mest mulig ut av den grunne dybdeskarphetens kreative potensial på dette 135mm F1.8-objektivet.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

ED-glasselementer kontrollerer fargeaberrasjon

Ett Super ED-glasselement (ekstra lav brytningsindeks) og ett ED-glasselement har blitt strategisk plassert for å forhindre aksial kromatisk aberrasjon som ofte oppstår i telefotoobjektiver med stor blenderåpning. På denne måten får du svært skarpe bilder. I tillegg til forbedret oppløsning reduserer også denne konfigurasjonen fargespredningen som kan oppstå i bakgrunns- og forgrunnsbokeh.

Les mer

Illustrasjon som forklarer strukturen til det antireflekterende nanobelegget

Antireflekterende nanobelegg reduserer gjenskinn

Det antireflekterende nanobelegget fra Sony er en effektiv løsning som reduserer intern refleksjon som kan føre til gjenskinn og dobbeltkonturer. På denne måten får du optimal kontrast i en rekke ulike fotograferingssituasjoner. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

To lineære XD-motorer foran og bak gir raskt, presist og stillegående AF

De nyskapende XD-lineærmotorene (ekstremt dynamiske) fra Sony spiller også en viktig rolle og gjør det mulig å holde fokus på portretter i bevegelse, artister på scenen eller andre dynamiske motiver med imponerende hastighet, presisjon og pålitelighet. De gir også stillegående AF-kontroll med lite vibrasjon.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Robust og lett magnesiumlegering

Objektivrørchassiset er laget av en robust og lett magnesiumlegering. Den robuste legeringen bidrar til optimal optisk presisjon og pålitelighet, samtidig som den lette vekten gir redusert vekt.

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Støv- og fuktbestandig for pålitelighet under krevende forhold

Et støv- og fuktbestandig design gir beskyttelsen du trenger for stabil betjening i utfordrende omgivelser utendørs.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Enestående respons og hårfin lineær fokuskontroll

Fokusringen har Linear Response MF, noe som gir presis kontroll og øyeblikkelig respons når du fokuserer manuelt under stillbildefotografering og videoopptak. Fokuset responderer lineært etter fokusringretningen slik at kameraet følger brukerens betjening nøyaktig som i mekanisk koblede systemer.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Justerbare fokusknapper på siden og oversiden

Objektivet har justerbare fokusknapper på siden og oversiden. Disse knappene gir enkel tilgang og praktisk kontroll når du tar bilder i en horisontal eller vertikal retning og i nesten alle vinkler. AF og andre funksjoner kan tilordnes til fokusknappene etter behov.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Fokusrekkeviddebegrenser

En bryter for fokusrekkeviddebegrensning (∞ ~ 1,5 m / 2 m ~ 0,7 m) gjør det mulig å begrense AF-betjeningen til en forhåndsdefinert rekkevidde for å få mest mulig ut av AF-hastigheten og unngå å fokusere på uønskede motiver. Innstillingen Far (∞ ~ 1,5 m) dekker medium, hode og skulder-portretter og portretter i full lengde, mens innstillingen Near (2 m ~ 0,7 m) er ideell for nærbilder av ansiktet eller ekstreme nærbilder av detaljer

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Element med fluorbelegg foran

Et fluorbelegg på frontelementet motvirker fingeravtrykk, støv, vann, olje og annen forurensning, og forenkler rengjøringen dersom dette mot formodning skulle feste seg på objektivet.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Slå av klikkene for videoopptak

En blenderring gir den umiddelbare kontrollen og responsen profesjonelle brukere trenger både til stillbilder og videoopptak. En bryter for blenderklikk gjør at klikkstoppene til blenderringen kan aktiveres eller deaktiveres etter behov. Når klikkstoppene aktiveres, får du følbar respons som gjør det lettere å merke hvor mye ringen er justert. Det er derfor et godt valg til stillbildefotografering. Når klikkstoppene er deaktivert, beveger blenderringen seg jevnt og stille og gir sømløs, stille kontroll for filming.

Les mer

Bilde av FE 135mm F1.8 GM

Allsidig fokuskontroll med fingrene

En bryter for fokusmodus gir raskt bytte mellom AF (autofokus) og MF (manuell fokus) for jevn, uforstyrret fotografering.