E 16-55mm F2.8 G

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL1655G

Veil. pris

kr 14 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
APS-C
Fokallengde (mm)
16–55
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
24–82,5
Objektivgrupper/elementer
12–17
Visningsvinkel (35 mm)
-
Visningsvinkel (APS-C)
83°–29°
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
9
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,33 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,2
Filterdiameter (mm)
67
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)
Zoomsystem
Manuelt
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
-
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
-
Hettetype
Bladformet, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (B x H x D)
73 x 100 mm
Vekt
494 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH161
  • Frontobjektivdeksel: ALC-F67S
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Myk bæreveske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Rask konstant F2.8-zoom

Den første 16–55 mm (tilsvarende 24–82,5 mm fullformat) APS-C-zoomen med konstant F2.8-blenderåpning fra Sony er kompakt, samtidig som den gir ytelse som er G-objektivserien verdig. Et nytt optisk design leverer utmerket hjørne-til-hjørne-oppløsning, og nydelig bokeh er tilgjengelig når du trenger det. Det er kompakt, lett og ideelt for et bredt spekter av motiver.

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Utmerket G-objektivoppløsning

To AA (avansert asfærisk) og to asfæriske elementer reduserer aberrasjon for enestående G-objektivoppløsning fra hjørne-til-hjørne, mens tre ED-glasselementer (ekstra lav brytningsindeks) reduserer fargeblødning til et minimum. Du får skarpe, klare detaljer og naturlig farge i hele zoomrekkevidden på alle fokuseringsavstander.

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Jevn, nydelig bokeh

Sfærisk aberrasjon har stor effekt på bokeh-kvalitet, og kontrollers presist for å levere jevn, attraktiv bokeh i områder uten fokus. En 9-blads sirkulær blenderåpning bidrar også til objektivets nydelige bokeh. Skarpe detaljkontraster i områder som er i fokus med flott bakgrunnsbokeh for dype, imponerende bilder.

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Skarp kontrast

Det originale antireflekterende nanobelegget fra Sony skaper en presis, jevn nanostruktur på objektivoverflater som ikke forstyrrer lysgjennomføring mens det undertrykker refleksjoner som kan føre til gjenskinn og dobbeltkonturer. Interne refleksjoner reduseres til et absolutt minimum, og oppnår enestående klarhet og kontrast. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Kompakt, lett og lys

Optimalisert mekanisk og optisk design oppnår en vekt på bare 494 g. I et kompakt, konstant F2.8 16–55 mm (tilsvarende 24–82,5 mm fullformat) zoomobjektiv. Dette fine objektivet er ideelt for alt fra portretter til hverdagslige stillbilder, og kombineres med kompakte hus av E-typen for å danne et meget mobilt, håndterbart system for et bredt spekter av fotografiske bruksområder.

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Rask, presist AF og sporing

Den samme typen avanserte XD-motor (eXtreme Dynamic) fra Sony som brukes i G Master-serien, brukes i dette objektivet. XD-motoren utnytter hastighetspotensialet til kamerahuset fullt ut, og fokuserer på og sporer selv hurtigbevegende motiver med enestående hastighet og presisjon. 

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Justerbar fokusknapp

En fokusknapp på objektivrøret er praktisk plassert for enkel fokuskontroll. Knappen kan også tilpasses via en kamerameny, der også andre funksjoner, som valg av høyre/venstre øye, kan tilordnes etter behov.

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Bryter for fokusmodus

En bryter for fokusmodus som gjør at du umiddelbart kan veksle mellom automatisk og manuell fokus, kan være en stor fordel når du tar bilder av motiver eller scener som krever finjustert manuell fokus.

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Linear Response MF

Linear Response MF-funksjon fra Sony gjør at fokusringen responderer direkte og lineært på subtil kontroll under manuell fokusering. Når fokusringen roteres, endres fokuset tilsvarende, noe som gjør at kontrollen føles umiddelbar og presis.

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Tåler støv og fuktighet

Et støv- og fuktbestandig design sørger for pålitelig bruk utendørs under utfordrende forhold.

Finn ut mer

Bilde av E 16-55mm F2.8 G

Element med fluorbelegg foran

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning. Dette gjør det enklere å tørke bort dette og fingeravtrykk hvis det skulle feste seg på objektivets overflate.

Finn ut mer