Bilder av FE 20mm F1.8 G
Bilder av FE 20mm F1.8 G
Bilder av FE 20mm F1.8 G
Bilder av FE 20mm F1.8 G
Kompakt, høyoppløselig 20 mm F1.8 primeobjektiv

Den nyeste optiske teknologien til Sony oppnår imponerende oppløsning fra hjørne til hjørne med maks blenderåpning på F1.8, et primeobjektiv med stor blenderåpning og vidvinkel. Den er også utrolig kompakt, og med et hus av E-typen får du et allsidig, mobilt system med god AF-ytelse, kontroll og pålitelighet for et bredt utvalg av opptaksbehov.

EISA VIDVINKELOBJEKTIV 2020-2021
20mm F1.8 G-objektivets spektakulære ytelse

Se video

FE 20mm F1.8 G-fotogalleri
Ultravide 20 mm perspektiver, super oppløsning fra F1.8
Ultravide 20 mm perspektiver, super oppløsning fra F1.8

To avanserte asfæriske elementer i et innovativt optisk design minimerer aberrasjon for utrolig hjørne-til-hjørne-oppløsning rett fra objektivets videste F1.8-blenderåpning.

Kompakt og lett for å være enkelt å flytte på og betjene
Kompakt og lett for å være enkelt å flytte på og betjene

Et avansert optisk design med to AA-elementer støttes av et raffinert mekanisk system i et G-objektiv som kun veier 373 g. Det er lite og lett, som gjør det lett å ta med seg når det blir brukt med kompakte hus av E-typen, og er et balansert system ideelt for bruk på slingrebøyler eller tilbehørsgrep. FE 20 mm F1.8 G er et allsidig objektiv som passer til et bredt utvalg av situasjoner med stillbilder og filmopptak.

Jevn, naturlig bokeh
Jevn, naturlig bokeh

I tillegg til presis kontroll over sfærisk aberrasjon, som har en stor innflytelse på bokeh-kvalitet, har FE 20mm F1.8 G et 9-blads sirkulær blenderåpning som bidrar til en jevn, myk bokeh og naturlige fremhevede punkter, som er kjennetegnet til G-objektiv-serien.

Realistisk gjengitte lyspunkter
Realistisk gjengitte lyspunkter

To avanserte asfæriske elementer og tre glasselementer med ekstra lav brytningsindeks brukes for å minimere sagittalt gjenskinn, slik at lyspunktkilder blir gjengitt presist, uten at farger blandes sammen.

Lineære XD-motorer gir maks AF-fart, presisjon og sporing
Lineære XD-motorer gir maks AF-fart, presisjon og sporing

To lineære XD-motorer holder lett følge med høyhastighetsfunksjonene til dagens mest avanserte kamerahus og utnytter potensialet de har for autofokushastighet, presisjon og sporing for å fange inn de mest dynamiske motivene. Nye kontrollalgoritmer gjør det mulig å drive objektivets store fokusgruppe jevnt og uten forsinkelser for å gi responsiv og stille autofokus med lav vibrasjon.

Enestående ytelse for nærbilder, selv selfier
Enestående ytelse for nærbilder, selv selfier

I tillegg til at 20 mm er en flott fokallengde for selfier, har dette objektivet en minimum fokusavstand på bare 0,19 meter når det blir brukt i AF-modus, og enda kortere minimum fokusavstand på 0,18 meter når det fokuserer manuelt. Det er et godt valg for slingrebøyle-/grepmontering, uansett om du skal ta selfier eller fange inn andre motiver.

Jevn betjening og høy pålitelighet i et kompakt objektiv
Jevn betjening og høy pålitelighet i et kompakt objektiv

En fokusknapp, bryter for fokusmodus, blenderring og andre kontroller er laget og plassert for enkel betjening og jevn arbeidsflyt. Alternative funksjoner som støtter brukerens individuelle opptaksbehov, kan tilordnes på fokusknappen via husets menyinnstillinger. Frontobjektivelementet er dekket av fluorbelegg for å støte bort vann og skitt, og objektivet har et støv- og fuktighetsbestandig design som gir påliteligheten som trengs for bruk utendørs i vanskelige forhold.

Illustrasjon av objektivkonfigurasjon
Linsekonfigurasjon

Det upåklagelige G-objektivdesignet fra Sony har en god balanse mellom høy oppløsning og vakker bakgrunnsbokeh, som virkelig kan forsterke kunstnerens visjon.
[1] Avansert asfærisk objektiv [2] Glass med ekstra lav brytningsindeks

Modulation Transfer Function på SEL20F18G
MTF-diagram

MTF (Modulation Transfer Function) angir hvor godt et objektiv kan gjengi fine detaljer. Dette måles som graden av kontrast mellom linjer med veldig små mellomrom.
[1] Kontrast (%) [2] Avstand fra det optiske senteret av objektivet (mm)
[3] Maks. blenderåpning [4] F8 blenderåpning [5] Spatial frekvens
[6] 10 linjepar / mm [7] 30 linjepar / mm
[8] Stråleverdier[9] Tangentialverdier

Nærbilde av FX6 som brukes til å filme
Fordeler med objektiver fra Sony til videoopptak

Finn ut mer om fire unike fordeler ved å bruke objektiver av E-typen fra Sony til videoopptak. Kombinasjonen av objektiver og kameraer fra Sony kommer til å forbedre videoene dine.

Objektivkontroller

1. Fokusring / 2. Fokusknapp / 3. Blenderring / 4. Bryter for fokusmodus / 5. Blenderåpningindeks / 6. Bryter for blenderklikk

Kompatibelt med FE 20mm F1.8 G

Følg koblingen nedenfor for å få mer informasjon om objektiv-/kamerahuskompatibilitet.

Spesifikasjoner og funksjoner

  • G-primeobjektiv med svært bred vidvinkel

  • Lineær XD-motor med enestående respons og lite vibrasjon gir raskt, presist og stillegående AF

  • To AA-elementer og tre ED-glass gir høy oppløsning gjennom hele bildeområdet

  • Et antireflekterende nanobelegg fra Sony fjerner gjenskinn og dobbeltkontur

  • En fokusknapp og andre funksjoner støtter profesjonelle fotograferingsbehov

Minste fokusavstand
0,19 m (AF) / 0,18 m (MF)
Største forstørrelsesforhold (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Filterdiameter (mm)
67
Vekt
373 g
Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere