FE 24mm F1.4 GM

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL24F14GM

Veil. pris

kr 18 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
24
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
36
Objektivgrupper/elementer
10–13
Visningsvinkel (35 mm)
84゚
Visningsvinkel (APS-C)
61゚
Maksimal blenderåpning (F)
1,4
Minste blenderåpning (F)
16
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,24 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,17
Filterdiameter (mm)
67
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)
Hettetype
Bladformet, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (B x H x D)
75,4 x 92,4 mm
Vekt
445 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH154
  • Frontobjektivdeksel: ALC-F67S
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Flott F1.4-oppløsning i et mobilt primeobjektiv

Bruken av banebrytende teknologi gir G Master avansert ytelse med jevnt høy oppløsning og myk, naturlig bokeh, selv ved bruk av den største F1.4-blenderåpningen. Objektivet er både kompakt og det letteste i sin klasse, slik at du får mest mulig ut av E-fatningens bærbarhet. Det har også et raskt og presist AF-drivsystem, førsteklasses kontroller og god pålitelighet, noe som gjør det til et godt valg for profesjonelle.

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Svært god oppløsning fra hjørne til hjørne

To XA-elementer (ekstremt asfæriske) i et optisk design som oppfyller strenge G Master-krav, bidrar til en jevnt høy oppløsning gjennom hele bildet. Tre ED-glass (med ekstra lav brytningsindeks) bidrar også til å redusere kromatisk aberrasjon. Dette nyskapende optiske designet reduserer sagittalt gjenskinn, slik at punktlyskilder gjengis på en nøyaktig måte.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

ED-glasselementer kontrollerer fargeaberrasjon

Tre ED-glasselementer (ekstra lav brytningsindeks) er innebygd i objektivets optikk for å redusere aksial og lateral kromatisk aberrasjon. Dette opprettholder optimal skarphet gjennom hele bildet.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Det banebrytende optiske designet gjengir lyspunkter på en nøyaktig måte

Et banebrytende optisk design med to presise XA-elementer reduserer sagittal gjenskinn, en vanlig aberrasjon i objektiver med stor blenderåpning. Sagittal gjenskinn er et fenomen som resulterer i unaturlig spredning av lyspunkter. Denne spredningen ser ut som en fugl som sprer vingene sine, og blir tydeligere mot bildets ytterkanter. En naturlig gjengivelse av lyspunkter er spesielt viktig i scener med stjerner eller bylys om natten.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Antireflekterende nanobelegg reduserer gjenskinn

Det antireflekterende nanobelegget vårt er en effektiv løsning som reduserer intern refleksjon som kan føre til gjenskinn og dobbeltkonturer. På denne måten får du optimal kontrast i en rekke ulike fotograferingssituasjoner. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Kompakt og lett utforming

Det nye optiske designet med to XA-elementer reduserer objektivets størrelse, blant annet med ett på frontelementet. Det har også et nyutviklet DDSSM-fokusdrivsystem (Direct Drive SSM) som gjør at det kun veier 445 gram. Objektivets reduserte størrelse og vekt gjør det til et godt valg sammen med kompakte hus av E-typen.

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Elleve blader gjør bokehen enda vakrere

Objektivets blenderåpningmekanisme har 11 blader, det høyeste antallet i et α-objektiv, og et sirkulært design som opprettholder en nesten perfekt sirkulær blenderåpning, selv når den reduseres med ett eller to trinn, noe som gjør det enkelt å oppnå vakker, rund bokeh. Dette bidrar til myk, jevn bakgrunnsbokeh som virkelig får motivet til å skille seg ut.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Kraftig, nyutviklet og optimalisert DDSSM for objektivet

Et nyutviklet Direct Drive SSM-fokusdrivsystem bidrar til en redusert størrelse og vekt, samtidig som det har ca. tre ganger så mye kraft som det forrige systemet. Den økte kraften til DDSSM-systemet gir raskere, mer presis og stillegående autofokusegenskaper for enestående ytelse under fotografering av stillbilder og videoer.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Slå av klikkene for videoopptak

En blenderring gir den umiddelbare kontrollen og responsen profesjonelle brukere trenger både til stillbilder og videoopptak. En AV/PÅ-klikkbryter gjør at klikkstoppene til blenderringen kan aktiveres eller deaktiveres etter behov. Når klikkstoppene aktiveres, får du følbar respons som gjør det lettere å merke hvor mye ringen er justert. Det er derfor et godt valg til stillbildefotografering. Når klikkstoppene er deaktivert, beveger blenderringen seg jevnt og stille og gir sømløs, stille kontroll for filming.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Jevn, allsidig bruk

Fokusknappen på kamerahusmenyen kan tilpasses. Brukere kan få tilgang til en sekundær funksjon som er tilordnet fokusknappen, for eksempel «rutenett» for å sjekke komposisjonen under fotografering av landskap, eller «hvitbalanse» for å justere hvitbalansen slik at den passer til de gjeldende lysforholdene eller skaper en bestemt stemning.

Finn ut mer

Svært pålitelig under krevende forhold

Fokusringen består av et gummimateriale som gjør det enkelt å kontrollere objektivet selv i kalde omgivelser. Den har også en låseknapp for objektivhetten som hindrer at hetten faller av under transport, og et støv- og fuktighetsbestandig design som forbedrer påliteligheten utendørs.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Allsidig fokuskontroll med fingrene

En bryter for fokusmodus gjør det mulig å velge automatisk eller manuell fokus raskt når fotograferingsforholdene endrer seg.

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Element med fluorbelegg foran

Et fluorbelegg på frontelementet motvirker fingeravtrykk, støv, vann, olje og søle, og forenkler rengjøringen dersom dette mot formodning skulle feste seg på objektivets overflate.

Finn ut mer

Bilde av FE 24mm F1.4 GM

Enestående respons og hårfin lineær fokuskontroll

Fokusringen har Linear Response MF for finjustert, responsivt manuelt fokus. Fokus endres lineært som respons på dreiing av fokusringen slik at brukeren har umiddelbar kontroll for rask og nøyaktig manuell fokusering.

Finn ut mer