FE 70–200 MM F2.8 GM OSS II

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL70200GM2

Veil. pris

kr 31 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
70-200
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
105–300
Objektivgrupper/elementer
14–17
Visningsvinkel (35 mm)
34°–12°30
Visningsvinkel (APS-C)
23゚–8゚
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,4–0,82 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,3
Filterdiameter (mm)
77
Bildestabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot
Zoomsystem
Manuelt
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
SEL14TC
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
SEL20TC
Hettetype
Rund form, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
88 x 200 mm
Vekt
1045 g (uten stativfeste)

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH167
  • Objektivdeksel foran: ALC-F77S
  • Objektivdeksel bak: ALC-R1EM
  • Myk bæreveske
  • Stativfeste
Placeholder

Funksjoner

Skoglandskap

XA-element for spektakulær oppløsning

Fremragende G Master-oppløsning oppnås på alle fokuseringsavstander på hele spekteret av 70-200 mm zoom. To ikke-sfæriske objektivelementer, hvorav ett som er XA (ekstrem ikke-sfærisk) og produsert med 0,01-mikrons overflatepresisjon, kontrollerer effektivt den avstandsrelaterte aberrasjonen slik at fremragende oppløsning sikres på hele bildeområdet.

Finn ut mer om XA-objektiver

Eksempelbilde av en vei omgitt av åser

Aberrasjonskontroller for å få utmerkede bilder

To sfæriske elementer som benytter ED-glass (ekstra lav dispersjon), samt to til som bruker Super ED-glass, reduserer den kromatiske aberrasjonen betydelig og gir skarp reproduksjon uten regnbueeffekt. Et sfærisk ED-element er også brukt. Det hindrer samtidig den kromatiske og den sfæriske aberrasjonen, noe som er vanlige utfordringer i telefoto-objektiver.

Finn ut mer om Super ED- og ED-glass

Nærbilde av blomst

Enestående nærbildeytelse

Dette objektivet byr på utmerket ytelse på nært hold ved zoom. Minstefokus er 0,4 meter med 70mm og 0,82 meter med 200mm. Maksimal forstørring er 0,3x. Dyp bokeh ved F2.8 gir en ekstra uttrykksfulle nærbilder. Flytende fokus sikrer en nøyaktig skarphet, også på den minste fokusavstanden, mens det indre fokus gjør det enkelt å komme tett på.

Bilde av innsjø ved solnedgang

Nano AR Coating II for maksimal klarhet

Nano AR Coating II skaper et ensformig antireflekterende belegg på objektivets overflate som effektivt hindrer gjenskinn og dobbeltkonturer. Objektivets optiske design hindrer også effektivt interne refleksjoner som kan redusere skarpheten når man tar bilder landskap eller idrett.

Finn ut mer om antireflekterende nanobelegg II

Høyre øye til person som ser rett frem

Forbløffende G Master-bokeh

Et XA-element som er laget med 0,01-mikrons overflatepresisjon hindrer løkring-bokeh, mens den presise aberrasjonskontrollen øker kvaliteten på bokeh. Sfæriske elementer som ED- (ekstra lav dispersjon) og Super ED-glass, i tillegg til ett ikke-sfærisk ED-element, minimerer effektivt regnbueeffekten, for å lage en vakker bokeh uten unaturlig farging.

Finn ut mer om XA-objektiver

Bilde av klatreplanter

Ny design på blenderåpningen for høy ytelse

Til og med blenderåpningsenheten på dette objektivet har blitt forfinet for å overholde de høyeste G Master-kvalitetsstandarder. En nyutviklet blenderåpningsenhet med 11 blader som forblir tilnærmet rund fra vidåpen til nedblending med to stopp, bidrar til å gi et slags naturlig utseende på runde bokeh, slik brukere forventer av en G Master-design.

Finn ut mer om sirkulær blenderåpning 

Bilde av lineære XD-motorer

Raskt og presist autofokus

Objektivet fungerer med hus i α-serien, og fokuserer på og følger motiver, også i rask bevegelse. Fire XD Linear-motorer med høy drivkraft og avansert styringsteknologi leverer inntil 4x raskere AF enn SEL70200GM. Fokusfølgeegenskapene under zooming er forbedret med rundt 30 % sammenlignet med SEL70200GM.

Finn ut mer om lineære XD-motorer

Bilde av to telekonverterere

Telekonvertere med høy ytelse

Telekonverterere med høy ytelse på 1.4x og 2,0x er tilbehør, de kan utvide objektivets fokallengde opp til 400 mm (600 mm på et APS-C-hus) ved F5.6. Full G Master-kvalitet beholdes når telekonverterere benyttes. Maksimal blenderåpning med 1,4x- og 2,0x-telekonvertere er henholdsvis F4 og F5.6.

Bilde av et kamera festet på et ettbensstativ

Designet for bedre filmbilder

Den nyeste objektiv-teknologien reduserer fokusvariasjon, fokusbytter under zooming og akseskifte ved zooming. XD Linear-motorene og den nyutviklede driverenheten for blenderåpningen bidrar også til stille drift, og reduserer støy og vibrasjoner som kan forstyrre filmopptak.

Produktbilde av posisjonen til av/på-bryteren for klikkstopp på objektivet

Allsidig manuell filmkontroll

Uavhengige styreringer for fokus, zoom og iris gir presis manuell kontroll under filmopptak. Blenderåpningsringen har en klikkbar av/på-bryter som gjør at klikkbryteren for blenderåpninger kan skrus PÅ for berøringsstyring under stillbildefotografering og AV for en jevn og stille iriskontroll under filmopptak.

Finn ut mer om I/A-klikk

Fotograf som tar bilder av en sandvolleykamp

Verdens letteste for overlegen håndtering

Dette unike objektivet gir fremragende optisk kvalitet og AF i verdens letteste  F2.8 70-200mm-zoom. XD Linear Motors og rørkomponenter i magnesiumlegering gir en samlet vekt på kun 1045 gram – ca. 29 % lettere enn forrige modell. Avansert design forbedrer den generelle balansen og håndteringen.

Finn ut mer om intern zoom

Bilde av FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Iris-lås hindrer uønsket skifte i eksponering

Irislåsbryter forhindrer uønskede eksponeringsbytter under fotografering. Når den er låst, er blenderåpningen enten låst i [A]-posisjon eller kan roteres til en av de manuelle innstillingene fra F2.8 til F22. Når den er ulåst, kan blenderåpningsringen roteres mellom [A] og hvilken som helst av de manuelle innstillingene uten begrensinger.

Finn ut mer om I/A-lås

Kombinerte produktbilder viser posisjonene til irisklikk, fokusringen og irislåsen

Full-time DMF støtter punktfokus

Når Full-time DMF-bryteren er på, aktiveres manuelt fokus automatisk hvis fokusringen betjenes, selv i AF-C-modus. Dette åpner for rask korrigering hvis autofokus retter seg mot feil motiv, og det er en flott måte å omdefinere fokuset etter det opprinnelige autofokus. Full-time DMF påvirkes ikke av en bryterinnstillingene på fokusrekkeviddebegrensingen.

Produktbilde av hvordan man vrir på fokusringen med pilsymbol

Naturlig og lineær manuell fokus

Linear Response MF gjør at fokusringen responderer direkte og lineært på subtil kontroll under manuell fokusering når man fanger stillbilder eller film. Når fokusringen roteres, endres fokuset tilsvarende, noe som gjør at kontrollen føles umiddelbar og presis når man fanger stillbilder eller film. 

Finn ut mer om Linear Response MF

Produktbilde av posisjonen til OSS-bryterne på objektivet

Optisk bildestabilisering med MODE 3

Den innebygde optiske bildestabilisatoren gjør det lett å ta klare bilder med håndholdt kamera. MODE 2-stabilisering er optimalisert for panoreringsbilder, mens MODE 3 legger vekt på stabilitet i bilderammen når man fanger dynamiske, uforutsigbare bevegelser. Femakset bildestabilisering er tilgjengelig når objektivet brukes på et α-hus med innebygd bildestabilisering.

Finn ut mer om OSS, OSS-modus

Produktbilde av posisjonen til fokusknappen på objektivet

Tre justerbare fokusknapper

Objektivet, som har tre egendefinerte fokusknapper som er 90° fra hverandre, gir enkel tilgang og praktisk kontroll når du tar bilder i en horisontal eller vertikal retning og i nesten alle vinkler. Fokusknappene kan tildeles en funksjon fra kamerahusets meny.

Les mer om fokusknappen

Produktbilde av posisjonen til fokusrekkeviddebegrensingen på objektivet

Fokusrekkeviddebegrenser

En bryter for fokusrekkeviddebegrensning (FULL/∞ ~ 3 m) gjør det mulig å begrense AF-betjeningen til en forhåndsdefinert rekkevidde for å få mest mulig ut av AF-hastigheten og unngå å fokusere på uønskede motiver.

Finn ut mer om fokusrekkeviddebegrenser

Bilde av FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Utformingen tåler støv og fukt

Støv- og fuktbestandighet har blitt merkbart forbedret sammenlignet med tidligere modell. Alle sømmer er forseglet, knapper og brytere har pakninger i silikongummi, og en gummiring forsegler objektivfatningen. Den interne zoommekanismen styrker støv- og fuktbestandigheten ytterligere, mens den opprettholder en konstant lengde på objektivrøret.

Les mer om det støv- og fuktbestandige designet

Produktbilde av objektivelementets overflate

Frontelement med fluorbelegg

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning. Dette gjør det enklere å tørke bort dette og fingeravtrykk hvis det skulle feste seg på objektivets overflate.

Finn ut mer om fluorbelegg

Produktbilde av objektivhette

Ny design på objektivhetten

Den leverte objektivhetten har en åpning som sørger for bekvem betjening av sirkulære polariserende eller varierende ND-filtre. Den har også en innvendig tekstur som er svært effektiv i å forhindre uønskede refleksjoner. Silikongummi er brukt på den runde kanten foran på hetten, for å forbedre den totale anvendeligheten.

Produktbilde av stativfestets posisjon

Avtakbart stativfeste

Et avtakbart stativfeste gjør at du raskt kan feste eller ta det av et stativ, slik at du enkelt kan bytte mellom fotografering med stativ og håndholdt fotografering. Festet kan også fjernes, noe som gjør det praktisk å ta med seg og oppbevare. En låsemekanisme holder kameraet på plass.