Laste ned høyoppløselig musikk

Nybegynnerguide: slik laster du ned høyoppløselig lyd til musikkbiblioteket

Hvis du vurderer å slutte deg til dedikerte lydentusiaster og musikkelskere ved å begynne å lytte til høyoppløselig lyd: gratulerer! Det er en fantastisk opplevelse å lytte til favorittmusikken i overlegen lydkvalitet. Men hvis dette er første gangen, kan det være litt vanskelig å komme i gang med nedlastingen av låter, for det finnes mange ulike formater, programvarer og dingser der ute.

Slapp av – hjelpen er nær. Her er alt du trenger å vite, fra hvilken programvare du skal velge, til det utstyret som best dekker dine behov.

1. Laste ned bibliotekprogramvare for høyoppløselig lyd

Det meste av høyoppløselig musikk kan lastes ned fra musikkbutikker på Internett. Du kan enkelt laste ned musikken på datamaskinen, men du trenger den rette programvaren for å spille den av.

Et unntak fra denne regelen er at iTunes tillater avspilling av filer med høyoppløselig lyd. Men det er noen begrensninger. Heldigvis finnes det programvare som gjør det mulig å spille av høyoppløselig musikk ved siden av eller oppå iTunes, så du kan fremdeles bruke grensesnittet du er vant med. Noen programvaremuligheter for Mac®-brukere er Audirvana, BitPerfect og Pure Music 2.

Hvis du foretrekker et grensesnitt som ikke baserer seg på iTunes, kan du prøve JRiver Media Center. Denne programvaren er tilgjengelig både for Mac®- og Windows-brukere. Du kan laste ned en gratis prøveversjon på 30 dager for å se om den fungerer som du vil. Når du har bestemt deg for hvilken bibliotekprogramvare du vil bruke, har du fått et nytt hjem for det høyoppløste musikkbiblioteket ditt, og du er klar for neste trinn.

2. Bestemme hvilket format musikken skal ha

De fleste nettsteder for høyoppløselig lyd har flere alternativer for filformat. Disse filformatene kommer i to hovedkategorier: ukomprimerte filer og tapsfri komprimering.

Ukomprimerte filer inkluderer WAV (til PC-er), AIFF (til Mac®) og DSD. Filer med tapsfri komprimering inkluderer FLAC og ALAC (Apple Lossless). Begge disse filtypene gir flott lyd, men du kan alltids laste ned testfiler, som er tilgjengelige på mange nedlastingssider, for å se hvilket format du foretrekker.

Det er viktig å huske at ukomprimerte lydfiler tar opp 50 prosent mer lagringsplass enn tapsfrie komprimerte filer. Og før du begynner å laste ned, må du sjekke om filformatet er kompatibelt med programvaren for musikkbibliotek.

3. Finne et nettsted for høyoppløselig musikk

Nå kommer den beste delen – du kan bla gjennom alle favorittlåtene dine og ny musikk med høyoppløselig lyd. Etter hvert som høyoppløselig lyd har blitt mer populært, har det også kommet til flere nettsteder som tilbyr nedlasting av musikk med høyoppløselig lyd. Nå finner du alle mulige slags sjangre og artister i flott lydkvalitet.

4. Investere i utstyr for høyoppløselig lyd

Du trenger enheter som kan spille av høyoppløselig lyd for å lytte til musikk med høyoppløselig lyd. Det finnes mange muligheter, fra bærbare spillere til stereoanlegg til hjemmet, så du finner noe som passer deg.

Den enkleste måten å komme i gang på er ved å pare hodetelefonforsterkeren PHA-3 og hodetelefonene MDR-Z7. Da kan du lytte til den nye musikken direkte fra datamaskinen.

PHA-3 har D/A-konverteringsteknologi som gir et helt nytt detaljnivå når du lytter til filer med høyoppløselig lyd. MDR-Z7 har bred lydbildegjengivelse og en balansert lydkabel som garanterer god signalseparasjon og lydkvalitet.

Hvis du vil ta musikken med på farten, fungerer NW-ZX2 Walkman® også perfekt med MDR-Z7 og PHA-3. Bare last musikken over på Walkman®, og så er du klar.

Funksjoner på PHA-3:

Overlegen lydkvalitet: intern DAC kan dekode PCM-lyd opptil 384 kHz/32-biter og DSD-filer ved 2,8/5,6 MHz.

Bærbar: utviklet for bruk både hjemme og borte. Kan kobles til smarttelefoner, PC-er, bærbare lydenheter og mer via USB-inngang.

Batterilevetid: digital (balansert) tilkobling i omtrent fem timer

Funksjoner på MDR-Z7:

Bred lydbildegjengivelse: lydgjengivelse opptil 100 kHz (for høyoppløselig lyd) og 70 mm driverenheter for ALCP koordinerer gjengivelsen.

Balansert lydkabel: garanterer signalseparasjon og lydkvalitet

Langvarig komfort: trykkavlastende øreputer i uretan med 3D-sydde deksler gir best mulig komfort og kraftig basslyd

Funksjoner på NW-ZX2:

Overlegen lydkvalitet: støtter avspilling av høyoppløselige filer som DSD, WAV, FLAC, AIFF, ALAC, MP3 og WMA.

Overlegen batterilevetid: opptil 60 timer med MP3-avspilling og 43 timer med avspilling av høyoppløselig lyd (FLAC 96 kHz/24 biters) på én opplading

Trådløs strømming av høy kvalitet: Gir førsteklasses Bluetooth®-strømming av musikk med den nye lydteknologien fra Sony, LDAC™

Lagre hundrevis av låter med høyoppløselig lyd: internt minne på 128 GB

Når du har fullført alle disse trinnene, kan du lytte til så mye høyoppløselig musikk som du ønsker. Du kommer til å bli mektig imponert over den krystallklare lyden og alle nyansene du aldri har oppdaget før.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.