Leder an i utviklingen av resirkulert plast

Sony har redusert bruken av ikke-fornybare ressurser ved å utvikle SORPLAS™, en resirkulert plasttype som både er bærekraftig og har høy ytelse, noe som gjør den perfekt til de nye produktene våre.

Opp mot 99 % resirkulert materiale

Resirkulert plast som brukes i elektronikk, består vanligvis bare av 30 % resirkulert materiale. Med de banebrytende og svovelbaserte brannhemmende kjemikaliene fra Sony kan vi bruke opp mot 99 % resirkulerte materialer i plasten vi produserer.

Opp mot 99 % resirkulert materiale

Brannhemmende kjemikalier og SORPLAS™-kuler

SORPLAS™
SORPLAS™

[1] Materiale som kan gjenvinnes 99 % [2] Brannhemmende kjemikalier og andre tilsetninger 1 %

Vanlig resirkulert polykarbonatplast
Vanlig resirkulert polykarbonatplast

[1] Oljebasert ny plast 55 % [2] Resirkulert materiale 30 % [3] Brannhemmende kjemikalier og andre tilsetninger 15 %

Bidrar til å redusere fabrikkutslipp
Bidrar til å redusere fabrikkutslipp

Bruken av SORPLAS™ i BRAVIA™ KDL-40EX52H LCD-TV-en reduserte CO2-utslippene med nærmere 80 % under produksjonen, sammenlignet med ny harpiks.

[1] ny harpiks [2] SORPLAS™

Gammel plast får nytt liv

SORPLAS™ bidrar ytterligere til resirkulering ved å inkorporere kasserte optiske plater og filmrester fra Sony og andre fabrikker, samt andre resirkulerte materialer som for eksempel plastflasker.

Gammel plast får nytt liv
Trinn for å oppnå minimalt med utslipp og maksimal ytelse.

Det er flere fordeler med minimal bruk av brannhemmende kjemikalier i SORPLAS™, i tillegg til den banebrytende mengden av resirkulerte materialer som kan benyttes. Vanlige brannhemmende kjemikalier svekker ofte plastens originale egenskaper. Ved å redusere mengden brannhemmende kjemikalier kan SORPLAS™ resirkuleres en rekke ganger uten at det går nevneverdig utover ytelsen. Denne høykvalitetsplasten har i tillegg det høyeste nivået av holdbarhet blant brannhemmende polykarbonatplast. Den opprettholder også en vakker utførelse som ikke krever ekstra belegg for å tilføre farge eller glans.

[1] Knusing og pressing til små kuler [2] Form [3] Produkter [4] Demontering [5] Hent på butikken

Svært resirkulerbar

SORPLAS™ lages ved å blande resirkulert plast og plastavfall fra for eksempel optiske plater og plastflasker, med brannhemmende kjemikalier utviklet av Sony. Det nye materialet kan deretter brukes til å produsere en rekke produkter fra Sony, ettersom SORPLAS™ er robust og oljeavstøtende og har en utførelse av høy kvalitet.
SORPLAS™ er delvis laget av materialer hentet fra Sony-fabrikker og andre fabrikker og delvis fra resirkulerte produkter. Selv om SORPLAS™ er delvis laget av resirkulert plast, kan den knuses og presses og til små kuler, og deretter brukes på nytt i helt nye produkter.

Lett, sterk og flammehemmende
Lett, sterk og flammehemmende

Det har blitt produsert ulike deler til BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J-serien med SORPLAS™-teknologiens enestående strukturelle robusthet og flammehemmende egenskaper. Fra det bakre dekselet til de interne komponentene - alt dette har robuste og avanserte SORPLAS™-egenskaper

Robust, oljeavstøtende og allsidig

Håndholdte kameraer og videokameraer må være robuste og motstandsdyktige mot olje. SORPLAS™ imøtekom disse behovene i 2012 og brukes fortsatt i noen kameraer fra Sony, inkludert HX99 og HX400V.

Robust, oljeavstøtende og allsidig
Holdbar, pen og klar til bruk
Holdbar, pen og klar til bruk

Ettersom vi omgir oss med stadig flere elektroniske enheter, må disse være mer holdbare og se penere ut. SORPLAS™ er robust, og har en svært holdbar maling som holder på enhetens utseende.

Fra plastavfall til verdifull ressurs.

Yasuhito Inagaki

sjef for kjemiingeniørene,
SORPLAS™-kontoret

Fra plastavfall til verdifull ressurs.

Nøkkelen til en ny, resirkulert plast var å utvikle den over lengre tid.

Utviklingen av SORPLAS™ startet for mer enn ti år siden. På det tidspunktet var forskningen vår hovedsaklig fokusert på hvordan vi kunne bruke oppsirkulert plastavfall fra Sony-fabrikker mest mulig effektivt. Industrirenseapparater for avløpsvann og vannabsorberende harpiks til engangsbleier var noen av de lovende bruksområdene vi undersøkte. Underveis i forskningen vår utviklet vi et svovelbasert brannhemmende kjemikalie som gjorde polykarbonplast svært brannsikker. Blandingen av brannhemmende kjemikalier og polykarbonplast fra optiske plater og optiske lag fra fabrikker i Sony-konsernet viste seg å være nøkkelen til utviklingen av SORPLAS™. SORPLAS™ er en type resirkulert plast som ble til takket være vår innsats for å beholde og å omdanne produksjonsavfall til verdifulle ressurser.

Annen side for teknologi fra Sony

Annen side for teknologi fra Sony

Resirkulering og en bedre lytteopplevelse.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om SORPLAS™. (Kobling til Sony Semiconductor Solutions Corporations nettsted (på engelsk)).