Sony Walkman®

Slik revolusjonerte den måten vi lytter til musikk på farten på

Helt siden begynnelsen har Sony vært nært knyttet til lyd. Faktisk er selv navnet Sony basert på lyd – det er en blanding av det latinske ordet «sonus» (som har gitt oss ord som sonisk og sonar) og «sonny», som representerer det unge og energiske ved selskapet.

Sony er veldig opptatt av nyskaping, og vi har alltid sett mot fremtiden når vi designer produkter til lydentusiaster og musikkelskere. Masaru Ibuka, som var en av grunnleggerne av Sony, understreket denne interessen for nyskaping da han sa følgende: «Kreativitet kommer når du ser etter det uventede og prøver å utforske utenfor din egen opplevelse.»

Sony har bevist engasjementet sitt for lydkvalitet og nyskapende teknologi ved å være først ute med mange milepæler innen lydingeniørkunst.

Da verdens første Walkman® ankom butikkene, var det mange skeptikere som synes den var annerledes og fremmed. Selve teknologien var ikke ny, men ideen om en bærbar musikkspiller uten opptaksfunksjon var noe helt nytt. Men det gikk ikke lang tid før musikkentusiaster så det geniale i en Sony Walkman®, som etter hvert kom til å revolusjonere lydbransjen og måten folk lytter til musikk på farten på.

Fra TPS-L2 Walkman® til den nyeste Walkman® med høyoppløselig lyd. Her er noen av suksesshistoriene fra Sony.

1979 – Sony selger sin første Walkman®

Den første personlige Walkman® Stereo, TPS-L2, ble en stor suksess, selv om kritikerne mente den aldri kom til å ta av fordi den manglet en opptaksfunksjon.

Denne bærbare musikkspilleren endret hverdagen til mange mennesker, som nå kunne lytte til musikk akkurat der de ville.

Huset var metallisk blått for å etterligne de stadig mer populære blå olabuksene – og dette markerte en endring i produktdesign fra Sony til noe mer avslappet og motebevisst.

1984 – Den første bærbare CD-spilleren fra Sony

Walkman® D-50, verdens første bærbare CD-spiller, var omtrent på størrelse med fire CD-cover.

Denne kompakte enheten var en av grunnene til at CD-plater ble så populære. Walkman® D-50 kunne brukes i opptil fem timer med seks alkaliske R14-batterier.

1992 – Sony skaper den første MD Walkman®

Sony skapte verdens første MiniDisc Walkman® MZ-1 med opptak, avspilling, et numerisk tastatur og teknologi mot skipping.

Denne enheten kunne ta opp i opptil 74 minutter, og man kunne dele, kombinere, slette og gi navn til disse opptakene (helt nye funksjoner på kassettopptak!).

2001 – Standard for høyhastighetsoverføring fra Sony

MZ-N1 Walkman® var det første produktet som støttet NetMD-standarden for høyhastighetsoverføring av musikk fra en PC til Walkman®. Vi må også skryte av at denne enheten kunne spille av kontinuerlig i 110 timer.

2013 – De første produktene med høyoppløselig lyd

Sony blir et av de første selskapene i verden som lanserer en fullstendig serie med produkter med høyoppløselig lyd, inkludert ZX1 Walkman®-serien, som gjør det mulig med avspilling av kilder med høyoppløselig lyd. Dette ble muliggjort ved å integrere kunnskapen og teknologien vi har opparbeidet oss opp gjennom årene.

Sony samarbeidet også med Universal Music Group, Warner Music Group og selvsagt Sony Music Entertainment for å sørge for flere utgivelser med høyoppløselig lyd. Like etter dette lanserte Sony ZX2 Walkman®, som gir en førsteklasses musikkopplevelse på farten.

Sony er fortsatt best i klassen på høyoppløselig lyd. Selskapets CEO, Kazuo Hirai, har uttalt følgende: «Vi ser på høyoppløselig lyd som en vitamininnsprøyting for musikkbransjen, noe som kan skape mer engasjement med musikken og kunder. Vi ser det som musikkbransjens fremtid.» Sony jobber stadig med å blande klassisk teknologi med de nyeste trendene innen ren lyd for å skape produkter som NW-ZX2BLK, som beviser at selskapet er en av lederne i lydbransjen.

Les mer om den høyoppløste funksjonaliteten til 128 GB NW-ZX2BLK.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.