Xperia: laget for musikk

Fra vanlige lyttere til seriøse hi-fi-entusiaster: oppdag hva som gjør Xperia til det perfekte valget for musikkelskere.


Konstruert for lyd

Oppdag noen av de viktigste funksjonene og teknologiene bak den eksepsjonelle opptaks- og lytteopplevelsen med Xperia.

Vi presenterer Music Pro 
Slik bruker du Music Pro
Hva proffene mener om Music Pro
Overlegen maskinvare

Nylige forbedringer av maskinvaren i Xperia-enheter har forbedret den generelle lydkvaliteten betydelig, enten du lytter gjennom de innebygde høyttalerne eller favoritthodetelefonene dine.

360 Reality Audio på din Xperia

Tidligere måtte du ha hodetelefoner for å oppleve 360 Reality Audio på smarttelefonen din – men de nyeste Xperia-modellene lar deg nå nyte det på de innebygde stereohøyttalerne med konsertkvalitet. Så du kan omgi deg selv med lyd, nesten som om du er der på en konsert eller sammen med artisten som spiller inn i et studio.

En kvinne med øynene lukket som lytter til musikk på sin Xperia med stereohøyttalere med konsertkvalitet – lyspunktene rundt hodet hennes representerer 360 Reality Audio
360 Reality Audio på stereohøyttalere med konsertkvalitet
En kvinne med øynene lukket som lytter til musikk på hodetelefonene – punkter med lys rundt hodet hennes representerer 360 Reality Audio
360 Reality Audio med hodetelefoner


Artistreaksjoner – lytt med Xperia

Hvem er bedre til å bedømme musikkavspilling på Xperia enn artistene selv? Vi ba noen av dem om å dele tankene sine.

Laget i samarbeid med Sony Music Entertainment

For å levere den lyden som artisten ønsket fikk vi med Mark Wilder, lydmasteringtekniker hos Sony Music Entertainments Battery Studios, til å justere og gå gjennom Xperias høyttaler- og hodetelefonkvalitet.

Bilde av Mark Wilder som sitter ved en miksepult i et lydstudio
Møt lydlegenden Mark Wilder

Mark Wilder er senior masteringtekniker hos Battery Studios, som er en del av Sony Music Entertainment i New York, og er en sann legende innen lyd. I løpet av en karriere som strekker seg over mer enn tre tiår, har han jobbet på over 3000 album og blitt nominert til 11 Grammy-priser og vunnet seks. Ingen er bedre kvalifisert til å kommentere på Xperia-lytteopplevelsen.

«Lyden har farge, dimensjon og føles forankret.»

Hva er helhetsinntrykket ditt av Xperia-lyden?


Mark:
For det første har lyden farge, dimensjon og føles forankret (solid, jordnær). Detaljene i etterklang, forsinkelser og andre effekter skiller seg ut og fyller rommet. Dynamikken til hver av lydene i miksen blir mer avslørt. Rytmiske elementer føles som om de jobber sammen, så musikken er mer spennende. Dette er en veldig musikalsk telefon, og høyttaleropplevelsen er fantastisk.

Det er et stort skritt fremover innen lydkvalitet. Høyttaleravspillingen er veldig jordnær og solid med den rikeste tonen så langt. Det er en glede å høre på musikk gjennom høyttalerne. Hodetelefonutgangen var også veldig imponerende. Dynamisk med et komplett lydbilde, det var vanskelig for meg å slutte å lytte.

Nærbilde av noen ved en miksepult som setter en hodetelefonkontakt i 3,5 mm-kontakten på en Xperia-smarttelefon
Bilde av Mark Wilder som undersøker Xperia 1 II-smarttelefonen

Så hvordan høres høyttaleren ut?


Mark:
Det jeg virkelig la merke til med denne Xperia-telefonen er at den har en veldig klar stemme. Detaljrikdommen, stemningen og romsligheten mellom instrumentene er mye klarere enn noe jeg har hørt tidligere fra noen annen mobiltelefon. Den er kraftigere og mer slående, og er mer spennende. Variasjonen i dynamikk, fra de minste endringene i styrkegrad til de mer dramatiske, tilsvarer de som lyder fra en stor høyttaler med hele frekvensområdet. Det er imponerende fordi denne lyden er forbundet med en mye større lytteopplevelse.

Hva med når du lytter gjennom hodetelefoner?


Mark:
Da jeg lyttet gjennom hodetelefoner med ledning for første gang, ble jeg virkelig overrasket over det akustiske inntrykket til denne Xperia-en. Lydkvaliteten, rommet, klarheten, volumet – alt med den virker mye bedre sammensatt enn det jeg husker fra noe annen mobiltelefon. Jeg er typen som reiser med en Walkman®, og jeg har gledet meg til den dagen da jeg kunne velge om jeg ville lytte til musikk på min Walkman eller på smarttelefonen når jeg er på farten. Jeg tror den dagen har kommet.

Noen tanker om 3,5 mm-lydkontakten?


Mark:
Jeg liker hodetelefoner med ledning. Jeg føler meg på en merkelig måte mer tilkoblet. Jeg ønsker virkelig forsterkningen som kommer fra telefonen, og da jeg først så at denne telefonen hadde en hodetelefonkontakt, måtte jeg smile.

Perfeksjonerer Xperias akustiske opplevelse

Se hvordan Mark Wilder og Kenichi Matsumoto, lydtekniker hos Sony Corporation, samarbeidet om Xperia-lyden.

Prøv en musikktjeneste gratis med Xperia

Med utvalgte Xperia-modeller kan du få en gratis prøveperiode med TIDAL, i tillegg til én av følgende musikktjenester – Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net – som gir deg den perfekte muligheten til å oppleve 360 Reality Audio selv. 

TIDAL
Logoer for 360 Reality Audio og TIDAL
Få 3 måneder med TIDAL gratis

Aktiver med forhåndsinstallert app

Nye TIDAL-abonnenter får 3 måneder med TIDAL Hi-Fi gratis, inkludert 360 Reality Audio-opplevelsen, når de kjøper utvalgte Xperia-modeller.

Amazon Music, 360 by deezer og nugs.net
Logoer for 360 Reality Audio, Amazon Music Unlimited, nugs.net og 360 by deezer
Få en gratis prøveperiode med Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net

Du må registrere deg på My Sony

Med utvalgte Xperia-modeller kan du velge en gratis 3-måneders prøveperiode med 360 by deezer eller nugs.net, eller en gratis 4-måneders prøveperiode med Amazon Music. Alle tre tjenester støtter 360 Reality Audio, slik at du kan prøve denne unikt oppslukende lytteopplevelsen. 

Hvordan gjør jeg krav på min gratis prøveperiode med en musikktjeneste?

Det er enkelt å få den gratis prøveperioden med Amazon Music, 360 by deezer eller nugs.net – bare følg disse enkle trinnene.

Vilkår

360 Reality Audio gratis prøvekupong krever at du registrerer deg hos en av de oppgitte musikktjenestene.

Kupongen gir deg rett til en gratis 3-måneders prøveperiode med enten 360 by deezer eller nugs.net, eller en gratis 4-måneders prøveperiode med Amazon Music. Tilbudet utløper 31. mars 2023.

Kupongen er kun gyldig for nye musikktjenestekontoer, og flere kontoer er ikke tillatt.

Musikktjenester krever at du registrerer kredittkort eller andre betalingsmåter.

Ved slutten av din gratis 3-måneders prøveperiode (Amazon Music: 4 måneder), vil tjenesten fornyes og belastes automatisk.

Musikktjenester krever Internett-tilkobling.