Objektiver

Situasjonsbilde av en mann i en isgrotte Situasjonsbilde av en mann i en isgrotte

Nyskapende objektiver, fra Sony

Objektivstandarder er i endring

Fremskritt innen kameraytelse og skyhøye kreative idealer gjør at vi må nærme oss objektivteknologi på en ny måte. 

Vi må videreutvikle objektiver slik at de ligger i forkant.

Sony har en klar visjon for fremtidens kameraer og tilbyr forbedrede objektiver.

Høy oppløsning og pen bokeh kommer endelig sammen og leveres av en av de mest nyskapende fotoselskapene.

G Master-logo
Produktbilde av alle objektivene i G Master-serien

 

Sony støtter og lytter til skapere for å realisere nye måter å ta bilder på. Vi prøver å løse noen av utfordringene med ny teknologi for å levere svært gode objektivløsninger i denne serien. Det finnes en hel verden der ute som bare kan fanges inn med G Master.

Eksempelvideo

Fire eksempelbilder tatt med G Master-objektiver

Eksempelbilder

Vi løser tekniske utfordringer for å gi deg kreativ frihet

G Master leverer bilder med svært høy oppløsning og vakker bokeh-effekt. Fokuskontrollen er svært rask og utrolig presis, og det er null stress å ha med kameraet rundt for å ta bilder, siden det veier lite og har pålitelig, intuitiv betjening.

Eksempelbilde som viser et nærportrett av en rev, med øyet i fokus og bokeh i forgrunnen og bakgrunnen Eksempelbilde som viser et nærportrett av en rev, med øyet i fokus og bokeh i forgrunnen og bakgrunnen

Fantastisk oppløsning med vakker bokeh

Bilder med fantastisk oppløsning

For å utnytte maksimalt det økende pikselantallet i nyere kamerahus i fullformat må vi kontinuerlig forbedre objektivets oppløsning. Med G Master-serien er det mulig å ta bilder med både høy oppløsning og myk bokeh.

G Master har banebrytende XA-linseelementer (ekstremt asfæriske elementer) som korrigerer kromatisk aberrasjon og andre typer av aberrasjon. Sony jobber stadig for å forbedre produksjonsteknologien og simuleringen for fortsatt å kunne levere vakre bilder og funksjonelle objektiver.
Produktbilde av et ekstremt asfærisk linseelement (XA-linse)

Overflaten til XA-linsen er utformet med en overlegen presisjon på 0,01 mikrometer. Dermed er det mulig å ta bilder med svært høy oppløsning fra midten av bildet og helt ut i kantene, og myk, vakker bokeh som overgår bilder fra objektiver med tradisjonelle linser eller G Lens.

[1] Overflaten til tradisjonelle linser

[2] Overflaten til XA-linsen

Illustrasjoner av overflaten til tradisjonelle linser og en G Master-linse

Høy oppløsning

Siden vi lanserte G Master-merkevaren for første gang, har vi videreutviklet produksjonsteknologien for XA-linser, slik at vi nå også lager objektiver med stor diameter og blenderåpning med lavt F-nummer for svært bred vidvinkel.

[1] Ekstremt asfærisk linse (XA-linse)

Illustrasjoner av de ekstremt asfæriske elementene (XA-elementene) i FE 24–70 mm F2.8 GM- og FE 12–24 mm F2.8 GM-objektiver

XA-elementene har ikke bare stor diameter, men også komplekse former, som FE 16–35 mm F2.8 GM II. Det har gjort det mulig å forbedre bildekvaliteten, og samtidig beholde den kompakte størrelsen.

(1) Objektivets konfigurasjon  [1] Ekstremt asfærisk linse (XA-linse)

(2) MTF-kurve [1] Kontrast (%) [2] Avstand fra linsens optiske senter (mm) [3] Ved 16 mm / maks blenderåpning [4] Ved 16 mm / F8-blenderåpning [5] Ved 35 mm / maks blenderåpning [6] Ved 35 mm / F8-blenderåpning [7] Spatial frekvens [8] 10 linjepar / mm [9] 30 linjepar / mm [10] Stråleverdier [11] Tangentialverdier 

Illustrasjon av de ekstremt asfæriske elementene (XA-elementene) i FE 16–35 mm F2.8 GM II-objektivet
MTF-diagram
Eksempelbilde med utsnitt (til venstre) og utvidet visning (til høyre) av områdene rundt motivet, som viser objektivets høye oppløsning, med bildeteksten «SEL1635GM2»

 

G Master leverer bilder med svært høy oppløsning, fra midten av bildet og helt ut i kantene.

Vakker bokeh

Sony utfører simuleringer og følger empiriske data og innhentet kunnskap for å optimalisere bokeh-kvaliteten ved å dempe aberrasjoner, noe som resulterer i fine MTF-detaljer (oppløsning).

Hvert objektiv blir også kalibrert under produksjonen for å optimalisere bokeh-kvaliteten.

[1] Hard  [2] Myk

Illustrert bokeh-simulering
Bokeh-simuleringsbilder
Eksempelbilde av blomsten pyntecosmos

FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Eksempelbilde av et kvinneportrett sett forfra

FE 50mm F1.2 GM

Eksempelbilde av en proffmotorsyklist i fokus som kjører gjennom et skoglandskap i bakgrunnsbokeh Eksempelbilde av en proffmotorsyklist i fokus som kjører gjennom et skoglandskap i bakgrunnsbokeh

Rask objektivdriver med svært nøyaktig fokus

Det er vanlig at skapere oppgraderer kamerahus flere ganger og bruker dem med de samme objektivene. De nyskapende aktuatorene i objektiver fra Sony sørger for rask og presis fokusering, slik at dine kreative ambisjoner ikke henger etter utviklingen av nye kamerahus.

Høy hastighet

De rettighetsbeskyttede fokusaktuatorene fra Sony er under kontinuerlig utvikling i streben etter aktuatorer med enda kraftigere mekanisk bevegelse og forbedret dynamisk sporing. Objektivene i den nyeste G Master-serien har en lineær XD-motor (ekstremt dynamisk motor) for overlegen styringsteknologi.

Svært presis kontroll av fokuslinsene

Sony har utviklet den lineære XD-motoren for å få svært rask og presis fokusering. Motoren er en liten aktuator med en kraftig mekanisk bevegelse som styrer fokusgruppene raskt, selv i objektiver med stor blenderåpning.

Nærbilde av ansiktet til en kvinne

Klipp av en lineær XD-motor som beveger seg langs grafen for styringspunktet som viser linsens posisjon i forhold til tiden, og eksempelbildet som kommer i skarpt fokus

Svært nøyaktig

Den lineære XD-motoren styrer også kraftige fokuslinsegrupper i bittesmå trinn for høy hastighet og presisjon. Den trinnvise justeringen er stillegående og flytter seg jevnt, helt uten lyd eller vibrering, slik at fotografer kan ha alt fokus på opptaket.

Nærbilde av øyet til en kvinne

Klipp av en lineær XD-motor som stilles inn for å justere fokus.

Med en klar visjon for fremtidens kameraer har Sony designet objektiver som leverer avanserte kamerafunksjoner, som høyhastighets seriefotografering med 120 bps og AF/AE-sporing.
Todelt bilde av en kvinne som turner, og et kamera som tar seriebilder
Produktbilde som viser hender som bruker et kamera med teleobjektiv Produktbilde som viser hender som bruker et kamera med teleobjektiv

Lett og pålitelig

Objektivene er laget av en magnesiumlegering og et solid plastmateriale med karbonfiber og glassfiber, noe som gjør dem svært robuste og pålitelige. Materialene bidrar også til lavere vekt, noe som spesielt gjelder for superteleobjektiver med stor blenderåpning.

Lett

Illustrasjon av et objektiv av magnesiumlegering
Vi har brukt magnesiumlegering til å lage delene som er vanskelige å formstøpe, men som må være lette og stive. Dermed tåler objektivet å brukes mye i mange år fremover.
Illustrasjon av et objektiv med spesialplastmaterialet
Det svært solide plastmaterialet inneholder karbonfiber og plastfiber, slik at objektivene veier lite, men tåler mye.

Pålitelig

Objektivet veier lite, så du trenger ikke være redd for å bruke det under barske forhold eller i omgivelser over hele verden med lave/høye temperaturer. Det har også beskyttelse mot støv og fukt.

① * Ikke garantert 100 % støv- og fuktbestandig.

② * Bildet viser testmiljøet, ikke garantert driftsforhold.

Illustrasjon av det støv- og fuktbestandige designet
Illustrasjon av et objektiv testet i omgivelser med lav og høy temperatur
Bruksbilde av en kvinne som ser gjennom en kamerasøker Bruksbilde av en kvinne som ser gjennom en kamerasøker

Kompakt og driftsdyktig

Funksjonsringene, knappene og bryterne er utformet og plassert med tanke på den kompakte størrelsen, og de er svært enkle å bruke.

Kompakt

Objektivets form og konfigurasjon, mekaniske komponenter, aktuatorer for fokusering og blenderåpning samt mekanismer mot vibrering er optimalisert for hver linse, noe som bidrar til å redusere objektivets vekt og størrelse.
Illustrasjon av innsiden til SEL70200GM2 og plasseringen av aktuatorene

Driftsdyktig

Produktbilde som viser plasseringene til fokus-, zoom- og blenderringen

Med funksjonsringene for fokus, zoom og blenderåpning plassert i samme rekkefølge på alle objektivene er det enkelt å justere dem for både stillbilder og video. På denne måten kan kameraet brukes intuitivt, uansett hvilket objektiv som er på, og du trenger bare konsentrere deg om å få fanget motivet.

[1] Fokusring [2] Zoomring [3] Blenderring

Produktbilde fra siden som viser knappene og bryterne på et objektiv
Vi har utviklet G Master-serien basert på tilbakemeldinger fra profesjonelle fotografer. Alle ringene er enkle å dreie på, knappene kjennes gode å trykke på, og du kan enkelt justere alle knapper og brytere når du skal ta bilder.