den lennie som tar video med sony alpha 7III

Ta videoopptak

Den Lennie

Den profesjonelle filmskaperen Den Lennie gir viktige tips om filming – og dekker alt fra grunnleggende opplysninger om eksponering og lyd med Sony FS5 II- og α7 III-kameraer.

Introduksjon

Denne serien skal hjelpe fotografer som ønsker å filme i tillegg til å ta stillbilder. Både α7 III og FS5 II kan filme video med høy kvalitet, og i løpet av denne videoserien kommer jeg til å vise hvordan du kan får de beste resultatene for hvert kamera.

Formfaktor

Den viktigste beslutningen er ofte hva du skal filme og hvor du skal filme. Det er noen situasjoner hvor du ønsker et lite, diskré kamera, for eksempel ILC, andre ganger er det ergonomien og tilbehøret som er viktigst.

Opptaksmedium

Når du fotograferer, tar du vanligvis bilder i RAW- eller JPEG-format, eller en kombinasjon av disse. Video er et kapittel for seg selv, der effektive kodeker og raske medier er viktige.

Lukkerhastighet

En av de største utfordringene fotografer som begynner å ta video møter, er den relativt lave lukkerhastigheten ut fra bildehastigheten du bruker. For realistisk bevegelsesslør i videoene, må vi følge det som kalles 180-gradersregelen.

Hvitbalanse

I videomodus, snu kameraet én vei og få én fargetemperatur, snu kameraet en annen vei og du får en helt annen fargetemperatur.

Kontrollere eksponeringen

Når det gjelder å eksponere korrekt for fotografering, er det tre hovedpilarer: blenderåpning, lukkerhastighet og ISO. Disse gjelder også for video, men måten du bruker dem på har viktige forskjeller.

Lydopptak

Lyd av dårlig kvalitet ødelegger det som kunne vært en utmerket video, og seerne vil raskt slå av uansett hvor flotte bildene er. Pro audio XLR-koblinger kan utgjøre en viktig forskjell.

Bildeprofiler

Disse forhåndsinnstilte uttrykkene gir deg rask tilgang til ulike kreative uttrykk når du tar video. FS5 II-kameraet har ikke mindre enn 10 å velge mellom, inkludert profiler som er optimert for HDR og loggfotografering.

Høye bildehastigheter

En av de kuleste egenskapene til α7III og FS5II er muligheten til å ta sakte film – fotografere med høyere bildehastighet, slik som 100 fps, og deretter redusere hastigheten på filmen igjen under etterbehandlingen eller når det gjelder FS5 II; i kameraet.

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement