LUT-bannereksempel

LUT-ambassadørgalleri

Gratis LUT-nedlastinger for å transformere opptakene dine. Egnet for Sony Cinema Line og noen Alpha-kameraer

Hva er en LUT?

En LUT, eller Look Up Table, kan brukes for å endre utseendet på S-Log3-bildene dine raskt og enkelt. Den kan brukes til å gi et bredt utvalg av kreative, stiliserte utseender eller endre fargerommet enkelt.

Fordeler

En LUT gjør det enkelt å påføre videoinnholdet ditt en rekke forskjellige utseender. Den brukes ofte når du filmer RAW- eller log-innhold, som kan se rimelig flatt ut til å begynne med, men inneholder en masse informasjon du kan være kreativ med i postproduksjon.

Hvordan fungerer det?

En LUT kan brukes enten ved å laste den opp direkte til kameraet eller ved å bruke den på bildene dine i postproduksjon, avhengig av kameramodellen din.

Alle Sony Cinema Line-kameraer, og noen Alpha-kameraer med en dedikert S-Log3-modus* som CineEI eller fleksibel ISO, tilbyr muligheten til å laste inn LUT-er direkte i kameraet.

Dersom kameraet ikke har en dedikert S-Log3-modus, men det har en S-Log3 bildeprofil**, kan du fremdeles bruke en LUT for å transformere innholdet ditt i postproduksjon.

Forskjellige typer LUT

Sonys kameraer bruker 3D Cube LUT-er, som kommer i forskjellige kvalitetsnivåer. Sony-kameraer støtter 33x Cube LUT-er, siden disse tilbyr en god balanse mellom kvalitet og behandlingskraft. For postproduksjon kan du bruke høykvalitets 65x LUT-er. Disse trenger mer behandlingskraft, men tillater de mest nyanserte korrigeringene.

Maksimal fleksibilitet

Selv om LUT-er gir et godt utgangspunkt for gradering, kan det være at ytterligere justeringer til kontrast, lysstyrke eller farge kreves for best mulig resultat. For å utnytte alle mulighetene i S-Log3-bildene dine, må alle ytterligere justeringer gjøres til S-Log3-materialet før det transformeres av LUT-en. I postproduksjon, dersom du jobber med noder (f.eks. DaVinci Resolve), legger du til LUT-en i den siste noden. Eller hvis du bruker lag (f.eks. Adobe Premiere), legg den til via et globalt justeringslag.

Nøkkelen er å eksperimentere. Ikke begrens deg til bare én LUT – du kan utnytte hele utvalget for S-Log3 og utforske forskjellige kreative utseender. Vårt LUT-galleri tilbyr en rekke LUT-er du kan prøve på neste prosjekt.

Tilfør innholdet ditt noe nytt ved å finne en perfekt LUT som utfyller visjonen din.

*Kameraer med en dedikert S-Log3-opptaksmodus som støtter interne bruker-LUT-er inkluderer:

Sony FX30, FX3, FX6, FX9, ZV-E1, Alpha 7C II, Alpha 7CR, Alpha 6700.

**Fra 2017 ble en S-Log3-bildeprofil inkludert i de fleste Sony Alpha-kameraer. Se kameraets brukerhåndbok for mer informasjon.

 

 Opprett en gratis konto eller logg på My Sony-kontoen din for å få tilgang til nedlastingene


 

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement