Mitt navn er Olivier Schmitt, og jeg er en profesjonell frilansfotograf og filmskaper med base i Frankrike. Etter å ha fullført mastergraden min i billedkunst og -teknologi, jobbet jeg som teknisk sjef under produksjonen av spillefilmene Grusomme meg 2 og Minions. Jeg har stor glede av å jobbe med andre entusiaster, og deler mange av erfaringene mine og tingene jeg lærer på YouTube-kanalen min, som har samme navn som meg.
Jeg var så heldig at jeg fikk teste nye Alpha 7S III, og fikk ideen om å dele dagliglivet mitt som uavhengig filmskaper, hvor jeg baserte manuskriptet på min egen historie. Jeg ville ikke bare illustrere evnene til kameraet, men også gi filmen en emosjonell dimensjon for at publikum skulle kjenne seg igjen i hovedperson. Jeg valgte beliggenheten Annecy i de franske alpene, som lot meg filme ulike stemninger i fantastiske landskap.
Jeg gledet meg selvfølgelig til å teste evnene til Alpha 7S III, spesielt 4K 120 p-opptak i fullformat. Jeg har brukt Alpha 7 III de siste årene uten å bli skuffet, men jeg syns Alpha 7S III er lettere å bruke og mer effektivt i praksis, takket være de nye, innebygde funksjonene. Det nye designet til menyen er spesielt lett å navigere, og AF-en i sanntid er utrolig effektiv, som betyr at jeg ikke trenger å bruke et eget system for følgefokus. Berøringsskjermen som kan vippes ut gjør det også mye enklere å filme i situasjoner med lite plass. Selv om jeg filmet hele dagen i sol, merket jeg ingen problemer med overoppheting, og jeg brukte bare ett batteri per dag, som er veldig imponerende.
Jeg var også så heldig at jeg fikk teste det nye 12–24 mm f/2,8 G Master-objektivet, og jeg må bare si at det er uhyre bra! Jeg ble fristet til å ta opp hele filmen med dette objektivet, men til slutt brukte jeg også 24 mm f/1,4 GM, 16–35 mm f/2,8 GM, 24–70 mm f/2,8 GM og 70–200 mm f/2,8 GM. Det gav meg også muligheten til å prøve 70–200 mm på en Ronin S-rig. Det var tungt, men resultatet var enestående!
Jeg vil gjerne dele noen tips om hvordan jeg jobbet med kameraet: Jeg brukte som vanlig litt tid på å konfigurere videoinnstillingene på programhjulet. Det sparer tid, og sørger for overensstemmelse i ulike opptakssituasjoner. For eksempel konfigurerer jeg 3 forhåndsinnstillinger for video på topphjulet: Program 1 for 4K 25 p All-Intra, program 2 for 4K 100 p (siden jeg filmer i PAL) med den nye XAVC HS-kodeken og program 3 for den egendefinerte profilen for kvelden. Jeg konfigurerer også snarveiknappene, som gjør det enklere og raskere å håndtere.
Når det gjelder selve filmingen, filmet vi mange opptak i motlys, fordi jeg ville teste den dynamiske rekkevidden til sensoren (målt til 15+ stop) i 10-bit 4:2:2-modusene. Jeg oppdaget at jeg ikke trengte å bekymre meg for å blåse ut høylys, eller forskjellen på eksponering inne og ute. Kameraet taklet disse ekstreme lysendringene veldig godt.
Det var veldig gøy å jobbe med dette prosjektet, og en flott mulighet til å prøve dette utrolige nye kameraet. Uansett hvor mye erfaring du har, kommer du lenger i prosjektene dine når du omringer deg med andre skapere, og det åpner for nye muligheter. Jeg vil gjerne takke alle i teamet og skuespillerne – prosjektet ville ikke eksistert uten dere. Et annet viktig poeng er å planlegge før opptaket. Det tok mer enn én måned å forberede og organisere denne kortfilmen. Å bruke mer tid på planlegging enn opptaket er alltid måten å gå frem med slike prosjekter på. Stol på deg selv og evnen din til å skape nydelig innhold!