«Det viktigste bildet i et magasin er det på forsiden», forteller Maki Galimberti, «og magasinforsider består nesten alltid av ansikter. Ansiktet skaper forbindelsen mellom magasinet og leseren, og det er dette som inspirerte meg til å fokusere på portretter.» Maki gjorde strålende karriere av å ta portretter for de største italienske magasinene, helt til det skjedde en forandring.
«Problemet er at de siste årene har ikke forlag hatt like stort budsjett til å ansette profesjonelle fotografer, som har gjort at jeg må jobbe med mer private og kommersielle kunder – de som ønsker å promotere seg selv og selskapet deres. For meg er det veldig viktig å føle en lidenskap for bildene jeg tar, og at arbeidet er meningsfylt. Derfor streber jeg alltid etter den forsidestilen magasiner har, selv om jeg jobber mest med kommersielle selskaper nå.»
Det var slik «Casting Italy» ble født – et prosjekt som handlet om å samle en gruppe vanlige mennesker fra Makis hjemland for så å gi dem kjendisbehandling.
Maki forteller at å gi vanlige mennesker kjendisstatus har sine fordeler, fordi «å fotografere en gruppe forskere for en sykehusreklame kan være mye mer interessant enn å ta bilder av en skuespiller eller popartist. Å finne skjønnhet og stolthet i portretter av vanlige mennesker er en profesjonell erfaring som jeg har stor glede av.»
Når man tar portretter er det viktig å være god mot menneskene for å få frem personligheten og deres beste side. Dette ser man lett i Makis fotografier. «Det er sant», forteller han. «Lidenskapen jeg har for mennesker viser igjen i bildene mine.»
Sony α7R III hjelper ham også med å komme tett på mennesker, spesielt når det kommer til øyeautofokusen.
«Detaljene og kvaliteten i bildene fra de to α7R III-kameraene jeg bruker er fantastisk viktig», forteller han. «Samtidig bør en profesjonell portrettfotograf innse fordelene med å ikke gjemme seg bak søkeren. Hvis jeg gjør det, føler jeg at jeg mister oppmerksomheten til personen jeg tar bilde av, og det finnes ingenting som er viktigere enn det forholdet. Derfor bruker jeg α7R III sin øyeautofokus og bakskjerm, som lar meg dedikere meg selv til forholdet mellom meg og den jeg tar bilde av.»
α7R III har egenskapen til å forsterke forholdet mellom fotografen og personen som blir tatt bilde av, spesielt på grunn av den elektroniske lukkeren – en funksjon som er kjent for å få kameraskye personer til å oppføre seg mer naturlig. Maki garanterer ypperlig kvalitet og kontroll over dybdeskarpheten med to av portrettfotografers favorittobjektiver: FE 24–70 mm f/2,8 GM og FE 70–200 mm f/2,8 GM. Med ett objektiv på hvert kamera har han valgfriheten til å ta alt fra nærbilder til gruppebilder.
Maki presenterer de han tar bilde av som om de var på forsiden av et magasin, og bruker en stylist for å få frem denne stilen. Når en stylist har assistert med portrettet blir det lettere for seeren å fokusere på motivet uten å bli distrahert av små detaljer som fotografen kanskje ikke la merke til. «Første gang jeg jobbet med en stylist følte jeg meg som en fotograf i himmelen. Stylisten fikset klær og detaljer, og slik ble bildene mine automatisk vakrere. Nå prøver jeg alltid å ha med en stylist.» Den 7,6 cm store skjermen til α7R III er også nyttig, da den gjengir hele bildeutsnittet på en mer nøyaktig måte enn en tradisjonell optisk søker er i stand til.
Sist men ikke minst kommer lyset. For å få til forsidestilen bruker Maki en stor softbox på motivet for å balansere det naturlige dagslyset man finner utendørs. Maki bruker mye tid på forberedelser, og forteller: «Å forberede beliggenheten er like viktig som motivet, fordi bakgrunnen er med på å fortelle historien om personen i bildet. Historien er enda viktigere enn å få personen til å se bra ut, og uten utstyret mitt ville det ha vært umulig å få til begge deler.»