Vinneren av konkurransen i kjæledyrportrett: Naturlig skjønnhet

Med den enkle oppgaven å ta bilde av kjæledyrene deres, var den siste Instagram-konkurransen vår den meste populære så langt. Dere deltok i tusentall, og vi fikk se en enorm variasjon blant ulike dyr fra alle deler av Europa. Men å ta et bilde som skiller seg ut i mengden er ingen enkel sak. Dommerne så etter bilder som var teknisk perfekte, nydelig belyste, men enda viktigere: at de fanget noe av dyrets skjønnhet og personlighet. Vinnerbildet har alle disse tingene.

Tatt av fotografen Denys Borysov, har dette tilsynelatende enkle bildet av en enøyd kattunge en god historie bak seg.

Denys Borysov enøyd katt ser tøff ut mens den står på bakbeina sine

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

«Jeg og kona mi gikk tur i parken en dag, og fant en liten kattunge med et skadet øye», forklarer Denys. «Kattungen var redd, så hun tok ham med hjem og så til en dyrlege. Det var flaks at vi fant ham i tide, fordi øyet måtte fjernes umiddelbart. Etter operasjonen, ble kattungen med hjem for å bo hos oss.»

Kattungen Tikhon bidro til skapelsen av vinnerbildet, og takker Denys og kona hans for å ha reddet livet sitt ved å gi dem kjærlighet. Men hvordan ble bildet til?

«Jeg har alltid vært interessert i å ta bilder av dyr», fortsetter Denys, «og målet med denne fotoøkten med kattungen var ikke å få frem vanlige, hverdagslige følelser, men å vise en katt i jaktmodus. Jeg satte opp to blitser, og kona mi og jeg byttet på å lege med katten. Fotoøkten tok omtrent en time, og flere hundre bilder ble tatt. Til slutt var vi helt utslitt. Jeg var redd for at katten hadde fått nok av meg etter fotoøkten, men jeg tok feil, hun overøser oss fremdeles med kjærlighet.»

Denys endret bildet til svart/hvitt, og la til en lett sepiatone, og forklarer: «jeg synes svart/hvitt-bilder tilfører sjarm og gåtefullhet, og legger vekt på kattens karakter uten å distrahere med farger».

Som vinneren av konkurransen, fikk Denys et Sony α7 III-kamera.

«Jeg ble kjempeglad!» fortalte han, og fortsatte: «det er fremdeles vanskelig for meg å innse, fordi det var så mange fantastiske bidrag.»

Denys håper at kameraet kan hjelpe ham i neste del av fotoreisen hans: «Jeg har alltid drømt om et fullformatkamera. Med Sony α7 III har jeg uendelig mange kreative muligheter. Akkurat nå vil jeg oppdatere noen av objektivene mine, men på lang sikt vil jeg gjerne ta bilder for store selskaper og varemerker. Jeg håper denne drømmen blir til virkelighet!»

Sørg for at du følger @alphauniversebysony.eu på Instagram for å holde deg oppdatert på de nyeste konkurransene og de beste bildene fra hver konkurranse.

Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

Andreplassene

Alex Class kom på andreplass med dette fantastisk rare portrettet, og vinner et Sony FE 85 mm f/1,8-objektiv.

Alex Class klassisk portrett av en hund mot en hvitkalket vegg som bakgrunn

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/8.0, ISO 100

| Til sist tok Céline Bissat tredjeplassen, og vinner et Sony RX100 V-kamera med dette herlige bildet av en veldig lykkelig hund!

Celine Bissat en smilende hund blir tatt bilde av, omringet av bobler

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement