Vinner av vårkonkurransen 2022

 

Mer enn noen annen sesong gir våren utrolige muligheter for fotografer til å ta en masse forskjellige bilder, og dette ble uten tvil gjenspeilet i den nylige Instagram-konkurransen vår. Etter hvert som kontinentet kom frem fra vinterkulden, tok fotografer fra alle hjørner av Europa bilder av landskap som endret seg, nye vekster og at dyrene dukket opp igjen, for ikke å glemme menneskene som jobbet og lekte.

Som vanlig mottok vi tusenvis av påmeldinger til konkurransen, og det var absolutt ikke lett å velge en vinner. Vi bestemte oss for et bilde tatt av den rumenske fotografen Cornelia Fotescu.

Cornelia Fotescu løvetann innrammet av solnedgang

© Cornelia Fotescu | Sony α7 II + E 70-300mm f/4.5-6.3 | 1/320s @ f/8.0, ISO 100

«Hver sesong har noe magisk i seg, men våren er min favoritt», sier Cornelia, «trær som blomstrer, løvetann, fargerike åkrer, nyklekkede fuglunger … alt er en glede for øye og sjel. Det inspirerer oss og engasjementet vårt for fotografering.»

Vinnerbildet er enkelt i skjønnhet og utførelse, et bilde av en løvetann foran en fargerik solnedgang – en kombinasjon alle kan relatere til.

«Jeg elsker det varme lyset i solnedgangen, og våren er favorittsesongen min», sier Cornelia. «I dette bildet prøvde jeg å bringe dem sammen. Jeg gikk til favorittstedet mitt ved sjøen, og tok bilder av solnedgangen – men denne løvetannen kom i veien for meg! Og så inspirerte den meg til å ta dette bildet. Jeg tok flere bilder mens jeg ventet på å få en perfekt match av løvetannen med solnedgangen. Du kan få alle slags overraskelser når du tar bilder i naturlig lys.»

«Jeg fotograferer med Sony Alpha 7 II. Kameraet er bestevennen min, og vi la sammen av sted for å finne verdens skjønnhet – både smått og stort.»

Cornelia har nå et nytt objektiv å fotografere med – Sony FE 12–24mm f/2.8 GM var premien hennes for å vinne Alphas vårkonkurranse. «Jeg kan knapt vente på å bruke det til å fotografere landskaper og på gaten, også kommer jeg til å bruke det til å ta noen kreative portretter!», sa Cornelia. Husk å følge @black_sea_shores for å se hvordan Cornelia gjør det med det nye objektivet.

 

Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

 

De nest beste

På andreplass i konkurransen fant vi Daryl Oeben (@laak10fotografie) fra Nederland, som ble inspirert av de klassiske bildene andre fotografer har tatt av tulipanåkrer.

«Jeg drives av ønsket om å avbilde naturlig skjønnhet ved å sørge for at jeg er på riktig sted til riktig tid. Jeg håpet å kombinere kunnskap, utstyr og kreativitet i dette endelige bildet jeg ville vise verden.»
Daryl Oeben tulipanåker med dramatisk himmel i bakgrunnen

© Daryl Oeben | Sony α7 III + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 10s @ f/8.0, ISO 100

Daryl tok bildet av tulipanåkeren i Flevoland, Nederland, «Jeg plasserte kameraet mitt midt mellom tulipanene i magenta og hvitt, med objektivets fokallengde på 16 mm. Jeg stilte stativet så høyt jeg kunne, for å få litt utsikt ovenfra og kunne dele bildet i to, eller til og med fire deler, med de to tulipanåkrene, skyene og solstrålen.»

Til slutt, på tredjeplass, har vi Nathan Vinks (@meesvinkfotografie) bilde av en svartrødstjert-hunn som fanger et insekt.

nathan vink svartrødstjert-hunn fanger et insekt

© Nathan Vink | Sony α7 III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 1600

Jeg fikk ideen om å fotografere rødstjerten på en gressflekk der det vokser gressløk. Tidlig på søndag morgen ankom jeg på stedet og så denne sommerfuglen på en av gressløkene. Jeg ventet på rødstjerten og håpet jeg kunne fange den i luften – og det gjorde jeg.»

En stor takk til alle som meldte seg på Alphas vårkonkurranse, og gratulerer til alle vinnerne. Hvis du har lyst til å prøve å vinne Sony-utstyr, må du huske å følge @alphauniversebysony.eu på Instagram og holde deg oppdatert på siste nytt fra Sony Alpha.

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement