will burrard lucas sony alpha rx10IV en pingvin som ser ut til å smile til kameraet

Den raskestes rett

Will Burrard-Lucas

«Det var ett spesielt bilde jeg var på jakt etter på min siste tur til Antarktika», innleder dyrelivproff Will Burrard-Lucas, «og det er den type bilder RX10 IV er perfekt for.»

Will var leder for grupper av lykkelige fotografer på den antarktiske halvøya. De kruset langs kysten i båt og gikk iblant i land på jakt etter kontinentets fantastiske landskap og dyreliv, og Will var ute etter en komposisjon som kombinerte de to. «Jeg ønsket å formidle stedets storhet og isolasjon, samtidig som jeg ville vise dyrelivet der – hvordan det kan overleve i slike ugjestmilde omgivelser», forteller han.

will burrard lucas sony alpha rx10IV en gruppe pingviner som står på en ishylle i ly av en enorm isbre

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1600s @ f/4.0, ISO 100

Bildet med små pingviner overskygget av islandskapet var mulig på grunn av RX10 IVs umiddelbarhet, sier Will – et kamera som kan være klart på sekunder og brukes til en mengde ulike motiver med resultater av høy kvalitet. Det er det motsatte av isbreer i bevegelse. «Jeg kom ut på dekket av båten», forklarer han «og i samme øyeblikk lå scenen rett foran meg. Heldigvis hadde jeg kameraet rundt halsen slik at jeg kunne reagere raskt.»

«Det er et glimrende kamera til det», fortsetter han. «Det er så lett at du kan bære det på deg og alltid være klar, og som med alle slags fotograferinger av dyreliv, vet du aldri hva du kommer over. Med et større system må du ofte lete det fram når du trenger det. Og innen den tid kan du ha mistet bildet.»
will burrard lucas sony alpha rx10IV en sel som ligger på siden på isen

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/2000s @ f/4.0, ISO 100

I tillegg til den lette vekten er rekkevidden den mest kjærkomne egenskapen til RX10 IV, sier Will. «På en reise som dette tok jeg ofte bilder med full 600 mm-innstilling, og det er perfekt i situasjoner hvor du ikke kan gå for nær av frykt for å skremme dyrene.»

will burrard lucas sony alpha rx10IV en fugl som svever over en fjellkant med snødekte topper i bakgrunnen

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/2000s @ f/4.0, ISO 100

Det å reise med båt avdekket også en annen stor fordel ved RX10 IV. «Båten var veldig ustø på grunn av vinden og bølgene, så det var ganske utfordrende!» ler han. «Det var da jeg virkelig merket fordelen ved å bruke et lite og lett alt-i-ett-kamera. Det kjappe oppsettet gjorde at jeg kunne reagere og få bilder som jeg definitivt ville gått glipp av med et større system, og kameraets værbestandighet taklet en masse sjøsprøyt, snø og is.»

will burrard lucas sony alpha rx10IV en gruppe pingviner som slapper av på stranden

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1600s @ f/4.0, ISO 640

Og hva med AF-funksjonen? «Den siste fastvareoppdateringen bidro mye med å styrke AF-ytelsen», forklarer han, «så jeg kunne virkelig utfordre grensene med motiver som fugler i flukt. For et alt-i-ett-kamera er AF veldig imponerende og særlig med disse vanskelige motivene, som svevde over og under horisonten. Men det låste seg på målet som et rovdyr og ble ikke forvirret av bølger eller andre distraksjoner.»

will burrard lucas sony alpha rx10IV en ensom fugl som svever over havflaten

© Will Burrard-Lucas | Sony RX10 IV | 1/1000s @ f/4.0, ISO 640

Da Will fotograferte disse kjappe motivene, utnyttet han RX10 IVs Auto ISO-modus og brukte også den laveste innstillingen på lukkerhastighet. «For raske fugler i flukt stiller jeg den inn på 1/1600 sek eller 1/2000 sek og lar objektivet være helt åpent», forklarer han. «Når det gjelder ISO, går jeg vanligvis så høyt jeg trenger. Du kan nemlig håndtere støy, men du kan aldri redde et fotografi som har bevegelsesslør i seg. Siden kvaliteten på RX10 IV er så god, er jeg aldri redd for å bruke de høye ISO-innstillingene.»

Han oppsummerer RX10 IV på denne måten: «Med alle disse nyttige funksjonene er det bare det perfekte tilskuddet til Sony Alpha-utstyret mitt.»

Medfølgende produkter

Will Burrard-Lucas

Will Burrard-Lucas | UK

«Jeg studerer den nyeste teknologien og vurderer hvordan den kan brukes til å fotografere dyrelivet på måter som ikke har vært mulig tidligere.»

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement