Noen av oss foretrekker en sightseeing-buss med lydguide for å utforske en ny by, men Guillaume Ruchon trenger bare et kamera, en tripod, og to føtter.
Under den siste turen hans til Singapore, forteller han at det første han gjorde da han ankom var å vandre rundt i gatene med kameraet og tripoden klar. «Jeg bestemte meg for å ta med alt utstyret og tripoden da jeg gikk rundt i gatene om natta slik at jeg kunne oppleve byen ordentlig».
Guillaume ble spesielt tiltrukket av ett område, havna, med dets moderne fasader og skinnende lys – det var det perfekte stedet å sette ned tripoden og ta bilder.
«På andre reiser ville jeg vanligvis lest blogger eller brukt Instagram for å finne de beste stedene å fotografere, men på denne turen gikk jeg bare rundt i gatene og observerte,» fortalte han.
«Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget at arkitekturen i Singapore er fantastisk!» Han la til, «Jeg holdt meg mest i havneområdet fordi jeg ville fange byens horisontlinje, områdene Marina Bay Sands og Supertree Grove, og selvsagt leke med speilbildene i vannet».
Det klassiske tipset for å få fine motiver har pleid å være å reise til riktig destinasjon, men når det gjelder å ta skikkelig flotte bilder, så handler det til syvende og sist om å fanget lyset.
«Lyset er absolutt viktigst, og en tripod er essensiell for å holde kameraet stille slik at du kan ta bilder med lang eksponering,» forklarer han, «dessuten må du også bestemme hvordan du vil håndtere hvitbalansen, fordi ulike lyskilder produserer ulike farger på lyset.»
For Guillaume er fargene i et bilde en annen måte å uttrykke seg på, «når jeg skal fortelle en historie med ett eneste bilde, kan jeg forandre følelsen i bildet ved å veksle mellom varme og kalde farger, som jeg bruker når jeg justerer hvitbalansen».
Med på reisen til Singapore tok Guillaume med seg sin pålitelige Sony α7R III med FE 16–35 mm f/2,8 og 24–105 mm f/4 G OSS-objektiv.
Guillaume forteller, «FE 16–35 f/2,8 GM-objektivet er det jeg bruker mest til å ta bilder av arkitektur og landskap. Det er ikke for vidt og har veldig lav forvrengning. Når jeg zoomer inn til 35 mm kan jeg fremdeles ta bilde ved f/2,8 og oppnå førsteklasses resultater i både skarphet og definisjon».
Like many other photographers, the key reason for the Sony α7R III is the incredible 42.2 megapixel resolution. “I can’t live without it” says Guillaume “the detail is awesome for editing and also when cropping.” With so much detail it can be tempting to set the highlights and shadows to -100 and +100 to show as much as possible, but Guillaume advises those starting out to learn how to use tone curves in your editing software to adjust the brightness and contrast. “It is much more creative than simply adjusting the highlights and shadows, but it also harder to learn how to use successfully”, he says.
Den høye oppløsningen og dynamiske rekkevidden er ikke de eneste egenskapene med α7R III som hjelper når man skal ta bilde av bylandskap om natta. «En ting som har hjulpet meg mye når jeg tar bilder i Singapore om natta er 12,4x-forstørrelsen.» For Guillaume hjelper det ham å fokusere i lite lys gjennom den elektroniske søkeren. «Bruk av forstørring kombinert med focus peaking lar meg være sikker på at bildene mine er skarpe og i fokus».
Hver nye by er en ny mulighet for Guillaume til å utforske og ta bilder om natta, men er han ikke redd for å gå lei? «Haha, aldri!» sier han, «været og årstidene endrer seg, og det gjør ofte lyset også. Selvsagt forandrer bildene mine seg også, fordi jeg blir bedre og endrer stil. Det er alltid noe nytt å oppdage!»