james glancy med sitt FX6 med sony 600 mm f4 GM OSS

The Wilderness Nearby | En Sony FX6-kortfilm

James Glancy

Mitt navn er James Glancy og jeg er en programleder som filmer selv, og naturverner. For sju år siden forlot jeg det britiske militæret og startet en ny karriere innen naturvern og TV. Jeg har ledet og filmet programmer for Discovery Channel og National Geographic, og produsert en miljøserie for Mail Plus i Storbritannia. Jeg har en lidenskap for dyrelivet både på land og i sjøen, og selv om jeg elsker å jobbe med naturhistoriske produksjoner, har jeg ønsket å fortelle visuelle historier om hvordan mennesket har skadet miljøet og sette søkelyset på de menneskene som beskytter planeten vår. Jeg har nettopp kommet hjem fra Amerika, der jeg filmet en haidokumentar for National Geographic.

The Wilderness Nearby

2020 har gitt oss en påminnelse om hvor atskilt mange av oss har blitt fra naturen. Restriksjoner på livet vårt har gitt folk muligheten til å oppdage skjønnheten i naturen som ofte finnes rett i nærheten av hjemmet. Det har vist viktigheten med å bevare dyrelivet og miljøet. Uten det kan vi ikke overleve. Jeg ønsket å lage en kortfilm som hyller de vakre, ville områdene som har gitt så mange mennesker i Sør-England et pusterom fra pandemien dette året, og ønsker at den skal fungere som en visuell illustrasjon på at det lønner seg å ta vare på villmarken i nærområdet.

james glancy med sitt FX6 i et tre

Førsteinntrykket ved å filme med Sony FX6

Det beste med å filme med Sony FX6 var funksjonen for 4K sakte film med en bildefrekvens på 120. Det er perfekt for å fange opp dramatiske øyeblikk når man filmer dyrelivet. Du kan bryte ned bevegelsene til dyr og få frem følelser i innholdet.

Et annet krav på oppdragene mine med å filme dyrelivet er at størrelsen og vekten på utstyret må være minimalt, siden jeg må filme fra ulike vinkler oppe i høye trær eller på bakkenivå. FX6 er et svært robust og lite kamera. Det gjør det ideelt for filming på farten og så lett for et kamera av dette kaliberet. Man skulle tro at du måtte gi avkall på noe med et så lite hus, men det gir fortsatt utrolig bildekvalitet i alle lysforhold takket være fullformatsensoren på 4K.

sony fx6 på et stativ med 24 70 GM-objektiv

Et annet aspekt jeg satt pris på var moduldesignet, som gjør det mulig å raskt sette opp det ulike tilbehøret, som gimbal, bilfeste eller stativ. Når du filmer naturen, får du ikke to sjanser, så dette er svært viktig for min filmstil.

Til denne filmen brukte jeg ulike vidvinkelobjektiver på grunn av naturens egenskaper. For nærbilder av ville dyr uten å forstyrre dem brukte jeg stort sett Sony 70–200 mm F/2,8 GM-, 600 mm F/4 GM- og 200–600 mm G-objektiver. Det siste gir stor allsidighet på telefotofronten, slik at jeg raskt kan flytte på meg. Jeg har også brukt videre objektiver som Sony 16–35 mm f/2,8 GM for å få mer kontekstuelle bilder for å fortelle historien.

james glancy holder sitt fx6 med sony 70 200 f2,8 gm

Filmtips for Sony FX6 og tanker rundt

Først og fremst synes jeg det er vesentlig å bruke opprinnelige Sony E-type-objektiver siden du da får fullt utbytte av den enestående autofokusfunksjonen til FX6. Selv om jeg fortsatt filmer med en kombinasjon av manuelle objektiver og autofokusobjektiver, syntes jeg det nye autofokussystemet fungerte utmerket til å følge dyrelivet.

Menyene vil være kjent for de som har brukt Sony FS7, men FX6 har flere alternativer for lagring av forhåndsinnstilte funksjoner. Det er verdt å ta seg tid til å stille inn disse for filming på farten, når du har begrenset med tid til å forberede filmingen.

Når det gjelder tilbehør, vil jeg anbefale å ha med en håndholdt gimbal, siden FX6 er lite og lett. Moduldesignet gjør at det enkelt kan monteres på gimbaler fra mange ulike produsenter. Jeg vil også ha en søker i settet mitt, som kan festes til skjermen til FX6.

Det er fantastisk at FX6 har blitt med i det utrolige Sony Alpha-utvalget. Jeg tror at FX6 er i ferd med å bli det kameraet som dokumentfilmskapere velger, spesielt de som filmer historier som utfolder seg raskt. Som FS7 er det robust og passer for bruk i utfordrende omgivelser, men det er likevel mye mindre og gir mye bedre bildekvalitet.

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement