melanie latooy smiler mens hun holder sin ZV-1 på armlengdes avstand

Se min verden med ZV-1

Melanie Latooy

«Jeg vet aldri hvordan dagen min blir. Plutselig kan det skje noe helt uventet, og det er da jeg tar frem kameraet og begynner å filme.»

Med behovet for å laste opp to videoer i uken til sin YouTube-kanal er det avgjørende at Melanies kamera passer sømløst inn i livet hennes – som håndvesken hennes. «Jeg dokumenterer dagliglivet mitt og lager videoer om alt som interesserer meg. Jeg snakker om mote, skjønnhet, reiser og livsstil, og kameraet er med meg overalt hvor jeg går», forklarer hun.

Med vekt på fortelle historier og dokumentere livet er et kamera for vlogging svært forskjellige fra konvensjonelle filmskapningskameraer, som ofte er nedlastet med tilbehør. «Det kan ikke veie for mye», sier Melanie om sitt ideelle kamera. «Jeg kan ikke ha noe som er så tungt at armen min faller av mens jeg vlogger!» spøker hun. «Ved vlogging filmer du deg selv naturlig, med kameraet på armlengdes avstand, så jeg trenger et kamera med godt grep, slik at jeg kan holde det godt fast og det ikke glir ut av hendene mine.»

Det å filme seg selv er ikke så enkelt som det ser ut på de ferdige videoene, og jo mer et kamera kan gjøre for å la Melanie tenke mindre på kameraet og innstillingene, og mer på å fortelle historier, jo bedre. «Det er viktig å sikre at ansiktet mitt er i fokus. Jeg må kunne filme meg selv naturlig, og det kan jeg ikke gjøre hvis ansiktet mitt er uskarpt. Det er også viktig at fargene ser ekte og naturlige ut, og ikke falske.»

I de siste ukene har Melanies kamera vært det nye Sony Vlog-kameraet ZV-1, et kamera som er designet med filmskapere som Melanie i tankene. Fra fokus og bildekvalitet til stabilisering og lyd – dette kameraet er utviklet slik at alle kan lage videoer og fortelle historiene sine.

Sony ZV-1-kamera forovervendt med vindskjerm montert
«Noe av det første jeg la merke til med Sony ZV-1, var fokuseringshastigheten. Jeg holder ofte opp et produkt mot kameraet for å vise det til seerne, og det kan ta litt tid før fokuset bytter til produktet», forklarer Melanie. «Med det nye kameraet endres fokuset raskt og nøyaktig mellom ansiktet mitt og det jeg viser frem. Kameraet har et sanntids øye-autofokus, så det sporer automatisk ansiktet og øynene mine og sikrer at bildet alltid er skarpt. Eksponeringen justerer også lysstyrken automatisk for å sikre at ansiktet mitt er lett å se. Disse funksjonene og bildekvaliteten er alle utviklet for å sikre at ansikter ser best mulig ut når man filmer.»

Melanie er alltid på farten, så hun filmer fra hånden og bruker aldri et stativ eller stabiliseringsutstyr. «Det er avgjørende å ha stabil filming. Jeg liker ikke å se på en video som rister hele tiden, og jeg vil ikke at seerne mine skal ha den opplevelsen», sier Melanie. Heldigvis har ZV-1 innebygget stabilisering. «Stabiliseringen er svært god», forteller Melanie. «Jeg kan gå rundt mens jeg holder kameraet, og bildet er ikke skjelvende eller hakkete i det hele tatt. Det er et stort pluss fordi det er så viktig når man vlogger.»

Melanie latooy holder en ZV-1 på armlengdes avstand

Med kamerafunksjoner som sikrer at man aldri går glipp et øyeblikk, er det opp til vloggerne å kunne håndtere og betjene kameraet raskt.

«ZV-1 er svært lett og kompakt – jeg kan ta det med meg overalt», fortsetter Melanie. «Jeg slipper å bekymre meg om kamerainnstillingene fordi de automatiske standardinnstillingene nesten alltid er riktige. Og når jeg vil endre noe, er det kjempelett å betjene kameraet. Jeg behøver ikke grave dypt inn i menysystemet. Nesten alt har en veldig enkel av/på-innstilling, inkludert et alternativ for rask bruk av uklar bakgrunn. Selve opptaksknappen er en stor, rød knapp, noe som gjør livet enklere fordi når jeg gir kameraet til noen som skal filme meg, spør de alltid: «Hvilken kapp skal jeg trykke på?»

Når de først begynner, overser mange filmskapere lyden og bruker ofte den bittelille mikrofonen i kameraet eller telefonen. Men lyd er like viktig som videokvaliteten. ZV-1 har en mikrofon av høy kvalitet som forsterker lyden fra menneskestemmen.

«Jeg ble veldig overrasket over lydkvaliteten til kameraet», sier Melanie. «Det har en svært ren lyd som er behagelig å lytte til. Og det er en stor bonus at det følger med en vindskjerm som du enkelt kan feste til mikrofonen for å unngå raslende vindstøy. I tillegg kan en mer spesialisert mikrofon tilføyes hvis du har behov for det.»

Med alle disse funksjonene som er laget for å gjøre det enklere for vloggere å skape innhold, er det ingen overraskelse at Melanie har et godt førsteinntrykk av kameraet: «ZV-1 kombinerer fantastisk bilde- og lydkvalitet for å sikre at jeg kan fange alle øyeblikkene i livet mitt på enkelt vis. Jeg gleder meg til å bruke dette kameraet hver dag!»

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement