Jeg heter Dennis Schmelz og er en profesjonell filmskaper fra Erfurt i Tyskland. Arbeidet mitt gir meg muligheten til å besøke spennende steder, møte interessante mennesker og oppdage unike historier. Jeg legger mye arbeid i å lage autentiske, inspirerende og visuelt imponerende filmer. Arbeidet mitt er ikke bare en jobb for meg, men en lidenskap, og jeg liker alle aspektene i prosessen med et nytt prosjekt. Det finnes alltid en historie å fortelle og et nytt perspektiv som venter på å bli oppdaget.
Walden
Med FX3 i Sonys Cinema Line-serie med kameraer ønsket jeg å lage en kvalitetskortfilm for å vise hva som er mulig med et så lite kamera. Filmen utforsker kontrasten mellom vår raske, digitale verden og stillheten og naturens kraft, kombinert med noen lettere øyeblikk. Jeg hadde opprinnelig planlagt å filme den i Alpene, og hadde allerede funnet noen passende steder, men med Covid-restriksjonene var det ikke mulig. Til slutt bestemte jeg meg for å filme den i Thüringen i Tyskland, og det viste seg å være den riktige avgjørelsen.
Førsteinntrykk med Sony FX3
Jeg ble umiddelbart imponert over stilen og konstruksjonen til kameraet, det er veldig solid og designet er bra. Kontrollene og festepunktene for tilleggsutstyr som skjermer og sendere er gjennomtenkte og gir en rask og effektiv arbeidsflyt.
Viftekjølesystemet gjorde at jeg aldri måtte bekymre meg for at kameraet ble overopphetet, og alternativet S-Cinetone er et flott tillegg. Selv om jeg brukte den mye, foretrekker jeg faktisk S-Log3 for å få det bredeste dynamiske området ut av kameraet, spesielt for scener med høy kontrast.
Med topphåndtaket og de ekstra 2 XLR-portene ligner arbeidsflyten på når du bruker XLR-boksen K3M, som jeg setter stor pris på. Den var som skapt for å administrere lyden på opptaket, og i tillegg kan du bruke den ved filming med undervinklet perspektiv.
Bildeutseende og linser som brukes under fotograferingen
Vi filmet mye med primeobjektiv for å forbedre det filmatiske utseendet og den grunnere dybdeskarpheten. Jeg var heldig nok til å få teste den nye 35 mm f/1,4 GM for et tidligere prosjekt, og jeg er spesielt glad i dette objektivet under denne filmingen. FE 50 mm f/1,4 ZA som gir en nydelig glatt bokeh, ble også brukt, sammen med FE 24 mm f/1,4 GM for vidvinkelsekvensen inne på hytta. For de lengre portrettsekvensene trengte jeg noe med lengre fokallengde for å skille motivet mitt fra bakgrunnen, så jeg brukte 85 mm f/1,4 GM og FE 135 mm f/1,8 GM for raskere og nøyaktige autofokusoverganger. For fleksibilitet brukte vi også noen zoomobjektiver, først og fremst til bilsekvensene – FE 16–35 mm f/2,8 GM, 24–70 mm f/2,8 GM og FE 70–200 mm f/2,8 GM OSS. Og til slutt, for dyresekvensene, trengte jeg mye mer rekkevidde. Vi brukte FE 100–400 mm f/4,5–5,6 GM OSS og FE 200–600 mm f/5,6–6,3 G OSS. Sony gir oss så mange muligheter til å være kreative i valg av fokallengde, og alle objektivene fungerer flott på Sony-kameraer.
Tips til filming med Sony FX3 og noen siste tanker
Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å teste kameraet før den offisielle lanseringen, og jeg tror FX3 med sin lille størrelse, men store kraft, beviser at du ikke nødvendigvis trenger store oppsett for å oppnå filmkvalitet.
«Det finnes alltid en historie å fortelle, og et nytt perspektiv å oppdage»