Historien til hodetelefoner

Utviklingen av hodetelefoner viser hvor langt lydindustrien har kommet

1958 – året som for alltid endret måten folk lytter til musikk på. Det var det året hodetelefonene ble til, og introduksjonen av Radio Corporation of Americas første LP-er i stereo. Det er ikke rart at hodetelefoner revolusjonerte måten folk lytter til musikk på, men hvor mye har hodetelefonteknologien utviklet seg i løpet av de siste 50+ årene?

Sony ble grunnlagt på en lidenskap for lydkvalitet og et sterkt ønske om å flytte grensene for lydteknologi, for på den måten å gi musikkelskere og lydentusiaster den lytteopplevelsen de fortjener og forventer. Disse grunnleggende ideene kommer til uttrykk i hvordan hodetelefonene fra Sony har utviklet seg de siste tiårene.

Fra MDR-3 Walkman®-hodetelefoner til det nyeste innen høyoppløselig lydteknologi. Her er noen av suksesshistoriene fra Sony:

1979 – Første Walkman® Companion-hodetelefoner

MDR-3: kompakt størrelse og lett design

Disse hodetelefonene ble laget med tanke på at hodetelefoner skulle være kompakte og lette, og de ble solgt som et tilbehør til den aller første Walkman® (TPS-L2-modellen). Når det gjelder den første modellen i H-AIR-serien ønsket designerne å lage hodetelefoner som kunne brukes til å lytte til musikk hvor og når som helst. De var med på å revolusjonere måten folk så på det å lytte til musikk mens de var på farten.

1995 – Første hodetelefoner med støyreduksjon

MDR-NC10: designet med tanke på reising

MDR-NC10, de første hodetelefonene fra Sony med støyreduksjon, reduserte utvendig støy med 70 prosent. Den støyreduserende kretsen oppdaget utvendig lyd gjennom den innebygde mikrofonen og sendte et likt, men motsatt rettet signal til hodetelefonene som reduserte støyen. Hadde du behov for å høre omgivelsene, var det bare å trykke på Hot Line-bryteren for å slippe inn utvendig lyd.

Disse hodetelefonene med støyreduksjon blokkerte ikke bare ut uønsket lyd, men ved hjelp av Fontopia®-design hadde de en behagelig passform som passet utmerket til reising, i jobbomgivelser og utendørs.

2011 – Første hodetelefoner med omgivelseslyd i 3D

MDR-DS7500: hentet kinoen til lyttere

MDR-DS7500 ble designet for å gi en tilpasset, fyldig lyd til favorittfilmene dine i 3D, og det var industriens første* digitale hodetelefonsystem med omgivelseslyd som reproduserte et lydfelt i 3D med en nylig tilføyd høyderetning.

Hodetelefonene var utstyrt med to moduser i tillegg til kinomodusen: Stemmemodus og spillemodus, tilgjengelig for optimalisert stemme- og spillgjengivelse. Og med en kontinuerlig avspillingstid på 18 timer var den en av de mest avanserte trådløse hodetelefonene på markedet.

Sony fortsetter å bane vei med den nyeste lydteknologien. Helt fram til i dag har Sony revolusjonert lyden med høyoppløselig lydprodukter, som for eksempel MDR-Z7-hodetelefonene som reproduserer frekvenslyder opp til 100 kHz, som den første innen hodetelefonteknologi.

*Som et digitalt hodetelefonsystem med omgivelseslyd for forbrukerne (utredet av Sony i august 2011)

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.