FE 400MM F2.8 GM OSS

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL400F28GM

Veil. pris

kr 137 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
400
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
600
Objektivgrupper/elementer
17–23 *Inkludert ett filter
Visningsvinkel (35 mm)
6°10'
Visningsvinkel (APS-C)
4°10'
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
2,7 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5 (spor)
Bildestabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
SEL14TC
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
SEL20TC
Hettetype
Rund form

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
158,1 x 359 mm
Vekt
2895 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH155
  • Frontobjektivdeksel: Følger med
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Hard veske
  • Objektivrem
  • Veskerem
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Innovativt G Master F2.8-supertelefotoobjektiv

De mest avanserte objektivteknologiene til Sony er brukt til det fulleste i dette supertelefotoobjektivet med stor blenderåpning for å oppnå bemerkelsesverdig hastighet, enestående G Master-oppløsning og bokeh, profesjonell kontroll og pålitelighet. SEL400F28GM er også et utrolig lett supertelefotoobjektiv med enestående håndholdt fotograferingsfrihet.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Nyutviklet XD (ekstremt dynamisk) lineærmotor gir svært rask, presis og stille AF

XD-lineærmotorene som brukes i SEL400F28GM, er nylig utviklet for å gi høyere skyvekraft og effektivitet enn konvensjonelle typer for å utnytte best mulig hastigheten til nåværende og fremtidige kamerahus, som er i rask utvikling. Lineærmotordesign og komponentoppsett har gjennomgående blitt fornyet for å oppnå betydelig høyere skyvekraft. To av disse nye motorene brukes i SEL400F28GM og oppnår opptil 5x forbedring i å følge motiver i bevegelse. Dette betyr at hele hastighetsytelsen til avanserte kamerahus kan brukes for å ta perfekte bilder av de mest dynamiske sports- eller dyremotivene. XD-motorene støttes i tillegg av nye algoritmer som er utviklet spesifikt for dem, og som merkbart forbedrer motorens respons på kontrollsignaler og reduserer forsinkelse og ustabilitet som kan forekomme når de driver en blenderåpninggruppe med stor blenderåpning for stillegående drift med lite vibrasjoner. 

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Enestående G Master-oppløsning

Alle objektivene med G Master-merket er designet etter svært høye standarder som sikrer at enestående kontrast ved høye spatiale frekvenser bevares helt ut til kantene på bildet. Det optiske designet består av tre fluorelementer som bidrar til å minimere aksial kromatisk aberrasjon, som kan være et problem i objektiver med stor blenderåpning, samt lateral kromatisk aberrasjon som kan redusere oppløsningen mot bildeperiferien. Regnbueeffekt forhindres effektivt for å gi klar reproduksjon av de fineste detaljene.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Naturlig, vakker G Master-bokeh

I tillegg til nøye kontroll av sfærisk aberrasjon på designtrinnet testes og justeres hvert objektiv under produksjonen for å oppnå høyest mulig bokeh-kvalitet. En 11-blads sirkulær blenderåpning bidrar ytterligere til jevn, sirkulær bokeh. SEL400F28GM gjør at den smale feltdybden som kan oppnås med et 400 mm F2.8-objektiv, kan brukes til å lage bilder med dyp, fyldig, ufokusert bakgrunn.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Støtte for 1.4x- og 2.0x-telekonverter med bildebehandlingsegenskaper og AF av høy kvalitet

Støtter valgfrie 1.4x- og 2.0x-telekonvertere med høy ytelse som gir opptil 800 mm fokallengde (tilsvarer 1200 mm på APS-C-hus) med en maksimal blenderåpning på F5.6. Enestående bildbehandlingsegenskaper og rask, presis AF sikres når en av disse utmerkede telekonverterne brukes og gjør at den overlegne G Master-bildekvaliteten til objektivet ikke forringes.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Utmerket motstandsdyktighet mot gjenskinn for høy klarhet og kontrast

Det originale antireflekterende nanobelegget til Sony brukes på innvendige objektivoverflater for å effektivt forhindre refleksjoner som kan føre til gjenskinn og dobbeltkontur. Slik økes bildeklarheten og kontrasten betydelig. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Veier kun 2895 gram

En innovativ optisk utforming som består av tre fluorelementer og reduserer antall elementer på fronten av objektivrøret, ligger bak den bemerkelsesverdig lave vekten til dette flotte objektivet. En annen vektreduserende faktor er bruken av holdbare magnesiumlegeringskomponenter i røret. SEL400F28GM veier 2895 gram, noe som gir bærbarhet og håndholdt manøvrerbarhet som aktive fotografer vil sette pris på. Gjentatte feltforsøk og evaluering av profesjonelle fotografer har gitt en utforming som ikke er fortung, og som reduserer treghetsmomentet som motvirker rotasjon med opptil 50 % sammenlignet med SAL500F40G. Raskere og mer presis panorering sikres når du fotograferer håndholdt eller på et ettbensstativ. 

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Støv- og fuktbestandig for pålitelighet under krevende forhold

Støv- og fuktbestandig design for pålitelighet i utendørs bruk under krevende forhold.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Rundhåndet bruk av magnesiumlegering

En holdbar magnesiumlegering er brukt ikke bare på utsiden av objektivrøret og stativet, men også på innvendige rørkomponenter. Dette gir den robuste holdbarheten som krevende profesjonelle bruksområder krever, samtidig som totalvekten reduseres.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Frontelement med fluorbelegg

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som forhindrer at det samler opp skitt og fingermerker, samtidig som det gjør det enklere å tørke bort dette hvis det mot formodning skulle feste seg på objektivets overflate.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Kraftig, lett objektivhette i karbonfiber

Objektivhetten som følger med, er laget av robust og lett karbonfiber med innvendig fibertekstur for optimal lyskontroll.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Økt monteringsstyrke og pålitelighet

Antallet festeskruer for stativet er økt for å sikre maksimal stivhet og holdbarhet som lett vil tåle profesjonell bruk.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Egen hard veske av kofferttype følger med

En egen hard veske av kofferttype følger med for å beskytte objektivet mot støt og vibrasjoner under transport.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Fulltids DMF

Når Fulltids DMF-bryteren er ON, aktiveres manuell fokus umiddelbart ved å ganske enkelt dreie på fokusringen, selv når du tar bilder i AF-C-modus. Hvis AF fører til at fokuset flyttes til et annet motiv mens du tar bilder, kan fokusringen brukes til å raskt bringe fokuset tilbake til det ønskede motivet. I situasjoner der brukeren ønsker å finjustere fokuset etter innledende AF, kan du trykke lukkerknappen på huset halvveis inn for å slå det av og tilordne AF til en annen knapp. Dette gjør det enkelt å bruke fokusringen til endelig fokus etter at innledende AF er oppnådd. Muligheten til å veksle umiddelbart til manuell fokus kan også være nyttig når det er nødvendig å fokusere utenfor en innstilt fokusrekkeviddebegrensning.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Innebygd optisk bildestabilisering med ny Mode 3

Optisk bildestabilisering er integrert og gjør det enklere å ta skarpe bilder når du fotograferer håndholdt. I tillegg til Mode 2-innstillingen for panoreringsbilder har SEL400F28GM en ny Mode 3-innstilling med en avansert algoritme som sikrer at det er enklere å ta bilder av motiver i bevegelse. Mode 3 gir optimal stabilisering for å følge og ta bilder av dynamiske, uforutsigbare sportsbegivenheter. Femakset bildestabilisering er tilgjengelig når SEL400F28GM brukes med et hus med innebygd bildestabilisering.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Linear Response MF

Fokusringen har Linear Response MF for finjustert, responsivt manuelt fokus. Fokus endres lineært som respons på dreiing av fokusringen slik at du har umiddelbar kontroll for rask og nøyaktig manuell fokusering.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Fokusknapper som kan tilpasses, på fire steder

Det finnes fokusknapper på fire steder på objektivrøret for enkel tilgang i enhver fotograferingssituasjon. Fokusknappene kan tilpasses via en kamerahusmeny slik at de kan tilordnes en funksjon som er valgt av brukeren: AF på øye for eksempel.

Finn ut mer

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Funksjonsring tilbys for første gang

SEL400F28GM har en ny funksjonsring med innstillingene PRESET (forhåndsinnstilt fokus) og FUNCTION. Funksjoner som Power Focus kan tilordnes FUNCTION-modusen via en kamerahusmeny. 

Power Focus

Når valgbryteren til funksjonsringen er satt til FUNCTION og funksjonsringen dreies, forskyves fokuset jevnt med en hastighet som bestemmes av hvor mye funksjonsringen dreies. Dette gir jevn fokusforskyvning i videoer.

Forhåndsinnstilt fokus

SET-knappen brukes innledningsvis til å stille inn ønsket fokuspunkt. Hvis modusbryteren deretter settes til PRESET-posisjonen, settes fokus til det innstilte punktet ved å flytte funksjonsringen i en av retningene. Dette kan være en stor fordel for sport og andre situasjoner der ting endrer seg raskt ved at fokus kan stilles inn på forhånd og brukes umiddelbart for å sikre at det avgjørende øyeblikket fanges opp. Denne funksjonen er tilgjengelig enten du tar bilder med AF eller MF og kan fokusere utenfor en angitt fokusrekkeviddebegrensning.

APS-C/Full Frame-valg

Når valgbryteren til funksjonsringen er satt til FUNCTION, kan funksjonsringen dreies for å veksle mellom APS-C og fullformats visningsvinkel. 

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Filterspor

SEL400F28GM har et filterspor med plass til et ø 40,5 mm gråfilter og andre filtertyper samt det valgfrie runde polarisasjonsfilteret VF-DCPL1. Det runde polarisasjonsfilteret VF-DCPL1 kan roteres for å oppnå ønsket polarisasjon når det er montert i objektivet.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Allsidig, holdbart stativ

Krageringen til stativet har lagre for å sikre jevn rotasjon samt høy pålitelighet. Krageringen til stativet har også 90 graders klikkstopp og en bryter som aktiverer eller deaktiverer klikkstoppene etter behov. Med klikkstoppene aktivert er det enkelt å veksle raskt mellom horisontal og vertikal kameraretning. Klikkstoppene kan deaktiveres når jevn drift med liten motstand ønskes.

Bilde av FE 400mm F2.8 GM OSS

Fokusrekkeviddebegrenser

Bryteren for fokusrekkeviddebegrensning gjør det mulig å velge en begrenset fokusrekkevidde når den raskeste mulige fokuseringen er påkrevd. Det finnes tre innstillinger: FULL, 7 m-2,7 m og ∞-7 m.

Finn ut mer