albert dros står på toppen av et fjell med sin sony a7rm5

Alpha 7R V | Utforsking av Madeira

Albert Dros

Mitt navn er Albert Dros, og jeg er profesjonell landskapsfotograf og Sony Europe-ambassadør fra Nederland. I mange år har målet mitt vært å fotografere den vakre planeten vår på en spektakulær måte. Jeg vil at seerne mine skal sette pris på naturen rundt oss. Jeg er kjent for min unike stil og lidenskap for å få de beste bildene av stedene jeg reiser til. For min test av Alpha 7R V, reiste jeg til Madeira for å vise deg denne vakre øya og dens rikdom på en ny måte.

fjellformasjon utenfor madeiras kyst © Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 90s @ f/9.0, ISO 100

Du var en av de første profesjonelle fotografene som testet Alpha 7R V. Hva var ditt første inntrykk, og hvilke funksjoner merket du deg spesielt?

Jeg var veldig spent da Sony kontaktet meg for å prøve ut den nye Alpha 7R V. Jeg har brukt Alpha 7R IV i årevis, og den har alltid fungert svært godt i jakten på de fantastiske bildene. Men etter hvert som teknologien utviklet seg, følte jeg behovet for en oppgradering. Det er akkurat hva dette kameraet gir. Jeg følte det bedre på alle måter. Skjermen har fire akser, noe ingen andre Sony-kameraer har, noe som rett og slett er perfekt. Hele det nye kamerahuset er lånt fra Alpha 1. Menysystemet og oppgradert stabilisering i kamerahuset er de små justeringene jeg trengte for å ta kreativiteten min til et nytt nivå. Det beste er selvfølgelig fullformatsensoren på 61 megapiksler og bedre hvitbalanse og fargenøyaktighet som er gull verdt for landskapsfotografering.

Men det er de mindre og nye funksjonene som virkelig overbeviste meg om at dette kameraet virkelig er perfekt for arbeidet mitt. Muligheten til å enkelt fotografere lenger i 30 sekunder uten behov for fjernkontroll er én av dem. Dette var noe jeg hadde ventet på lenge, og det viser virkelig at Sony prøver sitt beste for å implementere funksjoner vi trenger. Også har vi den nye Focus Bracketing-funksjonen, som lar meg fotografere automatisk ved forskjellige fokuspunkter og stacke dem i postproduksjonen for å oppnå et perfekt fokusert bilde fra forgrunn til bakgrunn. Jeg bruker focus stacking mye i bildene mine, og jeg tror at det er dette som gjør at Sony vil være den ledende innen landskapsfotografering.

albert dros ser på skjermen på sin sony a7rm5

Hvordan vil disse funksjonene påvirke og hjelpe den typen fotografering og innholdsskaping du og andre gjør?

Med denne typen teknologisk implementering kan fotografer ganske enkelt fokusere enda mer på den kreative opplevelsen. Jeg liker å teste ut veldig tekniske bilder i felt, og kameraet gir meg flere muligheter til å eksperimentere, noe jeg elsker.

For å gi deg et veldig spesifikt eksempel, har jeg ikke alltid med meg stativ. Men noen ganger ser jeg noe interessant som krever focus stacking-teknikk. Vanligvis ville jeg satt kameraet mitt på et stativ og manuelt valgt fokuspunkter for hvert bilde. Men med Alpha 7R Vs focus bracketing-funksjonen og forbedret stabilisering i kamerahuset, kan jeg ta disse bildene håndholdt og la kameraet gjøre alt arbeidet. I postproduksjonen må du justere bildene manuelt (hendene mine vil selvfølgelig ikke sørge for den perfekte innrammingen for hvert bilde), og stacke dem. Dette er bare én ting i alle fremskrittene som er i dette kameraet, men det åpner opp for så mange muligheter i mine eventyr at det er en fryd å bruke.

skogsscene med en liten foss © Albert Dros | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/30s @ f/7.1, ISO 800

Alpha 7R V tilstreber å gi profesjonelle fotografer den bildekvaliteten, betjeningsevnen og autofokusytelsen de trenger for å utføre prosjektene sine, uansett hvor krevende forholdene er. Tror du den oppnår dette målet?

Dette kameraet er perfekt som et allsidig kamera for høyoppløselige bilder, og det kan gjøre enda mer enn du vanligvis forventer. Det er rett og slett det beste alternativet der ute hvis førsteprioriteten din er oppløsning. Den kan jo til og med ta 8K-video! Men selvfølgelig er hovedformålet å hjelpe landskapsfotografer som meg til å gjennomføre et krevende prosjekt hvor som helst – og det er der det lykkes og innoverer.

Jeg er sikker på at den nye autofokusen med AI-teknologi spiller en viktig rolle for mange og vil vise seg uvurderlig for brukere med tillegg av flere motiver og økt pålitelighet, spesielt for dyrelivsfotografer. Mulighetene vil være uendelige med implementeringen av denne teknologien, og jeg håper Sony vil fortsette å foredle den.

sony alpha 7rm5 montert på et kamerastativ og bakskjermen vises

Objektiver og tilbehør er en andre kjernekomponenter i det å lage bilder. Hvilke Sony-objektiver og tilbehør brukte du til den første testen og hvorfor?

Under fotograferingen på Madeira brukte jeg i hovedsak G Master-zoomobjektiver: 12-24mm f/2.8, de relativt nye 24-70mm f/2.8 II og 70-200mm f/2.8 II for å få så mange brennviddealternativer som mulig. Enkelt sagt gikk alt som jeg forventet. Det ble veldig skarpt, reaktivt og perfekt med denne fantastiske 61 megapiksels sensoren.

Det som var mer interessant var den forbedrede bildestabiliseringen sammen med stabiliserte Sony G Master-objektiver. Jeg har ganske stødige hender, så jeg kan ta bilder med relativt lave lukkerhastigheter med Alpha 7R IV, men med Alpha 7R V kunne jeg ta det ett steg videre. Jeg har til og med fotografert rennende vann med langsommere lukkerhastigheter i rundt et halvt sekund lenger enn jeg ville gjort med forgjengeren, og jeg oppnådde meget god skarphet etter noen forsøk – det er rett og slett fantastisk.

utsikt ned mot en liten landsby fra høyt oppe i fjellet © Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

Hvilke råd vil du gi profesjonelle fotografer som ser opp til deg og arbeidet ditt?

Det viktigste når det gjelder fotografering er å nyte det du gjør. Prøv stadig å bli bedre og utforsk din egen stil, og ikke glem å nyte naturen som landskaps- og utendørsfotograf

Og selv om Alpha 7R V er et utrolig (om ikke det beste) kameraet for landskapsfotografering, vil jeg understreke at du ikke alltid trenger det beste kameraet for å ta de beste bildene. Noe av det beste jeg har gjort, har jeg gjort med mine eldre Sony-kameraer. Alle disse Sony-kameraene kan få jobben gjort!

Jeg vil takke Sony for muligheten til å være en av de første fotografene til å prøve ut det nye kameraet. Hvis du leser dette og har spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte meg via nettstedet mitt. Jeg vil gjerne gi anbefalinger eller svare på spørsmål.

Medfølgende produkter

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

«Jeg er besatt av å få til det perfekte bildet»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement