gamander lopez holder sony a7rm5 med objektivet sel20600g

Alpha 7R V | Utforske naturen

Gamander López

Jeg heter Gamander López, og i de siste ti årene har jeg spesialisert meg på å fotografere dyreliv. Jeg ønsker å avbilde naturens skjønnhet og vise folk hvor viktig det er å beskytte den. Det magiske øyeblikket hvor dyret jeg har ventet på plutselig dukker opp foran objektivet mitt, får meg til å glemme alt. Jeg glemmer tiden – jeg bare finnes i øyeblikket og prøver gjennom fotografering å dele denne nydelige følelsen som hvert møte gir meg.

en liten hjortekalv alene i en bakke

© Gamander López | Sony α7R V + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/200s @ f/2.8, ISO 2500

Du var en av de første profesjonelle fotografene som fikk prøve Alpha 7R V. Hva var førsteinntrykket ditt og hvilke funksjoner imponerte deg?

Jeg hadde nettopp byttet fra Alpha 1, så jeg følte meg med en gang som hjemme på Alpha 7R V, siden det har samme veloverveide ergonomi. Den store overraskelsen var kameraets skjerm med fire akser, som kombinerer det beste av det som allerede er tilgjengelig på dagens kameraer. Da jeg brukte kameraet i felten, ble jeg skikkelig imponert av det nye KI-drevne autofokussystemet. Ikke bare gjenkjenner det dyrets øye, men også kroppen. Dette elsker jeg fordi det lar meg velge hvilket dyr jeg ønsker å fotografere, eller finne dem enkelt dersom øynene ikke er synlige. For min egen del, sist men ikke minst, gir helbildesensoren på 61 megapiksler skarpe bilder med veldig presise farger, noe som sparer meg mye tid i postproduksjon etter en dag med fotografering.

gamander lopez ser på baksiden av sin sony a7rm5

Hvordan vil disse funksjonene påvirke/hjelpe den typen fotografering/innholdsskaping som du og andre i samme bransje driver med?

Den nye skjermen blir veldig nyttig, siden den tilbyr et komfortabelt oppsett og tilgang i nesten alle mulige scenarioer for fotografering. I tillegg gjør den nye, forbedrede KI-drevne autofokusen i kombinasjon med den utrolige sensoren at jeg er veldig komfortabel når jeg tar bilder med Alpha 7R V. Dersom jeg ser et dyr gjennom søkeren, vet jeg at fokuset kommer til å låses på det og at jeg får et veldig tydelig og svært detaljert bilde som resultat. Dette er en viktig fordel for meg, fordi du ofte venter på et dyr i lang tid, og bare får én mulighet til å trykke på utløseren.

to hauker som flyr sammen på himmelen

© Gamander López | Sony α7R V + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/200s @ f/2.8, ISO 2500

Alpha 7R V ønsker å gi fagfolk det de trenger av ytelse innen bildekvalitet, betjening og autofokus, for å utføre prosjektene sine uansett hvor krevende de er. Tror du det oppnår dette målet?

Jeg tror utvilsomt at kameraet leverer alt du trenger ved utfordrende scenarioer med fotografering av dyreliv. Jeg brukte det i tungt regn, ved fugler i flukt, i situasjoner hvor jeg bare hadde brøkdelssekunder på meg for å stille inn eksponeringen og deretter fokusere på subjektet, og Alpha 7R V skuffet meg aldri. I løpet av fotograferingen var det en situasjon der jeg gikk i fjellet, og plutselig løp en gruppe gemser forbi 30 m fra meg. På et øyeblikk låste kameraet fokus på et dyr som løp fort, og jeg fikk et skarpt bilde før jeg engang virkelig hadde forstått hva som skjedde. Jeg er overbevist over at Alpha 7R V kommer til å hjelpe innholdsskapere til å avbilde unike øyeblikk, uansett forhold og subjekter.

gamander lopez støtter sony a7rm5 og objektiv på et stativ

Objektiver og tilbehør er en annen viktig del av å skape bilder. Hvilke Sony-objektiver og -tilbehør brukte du for den første testen, og hvorfor?

Jeg brukte faktisk alle objektivene jeg eier for å teste dette kameraet (sukk). Mesteparten av tiden brukte jeg objektivet FE 200-600mm G fordi det enkelt og greit er et strålende allsidig objektiv. For fugler i flukt brukte jeg favorittobjektivet mitt for dette formålet, 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Selv for småfugl som blåmeis klarte autofokusen å holde tritt med den utrolige hastigheten deres. For et bildeprosjekt på et tre, satte jeg opp Alpha 7R V med 24-70mm f/2.8 GM II på en gren fire meter oppe, og utløste kameraet med Imagine Edge Mobile-appen nedenfra. Denne kombinasjonen viste seg også å være perfekt for å fokusere på fuglene som landet på grenen foran kamera og deretter beveget seg rundt og mot det.

liten blåmeis hviler på en gren

© Gamander López | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/250s @ f/2.8, ISO 2000

Hvilke råd har du til fagfolk som ser opp til deg og arbeidet ditt?

Gjør alltid det som gir deg mest glede. Du kan finne natur og dyreliv hvor som helst. Du trenger ikke å reise til kule reisemål for å se noe spesielt. Det neste virkelig minneverdige du møter på kan være rett rundt hjørnet. Hold øynene åpne, så vil du ha nydelige bilder å dele!

en brun fugl i flukt

© Gamander López | Sony α7R V + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/3200s @ f/3.2, ISO 640

Jeg trodde aldri at jeg en dag kom til å holde et ikke-utgitt helbildekamera fra Sony i hendene, og jeg føler meg veldig privilegert over å ha hatt denne muligheten.

Når alt kommer til alt, er det som virkelig driver meg til å reise ut de utrolige møtene jeg har hatt med ville dyr. Med Alpha 7R V, for eksempel, våknet jeg 05.00 for å sette opp kamuflasjeteltet mitt ved en liten innsjø for å vente på isfuglen. Tre timer senere dukket den opp og satte seg på en gren rett foran teltet. Møter som dette er det som gjør meg lykkelig og fyller meg med glede.

Medfølgende produkter

Gamander López

Gamander López | Germany

Gamander López fotograferer natur og dyreliv, er dokumentarfilmskaper og begynner snart på biologistudiet ved universitetet.

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement