Jeg er en sveitsisk fotograf, filmskaper og filmfotograf som har spesialisert meg på naturhistorie på fjerntliggende steder, og da hovedsaklig på store kattedyr. Jeg har dedikert livet mitt til å dokumentere den naturlige skjønnheten til planeten vår, og målet mitt er alltid det samme: å nærme meg naturen rett i hjertet for å øke bevisstheten rundt hvor skjør verden er og inspirere folk til å ta vare på den.
Jeg er veldig engasjert i vern av dyrelivet og jobber tett med WildAid, en miljøorganisasjon basert i San Francisco med mål om å redusere etterspørselen etter illegale dyreprodukter. I 2019 lanserte jeg Stay·WildTM, en smykkebutikk på nett, der 50 % av fortjenesten doneres til frivillige organisasjoner for å støtte dyrevernprosjekter. Arbeidet mitt representeres av National Geographic Image Collection.
Hovedprosjektet vårt var å filme den store vandringen til gnuene i Serengeti i Tanzania. Hvert år vandrer 1,5 million gnuer i en enorm sløyfe og det er kjent som ett av naturens sju underverker i Afrika.
På denne tiden av året vandrer gnuene mot nord i Serengeti, hvor de krysser den kjente Mara-elven i en episk og dramatisk kamp mot vann, krokodiller og andre rovdyr. Når vandringen er i full gang, er rovdyr som løver og geparder veldig aktive, og får mange muligheter til å nedlegge et bytte.
Førsteinntrykk av Alpha 7S III
Jeg har vært en ivrig Sony-bruker i årevis og bruker nå kun Alpha 9 II og 7R IV til stillbilder, men jeg hadde lyst til å prøve Alpha 7S III til filming.
For meg er den beste funksjonen til det nye kameraet uten tvil det å kunne filme ved 4k 4.2.2 50/60p, samt muligheten til å øke det til 100/120 og beholde den samme bitdybden. Jeg foretrekker å filme i S-Log3 og hvitbalansere bildene, så det er viktig å ha 10-bit tilgjengelig.
Berøringsfokus og alle fokusinnstillingene er også et velkomment tillegg i Alpha 7S III. Å kunne følge en løve i høyt gress med hjelp av et steadicam og berøringsfokus på Imaging Edge-appen var svært viktig for oss, og vi følte ikke behovet for å bruke følgefokusmotorer på steadicam. Du kan kontrollere alle kamerainnstillingene på avstand uten å bekymre deg.
Rullende lukker-effekten har også blitt drastisk redusert sammenlignet med Alpha 7S II, og dette var mest merkbart når jeg filmet med steadicam.
Til slutt var det å kunne presse ISO viktig. Det å ikke måtte bekymre seg for å bruke høy ISO for å få 50/60p selv med lite lys var utrolig, spesielt når de store kattedyrene er aktive veldig tidlig og sent på kvelden.
Utstyr
Vi var heldige og hadde 2 Alpha 7S III-kamerahus til filmingen – det ene var satt sammen med FE 200–600 mm f/5,6–6,3 G OSS for statiske bilder på et stativ, og det andre var satt sammen med FE 70–200 mm f/2,8 G Master (og av og til en 1,4x-omformer) til bruk på Ronin 2 steadicam. Begge oppsettene inkluderer også Atomos Ninja V for RAW-opptak direkte fra HDMI-porten.
Å ha muligheten til å kontrollere steadicam-kameraet fra Imaging Edge-appen var uvurderlig og vi kunne skifte innstillinger raskt hvis lyset endret seg.
Siden vi jobbet under veldig varme forhold, ville det ikke ha overrasket meg hvis ett av eller begge kameraene viste tegn på overoppheting, spesielt når vi filmet med full oppløsning. Men selv når kameraene sto på i timevis, førte det ikke til noen problemer.
Råd for videoopptak av dyreliv
«Bilder er mektige. Ett enkelt bilde kan fange inn en følelse eller utløse en indre følelse»