afrikansk leopard i solen som koser med de to ungene sine
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

«Bilder er mektige. Ett enkelt bilde kan fange inn en følelse eller utløse en indre følelse»

Chris Schmid er en sveitsisk fotograf, filmskaper og filmkunstner som har spesialisert meg på naturhistorie på fjerntliggende steder, og da hovedsaklig på store kattedyr. Han er en Sony Europe Ambassador, National Geographic Explorer og representert i National Geographic Image Collection, og har dedikert livet sitt til å dokumentere den naturlige skjønnheten til planeten vår. Målet hans er alltid det samme: å nærme seg naturens hjerte for å øke bevissthet om hvor skjør jorda er, og for å få oss til å gå til aksjon for å bevare den.

Chris har erfaring som filmfotograf som filmer selv, og har tydelig kjennskap til arbeid med telefoto, vakker komposisjon, høy hastighet og evne til å forutse hvordan dyr oppfører seg. Kvaliteten på arbeidet hans reflekteres i den tydelige anerkjennelsen han har mottatt i årevis. Men anerkjennelse har aldri vært motivasjonen hans. Det er kjærligheten han har til naturen og ønsket om å beskytte den som gir ham energi til å dokumentere og beskytte de få viltområdene som fortsatt finnes.

Chris er dypt dedikert til konserveringen av ville dyr, og jobber tett sammen med WildAid, en miljøorganisasjon i San Francisco, med mål om å redusere etterspørselen for ulovlige produkter fra ville dyr. I 2019 lanserte Chris «Stay Wild™», en smykkenettbutikk der 50 % av inntektene doneres til ikke-kommersielle organisasjoner for å støtte verneprosjekter for ville dyr.

Chris' sett

Chris' historier