afrikansk leopard i solen som koser med de to ungene sine

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

«Bilder er mektige. Ett enkelt bilde kan fange inn en følelse eller utløse en indre følelse»

Chris Schmid er en kjent frilansfotograf, produsent-regissør og videofotograf som spesialiserer seg på naturhistorie, med over ti års erfaring. Chris er en Sony-ambassadør og National Geographic-utforsker, og han skaper visuelt imponerende og overbevisende arbeid med en unik kombinasjon av filmatisk estetikk og en dokumentarstil i noen av de mest utfordrende miljøene på jorden, særlig med store katter. Målet hans er alltid det samme: Å tilnærme seg naturen midt i dens hjerte for å øke bevisstheten rundt planetens skjørhet og inspirere til handling for å bevare den.

Chris har erfaring som en selvfotograferende DP og med et bredt utvalg av stillbilde- og filmprosjekter fra unnfangelse til ferdigstillelse. Han har bemerkelsesverdig kunnskap om arbeid med lange linser, vakker komposisjon, høy hastighet og forståelse av dyrenes oppførsel.

Chris er dypt engasjert i å bevare dyrelivet, og jobber tett med WildAid, en miljøorganisasjon basert i San Francisco som har som mål å redusere etterspørselen etter ulovlige dyrelivsprodukter. I 2019 lanserte Chris «Stay·Wild™», et eksklusivt utvalg av naturlige og 100 % håndlagde produkter inspirert av naturen, der 50 % av overskuddet som genereres blir donert til ideelle organisasjoner for å støtte dyrevernprosjekter.

Ved å kombinere ferdighetene sine og kjærligheten sin til naturhistorie, planlegger han å fremheve utfordringer rundt bevaring og beskyttelse av dyreliv, gjennom engasjerende og pedagogisk innhold.

Chris' sett

Chris' historier