Teja Lisjak som holder Sony FX30 med objektivet 18-105

FX30 | En billett til filmfotografi

Teja Lisjak

Hva er historien bak denne filmen?

I kortfilmen tar jeg seerne med på en filmatisk reise gjennom Lisboas pulserende gater og Algarvekystens rolige landskap. Her fremhever jeg favorittfunksjonene FX30 kameraet har å by på, og forteller hvordan det gjør det mulig for meg å reise og komme i kontakt med mennesker over hele verden.

Hva var inntrykket ditt første gang du filmet med FX30?

Kameraets hus var det jeg la mest merke til. Det inkluderer et utvalg av hull i stativ-stil, som er perfekte for å montere tilbehør eller rigge opp kameraet. Jeg elsker også at det har 26 megapiksler for stillbilder, som faktisk er høyere oppløsning enn det jeg vanligvis fotograferer med på Sony Alpha 7S III. Dette gir meg glimrende kvalitet på både bilder og videoer.

Teja Lisjak som står i en gate med Sony FX30

© Gareth Davies

Hva er favorittfunksjonen din på et kamera, og hvorfor?

Det er uten tvil muligheten til å laste opp egendefinerte LUT-er direkte til bildene, med muligheten til å enten filme med den spesifikke looken eller bare forhåndsvise den. Vanligvis legger jeg en LUT over når jeg begynner å redigere, for å visualisere den potensielle looken i bildene og gjøre redigeringsprosessen mer underholdende. Når jeg har denne funksjonen, blir hele opplevelsen ved filmingen hyggeligere, spesielt siden jeg elsker farger og graderingsprosessen.

nærbilde av vridbar skjerm på sony fx30

Du brukte flere Sony-objektiver for filmen – hvilket var favoritten din?

35mm f/1.4 GM var utrolig i situasjoner med lite lys, og PZ 10-20mm f/4 G lot meg få virkelig kreative bilder (jeg monterte stativet til midjen min ved bruk av et belte). Men 18-105mm f/4 G OSS er favoritten min. Spesielt når jeg reiser vil jeg ha et objektiv som er både hendig og allsidig, så jeg kan ta alt fra vide bilder til nærbilder. Det er ikke effektivt å bytte objektiv hele tiden, også kan det hende du går glipp av spesielle øyeblikk.

sony fx30 med 18-105-objektiv festet

Hva var favorittscenen din å spille inn, og hvorfor`?

Scenene jeg likte å filme mest, var da vi brukte en sugekopp til å montere kameraet på forskjellige steder på bilen, som på frontruten. For å sikre at vi fikk riktig eksponering og innramming, koblet vi det også til Sony Imaging-appen. Når du har et så lett og kompakt kamera, hjelper det deg definitivt når du prøver å ta bilder du vanligvis ikke ville fått – og la meg bare si ... vi fikk mange rare blikk da vi filmet disse scenene!

Teja Lisjak som fester Sony FX30 til et bilvindu

© Gareth Davies

Noen avsluttende tanker?

FX30 er et fantastisk kamera, spesielt for deg som ønsker å begynne med filmfotografering eller trenger det perfekte b-kameraet. Fordelene med en APS-C-sensor er at du kan bruke gode objektiver og velge mellom en rekke alternativer til en overkommelig pris. Jeg filmer mange kortfilmer, og da fungerer det godt å ha et kamera med i en mindre kameraveske. Husk imidlertid alltid på at selv om utstyret hjelper deg med å realisere visjonen din, er det historien som gir bildene dine mening og etterlater et varig inntrykk.

Omtalte produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement