Bildefokus

Terry Donnelly | Pilot Costello

Hver gang luftambulansen i Wiltshire drar ut på et oppdrag, koster det mellom 2000 og 3000 pund. Mannskapet blir kalt ut til livstruende situasjoner hver eneste dag. De kan måtte redde mennesker med alvorlige hjerteproblemer eller ved trafikkulykker hvor folk trenger øyeblikkelig hjelp. Pengene høres ikke ut som veldig mye for å redde et liv hver gang, men til sammen blir det over 4 millioner pund i året, bare for å holde tjenesten gående.

Jeg begynte å jobbe med tjenesten i 2019, for å spre bevissthet om hva de driver med, noe som hjelper til med å finansiere denne veldedigheten. Et par måneder senere førte Covid-19-pandemien til at innsamlingsarrangementene ble avlyst, samtidig som tjenestens omkostninger økte på grunn av ekstra beskyttelsesprotokoller. Kampen de utkjempet for å holde tjenesten gående ble da enda mer utfordrende.

Jeg tilbrakte totalt tre dager sammen med dem, og dokumenterte virkeligheten bak å drive tjenesten i løpet av pandemien. Jeg oppholdt meg på basen sammen med dem, sov på en feltseng i et av konferanserommene, og var med dem fra morgenkvisten og gjennom natten.

Hver morgen måtte jeg veies, sammen med kamerautstyret mitt fra Sony, slik at de kunne beregne hvor mye drivstoff de trengte for helikopteret den dagen. Det jeg hadde på meg da jeg ble veid, hadde jeg lov til å ha på meg resten av dagen – hvis det kom inn en telefon, måtte vi være på vei umiddelbart. Helikopteret er klart til avgang innen 60 sekunder, og du er i luften før det har gått to minutter. Derfor måtte jeg ha et lite og lett kamerasett som jeg kunne bruke på kort varsel, og Sony Alpha 7C var det perfekte valget.

pilot som ser seriøs ut fotografert gjennom et vindu

© Terry Donnelly | Sony α7C + FE 50mm f/2.5 G | 1/320s @ f/2.5, ISO 100

Dette bildet er av pilot Costello, tatt fra utsiden gjennom ruten til operasjonsrommet. Jeg tok det med mitt Sony Alpha 7C og objektivet FE 50mm f/2.5 G. Kameraet er perfekt for denne typen dokumentarprosjekt: det har alle fordelene fra de andre Sony Alpha 7-kameraene, med en høyoppløsningssensor som fanger opp hele komposisjonen, innebygd stabilisering, også kan det ta ti bilder i sekundet. Imponerende nok fungerte Eye AF gjennom ruten, selv med all refleksjonen – pilot Costello har lynskarpe øyne, og jeg har all denne kraften i en liten og lett pakke, som lar meg gli inn i miljøet og ikke komme i veien for noen.

Det er nesten en effekt med dobbelteksponering, siden jeg har refleksjonen av HeliMed 2-helikopteret i vinduet. Du ser også konsentrasjonen på pilotens ansikt – han har et intenst fokus. Vi så lignende bilder i løpet av pandemien, med familier som kun fikk lov til å kommunisere og se hverandre gjennom et vindu, og jeg føler at dette bildet gjenspeiler de samme følelsene i et annet miljø.

Så vidt jeg vet, er jeg den eneste personen i Storbritannia som har fått denne typen tilgang til en luftambulansetjeneste i hele tjenestens 22 år i landet. Det var en unik mulighet, og en som var veldig viktig. Om 100 år vil folk uten tvil se tilbake på bilder som dette, og mange av dem er i ferd med å bli del av National Image Archive – det nasjonale bildearkivet. Jeg håper de vil gi bakgrunn for og forståelse av pandemien.

Medfølgende produkter

Terry Donnelly

Terry Donnelly | UK

«Selv om jeg tar bilder i ulike fotosjangere, ser jeg at et felles sett med ferdigheter gjør arbeidet mitt sterkere»

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement