teja lisjak stående i en røykfylt garasje

Pakket for action med FE 24-50mm f/2.8 G

Teja Lisjak

Jeg heter Teja. Jeg er en fotograf og filmskaper med base i London, og skaper engasjerende og dynamiske videoer for merkevarer og sosiale medier. I løpet av de siste fem årene har Sonys kameraer og objektiver latt meg gjøre lidenskapen min om til en karriere, og etter å ha testet det flunkende nye objektivet deres, FE 24-50mm f/2.8 G, ønsker jeg å fortelle om favorittfunksjonen min og hvordan fremtidens filmskapere kan dra nytte av den.

Hva var førsteinntrykket du fikk av objektivet?

Jeg var virkelig spent da jeg hørte at Sony skulle utgi dette objektivet, og jeg ønsket å teste det og se hva det var godt for. Jeg har lenge ønsket å gjøre et actionprosjekt med filming av skikjøring og snowboarding, og tenkte at dette var den perfekte muligheten. Som filmskaper er jeg alltid på utkikk etter utstyr jeg kan bruke i mange forskjellige scenarioer, og dette objektivet tilbyr god allsidighet for fokalområdet, har en lett og kompakt utforming, og har utrolig bokeh med blenderåpningen på f/2.8.

teja lisjak som holder objektivet sel2450g

Hva synes du om objektivets skarphet og bildekvalitet?

Jeg har ofte brukt både objektivene FE 24-70mm f/2.8 GM II og FE 16-35mm f/2.8 GM II, og kan si at dette objektivet faller innenfor samme kategori når det kommer til skarphet og generell kvalitet. Kombinasjonen med ZV-E1 er perfekt for å få best mulig bildekvalitet, uansett om du filmer mot himmelen når en snowboarder gjør hopp, eller du følger utforkjørere i skogen.

teja lisjak som monterer kameraet sitt på et snowboard

Hva var favorittscenen din å spille inn, og hvorfor?

Alle som har sett arbeidet mitt før, vet at jeg liker å montere kameraet på forskjellige steder for å opptak fra unike synsvinkler. Denne gangen ønsket vi virkelig å gi alt, så vi monterte kameraet på snowboardet. Jeg elsker også scenen i garasjen – et par av vennene mine tok over belysningen, og hjalp oss til å oppnå en skikkelig filmatisk look. Det endte opp med at vi var der i en time til, hvor vi bare tok bilder for moro skyld – fordi vi likte scenen så godt!

teja lisjak peker på kameraet hun har montert på vennens snowboard

Hvordan syntes du det var å kombinere FE 24-50mm f/2.8 G med ZV-E1?

Kombinasjonen av FE 24-50mm f/2.8 G og ZV-E1 var en øyeåpner, og utrolig nyttig for arbeidsflyten min. Pålitelig autofokus og lett konstruksjon gjør at jeg kan reise med lett utstyr uansett hvor jeg drar – uten å ofre kvalitet. Fordi denne videoen hadde mange motiver i bevegelse, var hastigheten på autofokusen utrolig nyttig. Det var noen scener der jeg filmet syklister som hadde pause, gjennom bålet ved bruk av øye-AF. Med en gang jeg hadde rammet inn bildet, var det nærmeste øyet i fokus. Jeg må legge til at jeg for dette prosjektet brukte en av Sonys beste og mest kompakte mikrofoner, ECM-M1, og jeg anbefaler ærlig talt dette oppsettet for alle som ønsker å skape innhold når de er på farten. Kvaliteten du får fra dette veldig lille oppsettet er utrolig, og var helt perfekt for behovene mine.

sony zv-e1 med sel2450g påmontert

Hva lærte du av dette prosjektet, og hvilke råd har du til de som ønsker å forbedre filmskapingen sin?

Dette prosjektet minte meg på hvor mye kraft som ligger i kreativitet og fokus på detaljer. Opplevelsen av å bruke bare ett objektiv viste virkelig hvor viktig det er å være kreativ og tenke annerledes, og med et mer begrenset fokalområde måtte jeg tilpasse meg til forskjellige scener.

teja lisjak filmer en snowboarder på et hopp

Avsluttende tanker

Nok en gang godt jobbet av Sony, som lager et objektiv som ikke bare er utrolig, men også virkelig nyttig i en rekke forskjellige scenarioer. Dette objektivet overgår forventningene mine på alle områder – fra minimal fokuspusting til enestående sporingskapasitet. Jeg elsker at Sony, med hver eneste utgivelse, gjør det lettere for oss å skape – og forhåpentligvis blir flere inspirert til å begynne en reise innen skaping, eller forbedre seg langs veien. Uansett om dette er å filme hverdagslivet, reiser eller skape filmer og dokumenterer! Jeg gleder meg til å fortsette å bruke det og skape mer innhold på farten – hvilket til syvende og sist vil tvinge meg til å utvide filmskaperferdighetene mine ytterligere!

Omtalte produkter

Relaterte historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement