Konkurransevinner for sommeren 2022

 

Vi kunne nesten føle sanden under føttene og solen på ryggen da dere sendte oss de beste bildene deres fra de mest solrike månedene denne sesongen. Fra dyr som koser seg på en frisk morgen i fjellet, til mennesker som ser på en disig solnedgang om sommeren – vi så et stort utvalg av bilder av mennesker og steder over hele Europa.

Det var ingen lett oppgave å velge de endelige vinnerne, blant tusenvis av bidrag i løpet av konkurransen. Til syvende og sist ble Mel Zagers utrolige bilde valgt som vinner.

«Det er et slående enkelt men fremdeles nydelig bilde», sa en Sony-representant. «Vi elsker de subtile fargene og nyansene som trekker blikket rett til subjektets silhuett. Det var perfekt utført.»

Mel, som kommer fra Belgia, tok vinnerbildet på reise i Algarve, Portugal.

mel zagers kvinne står i sjøen mens solen går ned i bakgrunnen

© Mel Zagers | Sony α7 III + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/800s @ f/9.0, ISO 250

Med en gang jeg trykket på lukkeren på Alpha 7 III, begynte adrenalinet å slå inn! Etter at jeg hadde tatt det, så jeg bildet blinke på skjermen min. Jeg visste at jeg hadde funnet gull. Jeg var helt henrykt», sier Mel.

Som ofte er tilfelle for fotografer, er det ikke alltid de bildene du bestemmer deg for å ta som blir de beste.

«Da vi kom til stranden hadde jeg noen ideer, men dette bildet var ikke blant dem. Jeg kom frem til dette ved en tilfeldighet – jeg lette etter nydelige minimalistiske bilder med telefotoobjektivet Sony 70–200 mm. Jeg sto på en stein og så gjennom søkeren på Alpha 7 III, og fant denne nydelige scenen. Bildet var nesten akkurat som sluttproduktet, men manglet et fokalpunkt – en person i scenen. Heldigvis hadde en av vennene jeg reiste med denne lange, hvite kjolen, og den var perfekt. Den var toppen på kransekaken.»

Nå som han har vunnet konkurransen, får Mel gleden av å oppgradere fra Alpha 7 III til nyeste Alpha 7 IV med 33 megapiksler.

Jeg ser virkelig frem til å ta med meg Alpha 7 IV ut på eventyr i fjellet, og kunne bruke den dreibare skjermen til å være kreativ når jeg komponerer bildene mine.»

 

 

Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

 

De neste plassene

På andreplass finner vi Carmine Bonanni, med et imponerende bilde av en soloppgang tatt 3538 meter over havet, på toppen av fjellet Rochemelon i Piemonte i Italia.

Jeg var på fottur med vennen min Edoardo, og vi overnattet på toppen av dette fjellet for å få med oss både solnedgangen og soloppgangen. Utsikten var helt utrolig. Jeg satte Alpha 7 III med objektivet 28–70 mm på et stativ, og begynte å ta bilder med kameraets selvutløserfunksjon. Det tok flere forsøk å få bildet jeg ville ha, da jeg måtte forte meg ned til det perfekte stedet for å bli med i bildet. Jeg eksponerte for soloppgangen, men takket være kameraets dynamisk rekkevidde, klarte jeg å få med alle detaljene i forgrunnen. Det er ett av de beste bildene jeg noensinne har tatt.»
Carmine Bonanni mann står på toppen av et fjell og ser på soloppgangen

© Carmine Bonanni | Sony α7 III + FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS | 1/320s @ f/5.6, ISO 250

Siden han kom på andreplass, er Carmine nå den stolte eier av objektivet Sony FE 135 mm f/1.8 GM.

«Jeg har aldri hatt et bra telefotoobjektiv, så jeg gleder meg til å prøve det. Jeg kommer til å bruke det til å ta flere bilder av eventyrene mine i fjellet. Et skarpt telefotoobjektiv kommer til å la meg fange opp nye detaljer, følelsene, rynkene på ansiktet til en alpinist som står mot stormen eller kampen dere når de klatrer opp en klippe. Også må vi ikke glemme potensielle møter med ville dyr. Jeg klarer nesten ikke å vente til jeg kan prøve det!»

Til slutt finner vi på tredjeplass Paul Wagners nydelige lekne bilde av en hund som hopper i lek.

paul wagner en hund hopper i luften med en kvinne foran solnedgangen

© Paul Wagner | Sony α7R III + FE 50mm f/1.2 GM | 1/3200s @ f/2.5, ISO 200

Jeg hadde planlagt å ta portrettbilder med modellen i bildet, Marike. Den dagen fant ikke Marike noen som kunne passe hunden hennes, så hun tok den med da vi skulle fotografere. Da vi var ferdig med de planlagte portrettene, lekte vi litt med hunden. Solnedgangen i bakgrunnen gjorde det helt magisk, og førte til en rekke glimrende bilder.»

Paul tok bildet på et Alpha 7R III, og vil nå kunne bruke det sammen med objektivet FE 20 mm f/1.8 G.

«Jeg kommer til å bruke vidvinkelobjektivet til å prøve noe nytt. Jeg har lyst til å fotografere noen naturlige landskaper og arkitektur. Det er sjelden jeg fotograferer disse to områdene, og jeg ville elsket å fotografere dem med dette nye objektivet.

Tusen takk til vinnerne og alle som deltok i konkurransen. Ikke glem å følge oss på kontoen Sony Alpha Universe EU Instagram, for å sikre at du er klar til å bli med i den neste konkurransen vår.

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement