Vinner av høstkonkurransen 2022

På tvers av de tusenvis av bidragene vi så gjennom vår Instagram-konkurranse med høsttema, var en ting sikkert – temaet ble innhyllet gjennom varmt gyllent sollys og levende ravfarger. Vi så din høstutsikt fra hvert hjørne av Europa. Det var fascinerende å se hvordan forskjellige fotografer, som fotograferte i forskjellige sjangre, taklet sesongen som markerer slutten på sommeren og starten på de kaldere månedene som følger.

Vinnerbildet fra Alan Ranger feirer den dramatiske fargen på landskapet gjennom endringene som kommer på høsten.

alan ranger røde blader på trær i skogen

© Alan Ranger | Sony α700 + 24-70mm f/2.8 ZA SSM | 1/8s @ f/7.1, ISO 200

Alan tok bildet mens han var ute og gikk tur med de tre barna sine.

«Jeg fant et område med trær som fremdeles hadde rester av de fargerike kronene, etterfulgt av et nettverk av trestammer og deretter et teppe av blader på bakken. Disse tre lagene slo meg umiddelbart som fotografiske, så jeg så meg raskt ut flere bilder og byttet mellom flere komposisjoner med kameraet i hånden.»

Historien bak bildet er i Alans vanlige stil når han fotograferer, som er en der han utforsker og oppdager: «Jeg går ut med kameraet mitt, med tanken på at jeg ikke har en forhåndsbestemt idé om hva jeg kommer til å finne. Jeg tror det er bedre å gå ut med tanken på et tomt kanvas, og deretter skape basert på det du oppdager, heller enn å lete etter en utsikt som passer med opplevelsen.»

Etter litt lysning og redigering, skapte Alan det livlige bildet sitt. «Jeg prøvde å skape noe basert på fantasien min heller enn en bokstavelig tolkning av hvordan øynene mine og kameraet hadde sett scenen», sier Alan.

Alan har alltid brukt Sony i utstyret sitt, og vinnerbildet ble tatt på et Sony Alpha 700. Han ser nå frem til å bruke premien sin, et Sony Alpha 7 IV.

«Jeg kommer til å fortsette med det jeg elsker: å tilbringe tid utendørs og drive med alle former for landskapsfotografering. Jeg ser frem til å finne ut hva Sony Alpha 7 IV kan få til, og sammenligne bildekvaliteten og funksjonene med kameraet jeg har elsket å bruke de siste årene.»

 

Følg oss på Instagram Følg Alpha Universe på Instagram

Følg α Universe på Instagram for oppdaterte tips, historier og konkurranseinformasjon

 

De neste plassene

Det var like vanskelig å velge de to andre pallplassene som det var å velge vinneren. Vi bestemte oss uansett for at Agnieszka Nowaczyks nydelige portrettbilde fortjente andreplassen.

Agnieszka Nowaczyk portrett av en ung jente i skogen

© Agnieszka Nowaczyk | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/320s @ f/1.8, ISO 250

«Portrettet er av den lille inspirasjonskilden min, Izabella, som betyr alt for meg. Hun er full av følelser, som kombinerte med visjonen min og skapte dette mystiske høstportrettet.»

Agnieszka elsker å ta portrettbildene sine på stedet, og høsten er en av favorittperiodene hennes for å ta bilder utendørs.

«Jeg følger alltid med på endringer i naturen. Det hjelper meg til å roe ned og puste dypere mens jeg leter etter inspirasjon overalt rundt meg. Da jeg så dette feltet med bregner fikk jeg umiddelbart lyst til å sette Izabella i midten. Jeg til bildet med Sony Alpha 7R III og objektivet FE 55mm f1.8 ZA.»

«For å skape et mindre tradisjonelt portrett, ba jeg henne dekke en del av ansiktet og ett øye med bladet til bregnen. Dette ga ekstra inntrykk i portrettet, og jeg er så glad for at jeg ikke gikk glipp av det perfekte øyeblikket. Jeg kan se de dype følelsene i Izabellas øye.»

 

På tredjeplass kom Fabian Pfeifhofers nydelige bilde av en hornugle.

Fabian Pfeifhofer nærbilde av ansiktet til en ugle

© Fabian Pfeifhofer | Sony α7R III + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/200s @ f/6.3, ISO 200

Jeg oppdaget denne hann-hornuglen ved en tilfeldighet på en kirkegård nær der jeg bor, mens jeg så på de ville hamstrene som holder til der. Etter flere uker og mange besøk, så jeg at han studerte meg nysgjerrig bak et tre. Jeg tok bildet med Sony Alpha 7R III og objektivet Sony FE 200-600mm som jeg hadde lånt av en venn.»

«Etter at jeg hadde tatt bildet, tok jeg et steg tilbake for å se på resultatet. Jeg var henrykt. Jeg bare elsket uglens ansikt da den så tilbake på meg.»

Som de andre vinnerne våre, elsker Fabian å fotografere i høstmånedene. «Metamorfosene som skjer på høsten skaper en magisk atmosfære. Høsten gir fotograferingsmuligheter som endrer seg raskt, og gjør meg travelt opptatt hver gang siden jeg må gå ut så ofte som mulig.»

Tredjeplassen belønner Fabian med objektivet Sony FE 40mm f/2.5 G, som han ser frem til å bruke til gate- og astrofotografering i de kommende månedene.

 

Tusen takk til vinnerne og alle som deltok i konkurransen. Ikke glem å følge kontoen vår Sony Alpha Universe EU Instagram, for å sørge for at du er klar til å bli med på neste konkurranse.

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement