kvinne i hvit kjole som står i nærheten av en høystakk på en åker

Lykkelig alle sine dager

George Kasionis og Stam Tsopanakis

Filmfotografene George Kasionis og Stam Tsopanakis jobber sammen i «With Heart Films», og bruker α7 III som den perfekte følgesvennen til tilnærmingen deres: historiefortelling.

Det er juli i Pienza, Toscana, og selv om det er uvanlig, så regner det. Det pøsregner. Dette er ikke gode nyheter for Francesca, som er fanget på andre siden av gata fra katedralen på byens torg, hvor hun skal til å gifte seg med Max. Pøsregnet har ikke tenkt å gi seg, og tvinger gjester og tilskuere til å søke ly under torgets historiske buer, mens det tvinger Francesca til å gå inn i bilen igjen. Hun er nervøs, og hvem ville vel ikke vært det?

Bryllupsdagen blir filmet av George Kasionis og Stam Tsopanakis, som sammen driver «With Heart Films», et partnerskap med mer enn 20 år erfaring til sammen, og et firma som er bygget på en veldig spesiell tilnærming til bryllypsvideoer.

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 et par holder hverandre i hendene på en åker i Toscana mot slutten av dagen

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/1000s @ f/2.2, ISO 160

Som filmfotograf er det dramatiske været en gullgruve, men George vet at han har en jobb å gjøre, og akkurat nå involverer den ikke filming.

Han forteller: «Jeg gikk til bilen og satt med bruden uten å bruke kameraet. Jeg kunne ha knipset alt rundt oss; de regnfulle gatene og menneskene som søkte ly i inngangspartier, men i stedet var jeg der for å si ‘Det går bra, det gjør ingenting om det regner. Du må tenke positivt, fordi det kommer til å slutte og regne, og snart er du gift med mannen din.’ Og det var det som skjedde. Sola kom frem igjen rett etter seremonien, og bryllupet fortsatte uten problemer.»

«With Heart Films» har en filosofi som handler om følelsesladet historiefortelling. Dette kan bare oppnås med riktig dose sosiale antenner, teknisk erfaring, og avanserte kameraer og objektiver. De tar bilder og filmer i to eller tre dager, for å gi gjestene, som Stam sier, «tid til å føle seg komfortable rundt oss. Vi går dit med åpne hjerter og prøver å dele øyeblikkene med dem; vi er ikke en del av staben.»

Å jobbe sammen i et team før, underveis, og etter begivenheten har flere fordeler enn det å bare ha flere menn på dekk. George fortsetter: «Når du filmer videoer – spesielt når du filmer unike stunder som ikke kan gjentas, som i et bryllup, så vil du ha noen til å hjelpe deg, og den typen tillit frigjør deg og lar deg tenke mer kunstnerisk og kreativt.»

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 et par sett bakfra går gjennom en blomsterfylt gate i Toscana

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/800s @ f/2.8, ISO 100

Begge er enige om at moderne teknologi gjør det lettere enn noensinne å skape vakre filmer. I stedet for å ta fra dem jobben deres, gjør teknologien at rollene deres som historiefortellere har blitt enda viktigere. «Alle vet at videoene deres kan bil vakre», forklarer Stam, «så utfordringen er å gjøre dem oppslukende og følelsesladde. Vi gjør dem så filmaktige som mulig, men det må også være personlig for bruden og brudgommen, og alle gjestene.»

For å oppnå dette, har du ikke tid til å bekymre deg for utstyret, så George og Stam bruker Sony α7 III, som har formet historiene de forteller.

«Med denne nye teknologien, som Sonys avanserte AF og innebygde bildestabilisering, kan vi reagere raskere og være mer selvsikre med utstyret vårt», forteller Stam. α7 III sitt lille kamerahus gjør også at de kan følge metoden sin, som handler om å blande seg med venner og familie for en mer naturlig tilnærming. Stam fortsetter: «Det er veldig skremmende å bli plassert foran et stort kinokamera, så et mindre hus gjør det lettere å fange genuine følelser i stedet for skremte øyne.»
George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 brud og brudgom holder rundt hverandre på en åker i Toscana foran solnedgangen

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/400s @ f/2.2, ISO 100

Når det gjelder objektiver, bruker George og Stam en type FE-glass som gir dem nok fleksibilitet til å fange et bredt spekter ulike scenarier. Favorittene deres er FE 16–35 mm f/2,8 GM, FE 24 mm f/1,4 GM, FE 55 mm f/1,8 ZA, og for å filme vielsen og talene bruker de alltid FE 85 mm f/1,4 GM.

De setter også stor pris på en rask, stille og pålitelig autofokus, som også har uventede fordeler.

«Det er utrolig frigjørende å ha et system man virkelig kan stole på», forklarer George. «Å filme lange taler pleide å være skikkelig slitsomt, men med øye-AF-en i sanntid starter du bare opptaket, og så kan du slappe av! Når du har mulighet til å hvile blir du mindre sliten, og slik har du mer energi senere til å gjøre alle de andre tingene, som for eksempel festen som varer helt til klokken fem neste morgen!»

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 brud og brudgom løfter armene av glede mens de kjører langs en solfylt vei i Toscana

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/4.5, ISO 125

Som med alle de beste filmene, så skjer alt det tekniske bak teppet, slik at det kun er historien som står igjen i sentrum. Med så mange historier igjen å fortelle, er George og Stam fremdeles like engasjerte? «Ja», sier George og ler, «fordi det er annerledes hver gang, og når de kommer for å takke meg etterpå, er det det som er premien min.»

For Stam er det også slik. «Hver film vi lager er en feiring av kjærligheten mellom to mennesker og alle de som er glad i dem. Hvem kan vel gå lei av det?»

Medfølgende produkter

Lignende historier

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement